Hivernal a l’Almanzor

Resenya de l’ascensió al pic més alt de la Serra de Gredos realitzada recentment per integrants del CE Tavernes de la Valldigna

almanzor 1

 

Vos deixem a continuació una breu crònica de de l’expedició de 6 integrants del Centre Excursionista de Tavernes de la Valldigna que passat 24 de gener marxaren a fer muntanya i pujaren el pic Almanzor, el cim més alt de la Serra de Gredos, a Ávila. No arriba als 3000 metres que tenen els cim del Pirineu, però a l’hivern i amb neu, requereix de certs coneiximents i habilitat tècnica per a poder conquerir-lo. Esta és la crònica que ens fa arribar Jordi Talens, del Centre Excursionista de Tavernes de la Valldigna. 

 

almanzor 2El passat 24 de gener de 2015, José Vicente Grau, Josep Clemente, David Artigues, Raül Andrés, Salvador Rejola i Romeo Cano, tots ells, membres del Centre Excursionista Tavernes de la Valldigna, varen fer cim en el pic més alt de la Serra de Gredos, que es troba a una altura de 2592 m., sent aquest el famós Almanzor.

L’expedició va estar marcada pel bon ambient que envoltava al grup, començant el dia 23 en el parquing “La Plataforma” a 1750 m, pernoctant en el Refugi ELOLA a 1950m, després de 3 dures hores caminant per neu pols de 40 cm de profunditat, i havent realitzat un desnivell positiu de 435 m, al llarg  de 3’5 km d’ascensió, per a posteriorment realitzar un desnivell negatiu de 235m, al llarg de 0’7 km.

El següent dia, i després de 3 dures hores, en la que la neu pols, el vent i un desnivell positiu de 642 m, per fí es va poder fer cim, sent els primers al llarg de la setmana, puix que molts muntanyers, que varem arribar, abans, reculaven quan arribaven al “Portillo del Crampón” (2562), bé per no tindre el material adequat o l’experiència suficient per a frontar els famosos i perillosos 30 metres de desnivell, puix que, aquesta zona està tota gelada en certes ocasions.

 


  • Si voleu que publiquem alguna de les activitats del vostre centre/club/entitat ens podeu fer arribar la vostra crònica a info@senselimitsaventura.com 
Compartir aquesta notícia a

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »