Burning Man Quest: 573 km Non Stop, la pel.lícula

El ultrafondista d’Alcoi Isra García presenta a València, Alacant i Alcoi el vídeo del Burning Man Quest

Agost passat va fer repte solidari 573 km Non Stop que va recaptar 140.000 euros 

burning Man Quest573 km Non Stop, en bicicleta, natació i carrera a peu. Un triple IM de forma continuada sobreposant-se al cansament físic i mental, a les canviats condiciones meteorològic, i al fet de no dur un mapa tancat sinó haver d’anar improvisant sobre la marxa.

Eixe va ser el Burning Man Quest, el repte personal que passat mes d’agost va afrontar als EEUU l’ultrafondista d’Alcoi Isra García i que ara estrena la seua versió documental que es podrà vore dimecres 25 de febrer a València, dijous 26 de febrer a Alacant i divendres 27 de febrer a Alcoi.

«Es un vídeo en què mostrem el repte tal i com va ser, de dur i de complicat, 573 km Non Stop -més de dos dies- des de Farifield prop de San Francisco, fins al desert de Black Rock City, a California» ens explica a Sense Límits Aventura Isra García. «Va ser una aventura tan imprevissible com incerta, perquè mai s’havia fet una cosa pareguda. No havia precedents, ni marques, ni recorregut definitiu. No sempre teniem la certessa de que la ruta era correcta».

Una radial i una tija

573 km Non Stop, -467km de bici, 6 km de natació i 100 km corrent donent per a moltes situacions curioses i diverses que es mostren al vídeo. «Hi hagué trams en què ens tocava clavar-nos en bicicleta per l’autopista i vingueren els sheriff a traure’ns; a més trencarem una bicicleta i em toca canviar-la amb un de l’equip, Lucas Gisbert que era molt més alt i ens va tocar tallar la tija amb una radial, arribarem més tard al llag Tahoe on haviem de nadar i en ser de nit i estar a temperatures de 2/3 graus haguèrem de canviar tota la planificació» 

isra 7

573 km i més de 48 hores d’esforç continuat donen també per a moltes variacions quant al terreny quant a la meteorologia. «Tan prompte afrontavem un port de 35 km 3800+ en bicicleta, com després arrivabem a Nevada, al desert i tocava afrontar 100 km de carrera a peu per una recta interminable en què a més ens acabà enganxant una tempesta que amenaçava tot el camí».

573 km d’esforç continuat obliga a tindre també una preparació física i mental ben consolidada, en un home com Isra García que ja tenia en tot cas, l’experiència, de l’UltraMan a UK de 2013. «Per a mi mentalment ha estat més fàcil que preparar l’Ultraman de UK. Com que tinc negocis a Bogotà he entrenat a 2000 metres d’altitud, i a més he cuidat més el cos. M’he centrat més en el no entrenament. Alimentació macrobiotica, fer yoga, pilates, molts estiraments… cuidar el cos que m’ha donat molt més resultats que fer molt de volum d’entrenament. He fet més series i més entrenaments de qualitat que no de quantitat».

El canvi possitiu

El Burning Man Quest era un repte molt personal en què a més Isra García volia plasmar també la seua filosofia de vida del cavi possitiu i de la no impossició d’unes rutes ja fixades. «La imprevissió formava part de l’aventura. El meu treball de marketing va per ahí: no saps mai quin és el camí de la teua vida. Nosaltres teníem en tot cas una meta clara: recaptar diners per a les comunitats desfavorides i poder construir una escola per a l’associació Bridges for Music. La meta era imaginaria perquè en arribar no hi havia flashes, no esperava ningú. Només els meus colegues i jo. Però la causa social espentava». Una causa social que ha tingut una molt bona resposta des de diversos paísos com ara Mèxic, Colòmbia, Espanya i s’han acabat recaptant 140.ooo euros.

Final possitiu per a un repte que també va tindre la seuisra 4a part complicada i així queda reflectit al vídeo. «Mostrem també les situacions tenses que hi hagué, algunes crisis que patirem entre el meu equip i jo. Volíem mostrar també la part imperfecta, que no tot foren megaimatges d’eixides de sol, carreteres boniques… havia de ser reial. La història reial. El que sentirem fent-ho. I el vídeo m’agrada també perquè ix tot l’equip, cada membre conta la seua versió de la història. Ells són igual d’importants que jo». Un equip conformat per Lucas Gisbert, Pedro Castelló, Víctor López, Víctor Ronco, Stephan Fremeijer i l’entrenador de Xàtiva Octavio Pérez.

Ara, amb el seu equip, Isra García està fent esta seguida de presentacions per diverses ciutats d’Espanya i de la Comunitat Valenciana que el duran a València, Alacant i Alcoi. I de forma paral.lela ja pensa en els reptes per a 2015, reptes també solidaris que el duran a Xile i Colòmbia. «A Colòmbia hem pensat fer 3 IM consecutius en tres ciutats diferents:  Santa Marta, Barranquilla i Cartagena de Indias, amb la dificultat de la calor que sempre fa allà, l’altitud i els trasllats.  Es recaptaran també diners per a xiquets amb càncer en famílies que no tenen recurs, en col.laboració amb l’Associació María José de Bogotà».

Calendari de presentacions

  • Valencia: dimecres 25 febrer 20:00 h MUVIM
  • Alacant: dijous 26 febrer 20:00 Club Información
  • Alcoi: divendres 27 febrer 20:00 h Espacio Agora

 

 

Compartir aquesta notícia a

Trackbacks/Pingbacks

  1. “Desafío por la Vida”, 3 Ironmans solidaris | SLA - […] 3 Ironmans, suposa fer 223 km al día. 1,9 km de natació, 180 km enbicicleta i 42 km corrent cada…
  2. El repte dels 6 Ironman | SLA - […] http://senselimitsaventura.com/2015/02/25/burning-man-quest-573-km-non-stop-la-pel-licula/ […]

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »