100% Perimetral Javalambre

Presentat a Corremón València de la VII Perimetral de Javalambre 

Captura de pantalla 2015-02-26 a la(s) 00.00.17

 

2f4fb06fd42618e201f5a13afa47e369Compte enrere per a la VII Perimetral de Javalambre. Pròxim 15 de març arriba la setena edició d’una de les proves més particulars de les que tenim en les proximitats de de la Comunitat Valenciana. 24,6km 2070+ en una prova que transcorre continuament per damunt de  1500 metres d’altitud i en una època de l’any com és març en què la neu -i més enguany- continua estant molt present.

«Es desarrolla quasi totalmenta a una altura entre 1800 i 2000 i tot el temps pujades baixades, un trencacames absolut. I de neu, algun vestiquero sí que hi haurà el dia de la prova», així ho va descriure el director tècnic de la prova José Alegre. «Enguany, a més, encara l’hem fet més dura passat de 1600+ a més de 2000+ i això que és quasi el mateix kilometratge» explica Alegre a la presentació feta passat dijous a la tenda Corremón de València.

Perimetral cada vegada més gran

Any rere any, la Perimetral de Javalambre ha anat modificant i andurint un recorregut en què els corredors poden trobar-se am,b dos tipus de paisatges: bosc frondós durant el primer tram i l’últim terç de la prova, molt tècnic, i un tram interm737eb999cc443a44f35d66f2b64c1dbbig que discorre entre 1500 i 2000 metres d’altitut en que les pujades continuades posaran a prova les forces dels corredors. Com a traca final hi ha una última pujada amb rampes impressionants que acabaran de posar a prova les cames ja cansades dels corredors.

«A una carrera de 24 km que hi haja 2000+vol dir que hi ha que guardar forces i especialemnt a partir del km 20 que es quan venen els kilòmetres més complicats» adverteix el corredor local Dani Ayala. Això sí, l’esforç queda compensat. «Té unes vistes increíbles des de dalt i te permet còrrer per crestes, zones boscoses, zones més obertes… és molt diferente a qualsevol altra zona». També va compensar dious assisitr a la presentació i poder tastar el tradicional pernil de Terol que va ser oferit a tots els assistens.

Altra de les caractéristiques de la prova és el seu recorregut 90% de senda i de camp a través, que permet gaudir d’un paisatge diferent i unes grans vistes de Terol i de Conca. Atletes de la talla de Vicente Calvo, Xari Adrián, Javier triguero, Rosi Llorents, David Prades ja coneixeren la victòria en passades edicions.

Perfil


La prova està organitzada per la tenda Corremón Trail de València i per Aramón Javalambre amb la seua marca de Nieve de Teruel, al igual que pel Servici d’Esports de la Comarca Gúdar Javalambre.

Si voleu més dades de la Perimetral de Javalambre podeu trobar també un ample reportatge al número 1 de la revista Sense Límits Aventura.

Compartir aquesta notícia a

Trackbacks/Pingbacks

  1. Javalambre encén la flama | SLA - […] Ni l’altitud, ni el desnivell ni el fred podran amb ells. Amb els vora 400 corredors que diumenge s’enfronten a…

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »