El tren Xitxarra torna a moure

La segona edició del Circuit Xitxarra Trail arranca diumenge a Muro

2015-01-24 10.40.30 (1)

Penya el Frare

L’any passat va ser el del debut i enguany ha de ser el de la consolidació. La segona edició del Circuit Xitxarra Trail comença diumenge a Muro amb la huitena edició de la pujada a la Penya el Frare. Serà la primera de huit proves que se celebraran entre març i novembre. L’eixida serà a les 9 del matí a la Plaça Matzem per a un total de 20’6 quilòmetres de recorregut.

Estrena al circuit

El trail, organitzat pel Club d’Esports de Muntanya les Llebres de Muro, té un desnivell positiu acumulat de 505 metres i s’han inscrit 500 corredors. La Pujada a la Penya el Frare s’incorpora en la seua huitena edició al Circuit Xitxarra Trail, que enguany avança la seua posada en marxa. El tret d’eixida serà diumenge i l’última de les proves tindrà lloc el dia 22 de novembre amb el IV Trail & Climb de Cocentaina.

Calendari avançat

El Circuit Xitxarra Trail comença enguany més prompte que en l’edició passada. Després de la prova de diumenge, caldrà esperar fins el mes de maig per a la celebració d’una nova cursa, en aquest cas la XVI Pujada al Montcabrer des d’Alcoi el dia 24 de maig. Bocairent, Beneixama, Banyeres i Turballos completaran el recorregut de l’antic tren Xitxarra. Per a aquells que vullguen fer tot el circuit i ho facen amb aspiracions, hauran de completar 5 de les 8 proves per optar a la classificació general. El rival a batre serà Emili Sellés, del Marathon Crevillent, qui es va proclamar guanyador l’any passat i que està entre els inscrits per a diumenge.

Més Trail a AlfondeguillaP3090188

La de Muro no serà l’única prova del cap de setmana. Diumenge se celebra també la IX Cursa Castro d’Alfondeguilla. L’eixida serà a les 9:00 des d’aquesta localitat de la Plana Baixa. 18’5 quilòmetres i un desnivell positiu de 1.119 metres esperen als participants. La prova és puntuable per al IX Circuit Provincial Diputació de Castelló. L’any passat Javier García i Paqui Chacón es proclamaren campions.

La Calderona, escenari de luxe

Diumenge s’estrena també una nova prova que tindrà lloc en un dels nostres Parcs Naturals: la I Marató de la Calderona. Amb eixida i aplegada a Serra, la cursa es disputa sobre 43,5 quilòmetres, amb un desnivell total acumulat de 5.200 metres, 2.500 dels quals en positiu.

foto-sierra-calderona-1

Des de Serra els altetes pujaran primer al Castell, posteriorment s’enfrontaran a la pujada a l’Alt del Pi i després d’haver descendit a l’Ombria, i passats els barrancs del Salt i de la Mola, completaran l’ascens a la Mola de Segart. La segona part la carrera inclou la pujada al Garbí, a Barraix i ascensió novament a l’Alt del Pi per iniciar ja la baixada cap a Serra. Més de 300 atletes s’han inscrit a esta prova organitzada per Gula Sport i Club Outdoor Natura Montcada. Els dorsals es poden arreplegar des de divendres dia 6 a Corremon fins el mateix matí de diumenge. L’eixida serà a les 7:00 des del Poliesportiu Municipal.

Autor: Josep Rodríguez

Compartir aquesta notícia a

Trackbacks/Pingbacks

  1. Sellés es retroba a Beneixama | SLA - […] http://senselimitsaventura.com/2015/03/05/el-xixarra-trail-torna-a-moure/ […]

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »