Veterans amb molta guerra

Ignasi Cardona guanya la Lliga Cxm FEMECV superant per segons Miguel Angel Sánchez a Onil

Melissa Galí guanya la prova a Onil i completa el ple en categoria femenina

onil cardona cansament (mychip)

 

«Ací estic en les cames cap a munt i tractant de recuperar-me». Eixes són les primeres paraules que pronuncia Ignasi Cardona (Like Sport Lurbel) quan rep la telefonada de Sense Límits Aventura hores després d’haver-se proclamat campió del Lliga de CxM de la FEMECV, primer títol oficial de la temporada i que després de les 3 proves disputades a Senija, Ròtova i Onil s’ha definit per només 18 segons de diferència.

«He patit prou, perquè he donat més del que podia. Ho he donat tot. De fet 100 metres abans de meta pensava que queia. Estava esprintat cara avall cap a meta i pensava que no em donaven més les cames» explica Cardona de forma gràfica. Savia que no quedava una altra perquè Miguel Angel Sánchez anava molt damunt.

«Jo savia que ell era més ràpid a l’sprint, ja ho havia demostrat a Ròtova i que no podiem arribar junts a meta. Però també em feia por tirar des del principi perquè 28 km eren massa llarg per a mi. Per això he esperat a mitjan carrera, km 15, he pegar un tironet i m’he separat, però no més d’un minut i tot el temps així. Ha anat retallant-me fins que s0ha quedata  eixos 15 segons. I sprintant jo savia que venia per darrere i no podia afluixar».

La fotografia que encapçala esta nota és una mostra gràfica de com d’esgotats arribaren tots dos a la meta d’Onil després del 28 km 1300+.

«He donat més del que podia. Ho he donat tot. De fet 100 metres abans de meta pensava que queia. Estava esprintat cara avall cap a meta i pensava que no em donaven més les cames»

«Jo savia que ell era més ràpid a l’sprint i que no podiem arribar junts a meta. Però també em feia por tirar des del principi perquè 28 km eren massa llarg per a mi. Per això he esperat a mitjan carrera, km 15, he pegar un tironet i m’he separat, però no més d’un minut i tot el temps així»

cardona 2Més enllà dels 40

Sobrepassats ja els 40 anys, és la primera ocasió en què Cardona, una veterà de les carreres per muntanya a les nostres terres, és la primera vegada que aconsegueix este títol. «Ho havia guanyat en veterans, però no en categoria absoluta. De fet, crec que és la primera vegada en què el títol no és per a un senior sino per a un veterà» destaca el corredor de Xàbia.

Entre veterans anava el joc perquè el seu contrincant més directe Miguel Angel Sánchez també passa dels 40. Ell sí havia guanyat el títol de la lliga fa ara 13 anys, al 2002. «Miguel Angel té molta qualitat» assenyala Cardona

«Ha sigut campió d’Espanya, i si està motivat la qualitat la té. La veterania continua sent valor». I la veterania s’ha imposat en esta Lliga per davant de joves emergents com Jontahan Rotglà que ha acabat finalment tercer o Víctor Serrano que ha fet el que fa 5, primeren categoria de promeses.

Cardona és el campió, però és també humild i sap que ha guanyat per mèrits propis però també per l’absència de Mario Bonavista, el líder després de les dos primeres proves al que un esguinç li va impedir participar diumenge a Onil. «Si haguera estat Mario, haguèrem intentat apretar-li, pot ser ell no haguera guanyat la carrera, però no l’haguèrem tret els 5 minuts d’avanatatge que ens duia. Això és veritat».

En categoria femenina Melissa Galí (Penya Mur i Castell-Tuga) va tancar un ple absolut de victòries i va constatar el seu domini absoluta en la Lliga. Va véncer al ColiTrail d’Onil com ja havia fet al Camí dels Bandolers a Senija i al Trail de Ròtova. A Onil va quedar per davant de la seua companya de Club Raquel Martínez amb Ana Abad completant el pòdium. Victòria incontestable de la corredora de Gilet que al pòdium de la Lliga ha estat acompanyada també per Raquel Martínez amb Eva Bernat (CxM València) en tercera posició final de la Lliga.

HOMES

 1. 05:30:21   IGNACIO CARDONA TORRES (CD Muntanya i Escalada Like Sport Lurbel)
 2. 05:30:39    MIGUEL ANGEL SANCHEZ CEBRIAN (Femecv)
 3. 05:34:37    JONTAHAN ROTGLÀ ALTERMANN (Club Muntanyisme Penya Mur i Castell-Tuga)

DONE

 1. 06:44:52   MELISSA GALI (Club Muntanyisme Penya Mur i Castell-Tuga) DONES
 2. 06:59:07     RAQUEL MARTINEZ RODRIGUEZ (Club Muntanyisme Penya Mur i Castell-Tuga)
 3. 07:10:25     EVA BERNAT LLORENS (Club de Muntanya CxM València)
Compartir aquesta notícia a

Trackbacks/Pingbacks

 1. Les 20.000 llicències a l’abast de la mà | SLA - […] la junta de passat divendres era l’increment dels participants a les proves que integren el Campionat de Lliga de Carrera…
 2. Cardona suma el doblet | SLA - […] fa ni quinze dies que aconseguia el Campionat de Lliga de Carrera per Muntanya a Onil hui ja suma…
 3. A la neu sense raquetes | SLA - […] en plena forma després d’aconseguir en poc més de 15 dies el Campionat de Lliga de Carrera per Muntanya…
 4. L’autonòmic més “bestial” | SLA - […] no són coixos. Ignasi Cardona busca completar els títols oficials de la FEMECV després d’haver guanyat enguany la Lliga…
 5. El premi de la constància al Puig Campana | SLA - […] de Sánchez Cebrián esta temporada després de que haguera tocat la glòria amb els dits, acabant segon a la…
 6. Els valencians a pel Campionat d’Espanya | SLA - […] de tant de temps” ens deia en fa uns dies Sánchez Cebrián que esta temporada a més ha sumat diversos pòdiums al…
 7. Pòdium de luxe a Chella | SLA - […] Cebrián va confirmar que superats ja els 40 anys continua en el gran esta de forma en que al…
 8. Comença la Lliga CxM a Fondeguilla | SLA - […] campió de la Lliga CxM 2015, Ignacio Cardona, estarà diumenge a Fondeguilla. Miguel Ángel Sanchez i Jonathan Rogla són […]
 9. Pòdium de cracks a Fondeguilla | SLA - […] Veterans amb molta guerra […]
 10. Cardona i Raro llançats a per la Lliga | SLA - […] Els mateixos noms, els mateixos homes: Ignasi Cardona, Miguel Angel Sánchez Cebrián i Sebas Sánchez. El Clariano Trail va…
 11. Tot a una carta | SLA - […] A l’espera quedarà Sánchez Cebrián (Marathon Crevillent) que no es refia. “Si no punxa Cardona va a estar difícil.…
 12. Sorpresa a Tavernes | SLA - […] setmana fatigada amb prova de la Vertical Race a Dubai, va poder aguantar el ritme dels millors per revalidar…

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »