12 hores natació solidària a Gandia

Tercera edició de les jornades de natació contra el cáncer

12 h natació solidariaLa piscina del Grau de Gandia acull pròxim diumenge 15 de febrer la tercera edició de les 12 hores de natació contra el càncer, repte esportiu solidari que tracta de concienciar al respecte de la necessitat de fer prevenció i la investigació del càncer, i en este cas particular fent incidència en el càncer infantil, ja que la prova es fa coincidint amb el Dia Internacional del Xiquet amb Càncer.

La cita reunirà més de 60 nadadors arribats de diversos punts de la Comunitat Valenciana i fins i tot de Múrcia o Madrid, i ha estat tot un èxit perque s’esgotaren de forma ràpida les inscricpcions en les diverses modalitats que s’han fixat: 3, 6 o 12 hores continuades individuals per aquells que tenen més preparació i resistència o també existeix la modalitat de relleus en equips de 4 a 12 nadadors que estaran nadant des de les 08:00 h del mati fins a les 20:00 h de la vesprada. 

Preparant la Triple Corona

«La veritat és que ens ha sorprés la velocitat en que s’esgotaren les inscripcions» ens explica Selina Moreno«Especialment ve molta gent per a la modalitat d’individual per a preparar altres reptes que tenen més endavant. Per exemple vindrà a la modalitat d’invidual 12 hores l’alacantí Jorge Crivillé que està preparant-se per a fer la Canal de Santa Catalina als EEUU, l’única de les proves que li resta per a completar la Triple Corona«.

La Triple Corona és el major repte possible per als nadadors de llarga distància en aigües obertes. La tenen només aquells que acrediten haver nadat el Canal de la Mancha entre França i Anglaterra, la Marató de Natació de la illa de Manhattan i el Canal de Santa Catalina 40 km entre la illa de Santa Catalina i Los Angeles. Selina ho sap a la perfecció perquè esta nadadora de Gandia es l’única espanyola que té la Triple Corona.

Selina Moreno

Selina Moreno, és una de les millors nadadores espanyoles en aigües obertes. Recentment ha rebut un reconeiximent A Los Yébenes per la seua trajectòria, en què acumula, entre altres coses, la Triple Corona (Canal de la Mancha, Canal de Santa Catalina i Maratho de Natació de l’Illa de Manhatan) o l’Estret del Beltquerung, 21 km entre Alemanya i Dinamarca, on va aconseguir el rècord passat més d’agost.

Selina té el doble mèrit d’haver realitzat totes estes aventures esportives una vegada va superar un càncer de pit. De forma paral.lela als seus reptes personals, s’implica en esta sèrie d’activitats, com estes jornades que organitza junt a la AECC (Associació Espanyola Contra el Càncer) per a tractar de llançar un missatge. «El que volem és utilitzar l’esport i en este cas la natació com un hàbit de vida saludable per a tot el món en general i per als xiquets en particular» conclou.

 

Vos deixem el vídeo de presentació del projecte SenseLímitsAventura on Selina Moreno va ser una de les protagonistes del reportatge documental

Compartir aquesta notícia a

Trackbacks/Pingbacks

  1. 12 hores de natació solidària | SLA - […] 12 hores natació solidària a Gandia […]

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »