Penyal d’Ifach, el rei del Rally d’escalada

La mítica muntanya alacantina obrirà de nou la Lliga Nacional de Rallies d’Escalada

La FEDME publica tot el calendari anual amb una prova de la Copa d’Espanya a Redován 

ifach

 

El Penyal d’Ifach serà, un any més, el principal referent de la VI Lliga Nacional de Rallys d’Escalada. La mítica muntanya de Calp obrirà el pròxim 2 de maig el calendari de la  Lliga que en este 2015 estarà composat per 5 proves. S’afegeix, per tant, una prova més a un circuit que començarà al mes de maig amb el Rally 12 h Penyal d’Ifach i el Rally 12 h los Mallos de Riglos a Osca; al setembre farà la tradicional parada a Terradets, i a l’octubre viurà les dos últimes proves, a la Vall de Leiva a Múrcia, que l’any passat va tancar el circuit i la novetat enguany, les 12 h a El Chorro a la provincia de Màlaga.

XIV Rally 12 h Penyal d’Ifach

El Penyal d’Ifach, organitzat pel Club Alpí Gandia i el Grup de Muntanya de Calp, celebrarà enguany la seua XIV Rally 12 h Penyal d’Ifach i és una de les proves que ha estat sempre present a esta Lliga Nacional de Rallys i una de les més espectaculars per l’entorm, el paratge, la proximitat a la mar, i la proximitat a la localitat de la Marina Alta fet que ajuda a que hi haja una gran expectació i una gran afluència de públic.

Al llarg dels anys han anat incrementant-se el nomrbe de participants fins arribar a les 23 cordades de la passada edició amb presència d’escaladors de diversos punts d’Espanya i fins i tot escaladors de nacionalitat anglesa, belga i fins i tot rusa. El Rally 12 h al Penyal d’Ifach és, en certa mida, l’impulsors d’esta Lliga Nacional de Rallys 12 h que enguany arriba a la seua sisena edició.

Domini alacantí

L’any passat els alacantins Roy de Valera i Adrián Ripoll van ser els guanyadors de la Lliga Nacional de Rallys 2014, i demostraren ser els més forts a una modalitat d’escalada que combina la velocitat, la tècnica i la resistència. També l’estratègia a l’hora de triar les vies i els moments de descans.

Calendari Lliga Nacional Rallys Escalada

 • 02/05: “12 h Peñón de Ifach”, Alicante, 2 de mayo.
 • 23/05: “12 h Mallos de Riglos”, Huesca, 23 de mayo.
 • 19/09: “12 h Terradets”, Lleida, 19 de septiembre.
 • 03/10: “12 h Valle de Leiva”, Murcia, 3 de octubre.
 • 17/10: “12 h El Chorro”, Málaga, 17 de octubre.

Copa d’Espanya a Redován

D’altra banda, altra localitat alacantina, Redován, acollirà una prova de la Copa d’Espanya d’escalada en bloc pròxim 7 de març. Serà també la primera prova de les 4 que conformen la Copa d’Espanya d’Escaladaen Bloc que a més de Redován fara parada a Tortosa (14/03), Madrid (28/11) i Motril (05/12). Cal recordar que l’any passat, la Copa d’Espanya d’Escalada en Bloc va tindre un clar protagonisme valencià amb la victòria del jove escalador d’Elda Jonatan Flor en homes i de Mari Carmen Grau en categoria femenina.

Copa d’Espanya d’Escalada en Bloc

 • 1a Prueba – Redován (Alicante) | FEMECV | 7 Marzo
 • 2a Prueba – Tortosa (Tarragona) | FEEC | 14 Marzo
 • 3a Prueba – Madrid | FMM | 28 Noviembre
 • 4a Prueba – Motril (Granada) | FAM | 5 Diciembre

 


 

Compartir aquesta notícia a

2 Comentaris

Trackbacks/Pingbacks

 1. Escalant coma obsesió | SLA - […] El XIV Rally 12 h d’escalada penyal d’Ifach és la primera de les proves de la Lliga Nacion… que va…
 2. Escalant com a obsessió | SLA - […] El XIV Rally 12 h d’escalada penyal d’Ifach és la primera de les proves de la Lliga Nacion… que va…

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »