Els millors orientadors a La Nucía

Prèvia del XIV Trofeu Internacional Costa Blanca, per José Barberá

La Nucia acull l’inici de la Lliga Española i prova del World Ranking Event

La_nucia

Com ve sent habituals als darrers anys, Alacant torna a ser escenari de l’inici de la temporada nacional d’Orientació. Desde divendres 6 de febrer i fins diumenge 8 de febrer La Nucia viurà el XIV Trofeu Internacional Costa Blanca, el primer esdeveniment de la Lliga Espanyola.

Les proves nacionals d’orientació acostumen a durar tot el cap de setmana. Consisteix en dos proves oficials en horaris de mati i activitats opcionals o sprint en horari de divendres o dissabte a la vesprada. Les proves oficials són de mitja i llarga distància -5,4 km i 11,4 km en categoria elit, 2,9 km i 6,9 km en categoria H45- que ens farà gaudir de la muntanya durant més d’una hora en quasi totes les categories, tot i que depén del nostre nivell d’orientació i de la forma física es pot allargar més de 3 hores. D’altra banda, amb la mitja distància els participants estaran al bosc entre 30 minuts i hora i mitja.

Puntuable per al Ranking Mundial

Esta competició s’inclou dins de les proves puntuables per a la lliga mundial només en la categoria d’homes i dones elit, fet que ens garanteix una altísima qualitat. Hi ha prevista una gran participació d’atletes nacionals i extrangers, amb més de 850 inscrits, entre d’altres el suec Jonas Leandersson, campió del món d’orientació per relleus en 2014, la rusa Svetlana Mironova, campiona del món de llarga distància o la noruega Sara Hagstrom, campiona mundial junior d’orientació.

Les inscripciones en categories oficials ja estan tancades, però encara resten ofertes les inscripcions de categories promocionals Groc (xiquets), Taronja (adulst sense experiència) i Roig (Adults amb experiència).

Boletin01 La NuciaClub Sant Joan d’Alacant

La localitat de la Nucia va rebré el guardó de Villa Europea de l’Esport 2013 i fins el moment només havia organitzat proves d’orientació promocionals. En esta ocasió el club organitzador de la prova és Sant Joan d’Alacant Orientació que té gran experiència en l’organització internacional d’esdeveniments d’este estil. El seu director tècnic és Chirs Terkelsen, ex campió del món danés  en relleus, afincat a Alacant des de fa uns anys, i competint a nivell nacional en la categoria de H40. L’organització que encapçala Chris Terkelsen ha preparat la cobertura mediàtica pera poder seguir en directe en internet les categories d’homes i dones elit.

Premi per a Colivenc per la Lliga 2014

El programa del XIV Trofeu Internacional Costa Blanca inclou per a la vesprada de dissabte 7 de febrerla gala d’entrega de premis de la Lliga Española 2014, amb l’entrega dels guanyadors individuals i de clubs. Als premis de la Lliga de 2014 destaca el fet que hi ha 9 guanyadors individuals de clubs de la Comunitat Valenciana, a més del club guanyador, el Centre Esportiu Colivenc d’Onil. Hi ha que destacar que la guanyadora de Dama Elit Alicia Gil i les quatre primeres de la categoria Damas 60 són de clubs de la Comunitat Valenciana.

 

 JOSE BARBERA JOSE BARBERA 

20 anys fent orientació, bé com a practicant, com a organitzador, tècnic i directiu de la Federació on ha estat molts anys president de la FEDOCV. L’orientació l’ha dut a conéixer món i a conéixer vida. Ara ens ajuda a donar a la resta conéixer este esport tan complet

Compartir aquesta notícia a

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »