Trails Nogueruelas, un Trail autèntic

Una experiència inoblidable en la Serra de Gúdar per a pròxim 28 de març

«Al principi ens deien que era una bogeria clavar a tots els corredors per allà. Això de fer de colp 70 km corrent per totes les muntanyes«

«El poble té un punt d’esperit basc, la gent està a la muntanya, acompanyant i animant. És molt especial»

IMG_4922

 

La primera edició ja va deixar clars quines eren els seus principis. Natura en esta pur, muntanya, molta muntanya amb 70 km 3600+, i molta senda, recorrent fins a 6 dels Pics de vora 2000 metres que envolten la localitat de Nogueruelas, en Terol. I fred, molt de fred elque tingueren a la passada edició amb la presència de molta neu que va fer molt més èpica la prova en què acaba imposant-se Gabi Valero.

Tot i la duresa l’experiència va ser bona. Tant com per a tornar a repetir per part dels organitzadors i per part de bona part dels corredors que l’any passat anaren a la primera edició i que enguany estaran pròxim 28 de març a la línia d’eixida a Nogueruelas. «L’any passat forem vora 400 entre l’Ultra i el Trail» ens explica Kande Gómez, codirector de Trails Nogueruelas. Enguany segur que seran més. «Encara tenim les inscripcions obertes fins el pròxim 23 de març».

I els que vagenes trobaran un recorregut de 70,5km amb 3570+, amb algunes variacions respecte de l’any passat però respectant la filosofia de la prova. «Hi ha molt de camp a través i molta senda. Vora el 70% del recorregut és per senda. Es dels que diguem que és per a disfrutar, i tècnic, amb un parell de punts de pujada a alguna tallafocs. Per a enguany li hem afgegit un km en que passem pels barrancs d’Abanto i de la Pila».

6 cims de més 1500

Molt de Barranc i molta muntanya. «Se pugem els cim més destacats que rodegen Nogueruelas. L’Alt de la Nevera (1772 m), l’Alt de Chaparroso (1802 m), el Cerro Antona (1722 m), l’Alt de la Cervera (1806 m), el Peña Calva (1641 m) i el Cabezo de las Cruces (1710 m) el dos més coneguts perquè, especialment per les vistes que hi ha des del mirador de la Peña Calva».

perfil trails nogueruelas

La visió del perfil dóna una idea. També els comentaris que en un primer moment els feren alguns dels veïns de Nogueruelas. «Al principi ens digueren que era una bogeria clavar a tots els corredors per allà. No ho acabaven d’entendre això de fer de colp 70 km corrent per totes les muntanyes. Però després la gent es va comportar de forma fantàstica».

Ambient a l’estil Pais Basc

Es va crear un ambient molt especial amb tot el poble volcat amb la prova. «El poble té un punt d’esperit basc, la gent va estar a la muntanya, acompanyant i animant, a més vingueren un grups d’universitaris que estigueren tocant en diversos punts de l’avituallament i després estigueren tocant en el dinar».

L’oratge va acabar de posar els paral.lelismes amb un trail del Pais Basc. Ja entrats en la primavera va eixir un dia de gosos, amb molt de fred, boira i ventisca. «Isquerem a -2 Cº, i en els punts més alts de la prova arribariem a -7ºC, però amb la ventisca la sensació tèrmica era de -14ºC/-15ºC», aci al costat de casa. 

IMG_4928

Lucas Boix

«Va ser molt saltvatge» ens assegura Lucas Boix. «Pel fred i per la neu que hi hagué en quasi tot el recorregut, i també per la ruta en si mateix» recorda el corredor de Sueca. «Hi hagué un moment de barrera psicologica allà pel km 20» recorda Kande. «Qui va superar-ho va acabar arribant a meta».

El primer en fer-ho va ser Gabi Valero amb 07 h 54′ 01, que tindrà de nou enfronta a Lucas Boix. Serà un duel bonic entre dos dels grans corredors d’ultres que tenim a la Comunitat Valenciana. També serà interessant vore qui hereta el títol femení que l’any passat va aconseguir María Angeles Aguilar (Mis Jueves) que amb un temps de 08:41:30 va fer la que fa 11 en categoria absoluta. Enguany una lesió li impedeix repetir.

Per als qui vullguen viure l’ambient pur de Trail, però les cames no els donen per a 70 km tenen l’opció curta de 27 km 1350+, que l’any passat va ser pera David Prades Monforte. Una bona manera de viure el bon ambient de Trails Nogueruelas. Ara falta que acompanye l’oratge. O no. Que el fred també ens agrada. Fins el23 de març tens opció d’apuntar-te.

 

Compartir aquesta notícia a

Trackbacks/Pingbacks

  1. Trails Nogueruelas marca el camí | SLA - […] Nogueruelas acull dissabte 28 de març una de les proves més destacades del cap de setmana: la II Trails…
  2. Nogueruelas, triple dureza | SLA - […] Trails Nogueruelas, un Trail autèntic […]
  3. Nogueruelas, doble valor | SLA - […] Trails Nogueruelas, un Trail autèntic […]

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »