Més muntanya, més segura

Jorge Membrado presenta un nou portal a internet de seguretat a la muntanya

gua muntanyaMés muntanya, més segura. Eixe és l’objectiu en què es presenta la nova plana web www.esportverd.com que llança Jorge Membrado, del club Espemo de Morella i tambe col.laborador de SenseLímitsAventura. Es tracta d’una actualització de la plana web en què ja funcionaven des de «Esport Verd», però ara amb la voluntat de reunir en un únic lloc totes les dades vinculades als seus servicis respecte dels esports d’aventura orientats sempre a la millora de la seguretat en la pràctica dels esports d’aventura.

Cada vegada hi ha més persones que s’acosten a la muntanya, i inevitablement exisiteix més nombre d’accidents o situaciones que poden ser potencialment perilloses, especialment si no es té coneiximent de les tècniques o es fa ús del material necessari per a cada activitat concreta.

Oferta de cursos

Des d’esportverd volen aprofundir en la concienciació dels perills de la muntanya i de la necessitat d’acostar-se a ella de forma segura, i ho fa amb els diversos cursos que ofereixen així com la informació que distribuixen a la web. «Donem la major oferta privada de cursos d’esport de muntanya», ens explica Jorge Membrado. «La nostra màxima és la seguretat, no ho podem evitar. Dins de l’assumpció de riscos que implica anar a la muntanya, sempre tractem de triar aquelles opcions que ens semblen més segures».

Jorge Membrado és esportista d’alt nivell amb més de 30 anys d’experiència en el medi vertical. De fet, ha format part de les expedicions internacionals que van aconseguir el récord del món de profunditat a la sima Krubera Voronya al caucàs, baixant a més de -2000 m de profunditat i, a més, passat octubre va formar part de l’equip de rescat que va traure l’espeleòleg madrileny Cecilio López a la sima d’Inty Machay al Perú.

Una guía debades

La web presenta una ampla oferta de cursos de muntanya, a més de ser tenda de material de muntanya. «A més està acompanyat d’un dels blogs tècnics més antics d’esports de muntanya i aventura» ens conta Membrado, que en tot cas afegeix: «La nostra intenció és mantindre la línea de continguts que va tindre bona acceptació en anteriors etapes, posant el màxim interés, sabent, això sí, que no estem en possessió de la veritat absoluta ni exents d’enganyar-nos».

Altre alicient, és que Esportverd dóna opció de rebre debades un llibre en forma eBook amb el títol de «Guía para deportes de montaña y aventura», elaborada per Jorge Membrado i Jesús Martínez Sánchez Dehesa.

Decàleg de seguretat a la muntanya*

1.- Planifica la teua activitat

2.- Informa a altres de l’activitat o itinerari a realitzar

3.- No vages a soles a la muntanya

4.- Tingues un equip bàsic per a totes les teues activitats

5.- Dus tot l’equip necessari per a l’activitat a realitzar

6.- Apren a orientar-te: Fes ús del GPS i cartografia de la zona

7.- No et confies ni baixes la teua atenció

8.- Apren a renunciar

9.- Davant qualsevol accident avisa al telèfon d’emergències delpais on te trobes (Espanya el 112)

10.- L’activitat de muntanya no finalitza fins que no estigam a un lloc segur i s’haja tancat l’alerta

*Este decàleg el podeu trobar ampliat a la «Guía para Deportes de Montaña y Aventura»

 

Jorge Membrado és també un dels protagonistes del Vídeo Presentació de Sense Límits Aventura: «L’aventura a la Comunitat Valenciana»

 

Compartir aquesta notícia a

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »