Carnestoltes d’Orientació

Antonio Martínez, millor espanyol a la prova internacional d’Orientació més important de l’hivern

Crònica del Portugal O-Meeting 2015, per José Barberà

AM_POM

 

Tots els anys durant les festes de carnestoltes s’organitza la prova internacional més importat de l’hivern al país veí, Portugal, el Portugal O-Meeting. Enguany, va tindre lloc del 13 al 17de febrer als municipis de Vagos i Mira. Allà acudiren els corredors espanyols i valencians més destacats a nivell internacional, d’un total de 2700 inscrits de totes les nacionalitats.

El programa estava composat per 4 dies de competició: la competició de carrera d’orientació en categories oficials a peu individual. El primer dia dos sprints, un de relleus mixtes i altre individual; el segon dia un sprint nocturn individual i, a més, 4 dies de carnestoltes d’orientació a peu per a totes les edats.

Divendres 13 de febrer va començar la competició amb un pròleg. La majoria dels orientadors espanyols no poguerem assistir, tot i que el millor dels nostres, el corredor d’Onil Antonio Martínez Pérez sí va poder anar i va aconseguir la victòria amb el seu equip internacional del Halden SK, en categoria de relleus mixtos, una categoria que està en fase de creiximent per la Federació Internacional al ser oficial als passats campionats del món.

Antonio Martínez, el millor dels espanyols

RC_POM2Dissabte 14 i diumenge 15 es va córrer a un bosc de les dunes de Mira, una meravella de parc natural molt a prop de la costa. Dissabte la competició va ser de llarga distància per a la categoria de Super-Elite Homes (17,2 km 26 controls 315+), mentre que a la categoria de Damas Elite eren 12,1 km 19 controls 315+. Els millors temps per als federats espanyols van ser per Antonio Martínez, corredor d’Onil del club Halden SK (14/93) i la rusa Natalia Gurchencova del CE Colivenc (35/113). També participaren a Superelite masculina i Elite femenina Roger Casal (31/93) Andreu Blanes (35/93), Esther Gil (55/113), Amaparo Gil(74/113).

Diumenge la competició va ser de Mitja Distància per a la categoria de Super Elite Homes 8,1 km 25 controls 125+. En la categortia de Damas Elite 6,1 km 20 controls i 105+. Es tornava a repetir la tònica de dissabte i Antonio Martínez (37/98) i Natalia Gurchencova (47/113) aconseguien de nou els millors temps dels federats espanyols. També van córrer en superélite masculina i Elite femenina: Roger Casal EG_POM2(42/98), Andreu Blanes (34/98), Esther Gil (60/113) i Amparo Gil (75/113).

A més, diumenge també es va celebrar la prova d’Orientació de Precisió «Trail-O», on va haver una participació de 100 competidors entre les dos categories OPEN i paralímpica. La victòria va ser per al hispano-portugués Joao Pedro Valente en OPEN. La competició de dilluns era valedera per al ranking mundial WRE. Dimarts la competició va ser amb eixida a la caça per a crear un major ambient de competitivitat entre els corredors.

Balanç final

El global dels 4 dies els resultats dels nostres orientadors va ser el següent: Antonio Martínez Pérez (Halden SK) (14/93) i Natalia Gurchencova (CE COlivenc) (35/113), millor temps dels federats espanyols. També correren  en superelite masculina i femenina: Roger Casal (30/98), Esther Gil (53/113), Amaparo Gil(55/113). A més cal destacar la presència de les promeses valencianes Luis Sánchez (H.Elite), María Soriano (Damas 20) i Luis Milvaques (Hombres 20).

 


 

 JOSE BARBERA JOSE BARBERA 

20 anys fent orientació, bé com a practicant, com a organitzador, tècnic i directiu de la Federació on ha estat molts anys president de la FEDOCV. L’orientació l’ha dut a conéixer món i a conéixer vida. Ara ens ajuda a donar a la resta conéixer este esport tan complet

Compartir aquesta notícia a

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »