La parella de moda

Sonia Escuriola guanya la Advanced 84 km a la TransGrancanaria i David Mundina guanya la Marató 45 km

Júlia Font acaba segona a la prova Starter 

7fb16a073c0817a0a4285f10bcceef6b

 

No hi havia persones més contentes que David i Sonia en l’avió de tornada de Gran Canaria. Anaven parlant, rebent encara felicitacions i rememorant mentalment el que ha sigut per a d’ells un cap de setmana redó. D’estos que ixen una vegada en la vida. «Açò és irrepetible. Açó tardarà molt en repetir-se perquè és molt complicat en una carrera tan important com la Trans Grancanaria d’àmbit nacional i internacional.  Aço ens ha caigut del cel. Estem en un núvol» ens explicava David a SenseLímitsAventura abans d’agafar l’avió i rodejar-se, literalment, de núvols.

Sonia Escuriola i David Mundina (Land – GR 33 Tot Trail) són la parella de moda d’este cap de setmana en el Trail. De Cabanes ella, de Sant Joan de Moro ell, han aconseguit victòria a una prova tan complexa com és la TransGranCanaria. David a la Marató (45’4 km 1627+) i Sonia a la Advanced 84’7 km 4803+, posant el premi a un treball que venen fent des de fa molts anys, des que el Trail els va unir professionalment i sentimentalment.

75c266df4555875fcbf53ed58d9ba00bSense referències

Corrien a la mateixa vegada sense tindre massa referències l’un de l’altre. «Jo no he sabut que David havia guanyat fins el km 50» ens diu Sonia.«Primer m’han dit que sí, després que no, que havia estat tercer, i fins que no m’ho ha confirmat Ruben Porcar no ho savia segur». En eixe moment ja anava liderant la prova després d’avançar primer a Laia Díez i posteriorment a Yaiza Herrera.

«Havia anat guardant forces fins el km 40 perquè savia que el tram final eren altres 40 km d’una pista molt plana, molt corredors i jo sóc més de desnivell. I com havia anat guardant en eixe tram em trobava molt forta». Bé de forces i a punt de complir un somni, però la tensió per la presència de les rivals l’ha mantés en eixos 30 km finals.

«Hi havia moments en què pensava que no podia més, però clar, si parava un minut m’agafaven per darrere. No tenia referencia visual però pensava que les tenia més a prop. Em podien haver agafat a la Canal o al Paseo. Però saber que David havia guanyat també em donava forces per a continuar en eixos trams complicats».

«Saber que David havia guanyat també em donava forces per a continuar en eixos trams complicats»

63594d91eac85a70461bd501e61e43d5Marcada en roig

David Mundina havia guanyat feia ja algunes hores.  L’esperava en línia de meta satisfet d’haver-se llevat una espina. «Tenia ganes de demostrar el club el que podia fer perquè l’any passat per problemes de genoll no vaig poder. Esta marató de la TransGrancanaria la tenia marcada en roig al calendari. L’havia preparat molt bé, i fa dos setmanes faig ver la Marató d’Espadà com a test i arribava amb confiança».

La confiança en les seues forces va fer que repetira un esquema similar al de Sonia. Calma al principi i arreó final.  «Fins al km 23 anava tercer o quart, però després vaig incrementar un poc el ritme i en enganxar a Carlos Sa al km 33 vaig dir que havia de morir fins el final. No sempre hi ha una oportunitat com esta. I va eixir. I el final impressionant. El Paseo se’m va fer interminable».

Celebració conjunta en meta

Celebració de la victòria i de seguida a esperar a la parella. Patint escoltant les referències que anaven donant a línia de meta. I a la fi, la victòria també de Sonia, l’abraçada i l’eufòria. «Aixó va ser molt emocionant. Estava esperant-me en meta i trobar-nos sent els dos guanyadors ha estat increible. En una victòria així t’ix la vena de parella».

Un d’eixos moments que no s’esborraran mai de la memòria per molt que ara els falte la foto. «No la tenim és veritat. No hem caigut en fer-la. Però segur que algú dels que estava per allà l’ha feta i ens la passa».

«En enganxar a Carlos Sa al km 33 vaig dir que havia de morir fins el final. No sempre hi ha una oportunitat com esta. I va eixir. I el final impressionant. El Paseo se’m va fer interminable»

«Estava esperant-me en meta i trobar-nos sent els dos guanyadors ha estat increible»

Ara toca recuperar-se i descansar i tornar a la faena. Sonia com a administrativa a una gestoria, David com a entrenador. Els dos hauran de contar esta setmana les seues victòries una i mil voltes a tots aquells que els pregunten comprovant que una victòria a la TransGrancanaria té més repercusió que les que fins ara havien aconseguit en altres punts de les nostres terres com la CelesTrail a Andorra o la Costa Daurada.

I de seguida posar-se de nou les sabatilles. «En això tinc la sort que Sonia és bona pupila. A més, sabem separar el que és la relació personal dels entrenaments. En els entrenaments la tracte com a una corredora més perquè si no seria una falta de respecte per a la resta. On tenim algun punt més de debat és en la planificació del calendari perquè em toca frenar-la…»

I ara… a per la Spain Ultra Cup?05262e54fc9408b0066fefac2023cc52

Un calendari  que ara pot canviar després d’esta gran victòria de Sonia a la Advanced de la Transgrancanaria. «Havia pensat per la Copa d’Espanya d’Ultres de la FEDME, però clar amb este resultat igual canvie. Potser va a dependre de com isca la CSP, perquè si anara bé igual em plantetge competir per la Spain Ultra Cup». Si així ho fera, entraria com a rival directa de la corredora d’Alzira Alicia Chaveli, guanyadora de la psssada edició de la Spain Ultra Cup i integrant, amb Sergio Vila, d’altra de les parelles destacades del Trail valencià.

I Júlia Font, segona a la Starter

I per acabar d’arredonir el cap de setmana a les Illes, altre gran resultat és el que va aconseguir Júlia Font a la modalitat d’Starter 32’9 km 1116+. La corredora de Fondeguilla va acabar segona per darrere d’Ainhoa Lendinez. Altra casa on el Trail és viu en família ja que Júlia és filla d’Angel Font, el seleccionador de la FEMECV. El Trail valencià té bona sang.

Compartir aquesta notícia a

Trackbacks/Pingbacks

  1. “Mi objetivo es cumplir mis sueños” | SLA - […] d’aconseguir una gran victòria, ni més ni menys que a l’Advanced de la Transgrancanaria (84,7 km 4803+), el millor èxit…
  2. Triple pòdium valencià a Ultra Mallorca | SLA - […] També des de la provincia de Castelló, en este cas de Cabanes, Sonia Escuriola (Team Race Land) aconseguia una…
  3. Escuriola pren avantatge a la Spain Ultra Cup | SLA - […] de moment, li respon a les mil meravelles a Sonia Escuriola que a Ultra Mallorca (112 km 4500+) va…
  4. Vilafamés entra en escena | SLA - […] Castelló és terra de Trail i entre els corredors que assistiran a este I 3 Cims de Vilafamés hi…
  5. Vilafamés entra en escena | SLA - […] http://senselimitsaventura.com/2015/03/08/la-parella-de-moda/ […]
  6. Valencians a la TransGrancanaria | SLA - […] passat tinguerem una bona demostració amb les victòries que aconseguiren Sonia Escuriola a la Advanced i David Mundina a…
  7. Sebas se consagra en la TransGrancanaria | SLA - […] les corredores de la nostra terra. La primera d’elles Sonia Escuriola (Team Race Land) que, tot i no poder…
  8. Quan les cames no acompanyen | SLA - […] eixe procés estan ara David Mundina i Sonia Escuriola, la que la temporada pasada va ser una de les…
  9. La ‘factura’ del Trail | Sense Límits Aventura - […] La parella de moda […]

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »