Una marató màgica

Prèvia del cap de setmana de Trail: Marató d’Espadà a Segorbe i Gegant de Pedra a Ondara 

SONY DSC

XVII Marató d’Espadà (42 km 1622+)

És una de les maratons de muntanya més antigües i més màgiques de les nostres terres. Diumenge 22 de febrer arriba la XVII Marató de l’Espadà, una prova que tracta de mantindre la seua preeminència davant l’allau de competidores que l’han anat acompanyant en un calendari que enguany la du a disputar-se a l’inici d’any.

El recorregut

Tot i les variaciones en el calendari hi haurà 1000 fidels que diumenge estaran a les 9:00 horas, en las instal.lacions esportives del CEIP Pintor Camarón de Segorbe, per afrontar els 42,195 km 1622+. D’eixida uns quants kilòmetres de tanteig per anar fent-se amb el terreny fins arribar a la primera ascensió a Rascanya amb desnivells màxims del 25%, amb el premi de poder contemplar el Salto de la Novia de Navajas. De Rascaña a la Vall d’Almonacid, i la pujada a Bellido prèvia a la gran ascenció al Pic d’Espadà a 1041 metres d’altitud, ubicada en l’equador de la prova. A partir d’eixe punt descens continuat cap a la meta ubicada de nou a Segorbe.

17 anys i molta històriaSONY DSC

La Marató de l’Espadà està en plena efervescència i a punt de complir la majoria d’edat. Molt ha plogut (i nevat en alguna ocasió) des que al 1998 Manolo Torres i Elisa Portolés començaren a organtizar este Marató de l’Espadà que naix curiosament d’un club de triatló, el Club de Triatló de l’Alt Palància.

Des de 1998 deset edicions amb variacions de data i de recorregut i amb una llarga nòmina de noms ilustres entre els guanyadors: Raúl García Castán, Javier García Maskarell, Mónica Aguilera, Xari Adriàn…

 

gegant de pedraVI Gegant de Pedra (19 km 770+)

Canvia la data, canvia el recorregut, però no canvia el referent que continua setn el Gegant de la Serra de Segària que diumenge dóna una nova opció de gaudir de la muntanya. Més de 800 participats afrontaran els 19 km 770+ que en esta ocasió han preparat des del Club Atletisme Ondara, en una doble versió per a corredors i per a caminants, que en este últim cas serà de 13 km 560+.

El pas pels 507 metres d’altitud de Segària marquen un recorregut, que en el cas dels corredors, es troba en el segon parcial de kilometratge que finalitza amb una explsiva pujada per acabar de rematar les forces. Qui guanye té doble premi, a més dels moderns trofeus triats per a l’ocassió se’n durà tambe una sesió d’spà per a dos persones.

L’eixida serà diumenge a les 09:00 h des del Parc Municipal Serra de Segària d’esta localitat de la Marina.

Per cert, si t’acostes recorda demanar a Jaime @espiquer el teu exemplar del número 1 de la revista Sense Límits Aventura

Compartir aquesta notícia a

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »