Ensenyar-se a fer muntanya

En marxa el calendari de cursos de la EVAM (Escuela Valenciana de Alta Muntanya) 

Captura de pantalla 2015-02-05 a la(s) 01.18.47

 

Cada vegada en som més fent muntanya. És una sensació que arriba confirmada per les cifres. Per a 2015 la FEMECV espera arribar a les 20.000 llicències -ja ha superat les 12.000- quant al 2008 hi havia al voltant de 9.000. Es multiplica per dos els federats, i encara és multiplica més la gent que fa muntanya si sumem tots aquells que són practicants del senderisme, escalada, barranquisme… sense estar federat.

Com més persones fent muntanya,més probabilitats de tindre accidents o de trobar-se en situacions compromeses. Per això cal incidir en tindre la formació necessària per afrontar les activitats propostes. Per a millorar eixa formació la EVAM (Escola Valenciana d’Alta Muntanya) presenta en este 2015, com cada any, el seu calendari de cursos de formació. «Ha augmentat la gent interessada en el cursos de muntanya» ens conta José Ignacio Amat, «Rizos», tècnic de la EVAM. «Ara hi ha molta gent que s’acosta a la muntanya però ho fa sense passar per cap club, i necessita que algú li ensenye les tècniques» conclou.

«Els cursos estan pensats en formar en habilitats tècniques  i les tècniques de seguretat necessàries per als esports de muntanya: escalada, barranquisme, senderisme… Hi ha diversos nivells d’iniciacio i perfecionament, a banda d’alguns monogràfics específics en algunes modalitats com puga ser aigües vives en descens de barrancs»

Cursos de febrer a desembre

El calendari de cursos va començar fa dos setmanes, amb un curs de tècniques d’escalada en gel al Pirineu. Per davant molts mesos i molts cursos d’escalada en roca (en vies no equipades o en vies equipades amb un llarg odiversos llargs), curs de tècniques d’escalada artificial, tècniques d’autorrescat en roca, tècniques de progessió per crestes, curs de progressió en vies ferrates, descens de barrancs, montanyisme hivernal, alpinisme, alpinisme en altura, esquí de muntanya, escalada en gel…

Hi ha que formar-se en les diverses disciplines que vullguen practicar-se perquè com diu la frase que encapçala el futllet: «La formación es el único atajo para llegar a la cima»

Captura de pantalla 2015-02-05 a la(s) 01.16.30

Compartir aquesta notícia a

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »