Cardona fa el poker de velocitat

El corredor de Xàbia guanya per quarta vegada el Campionat Autonòmic de Carrera Vertical a Callosa

Acaba de vèncer fa quinze dies la Lliga

«D’eixida he apretat molt, i en els 100 primer metres de desnivell ja he pogut agafar a Carlos Pascual»

 

callosa3

 

No fa ni quinze dies que aconseguia el Campionat de Lliga de Carrera per Muntanya a Onil hui ja suma altre títol. Ignasi Cardona (Like Sport Lurbel) viu una segona juventut, -o una eterna joventut, dirien altres- i este dissabte ha sumat també altre títol més al seu extens currículum: el Campionat Autonòmic de Carrera Vertical que s’ha disputat a Callosa de Segura, el que fa quatre en el seu palmarés particular.

callosa 1Cardona ha sigut el més ràpid en fer els 2 km amb 500+ que havien proposat des del Centre Excursionista de Callosa, amb eixida des del Parc de San Roque a Callosa fins a la meta fixada en El Pilón, a l’Alt de l’Aguila. El corredor de Xàbia ha guanyat amb claredat, fent un temps de 19:57, traent quasi mig minut al seu company de club Javier Soriano, que amb 20:24 es colava en segona posició en el pòdium per davant d’altre dels grans favorits, el corredor de Cocentaina Carlos Pascual (Club Marathon Crevillent) que amb 20:26 completava el pòdium. Dins del top 5 es clavaven també  Oscar Pérez  (Club Maraton Crevillent) i José Esteban Martínez Tecles (Like Sport Lurbel).

La clau, en l’eixida

La clau ha estat en l’eixida. En ser el vigent campió Cardona eixia lúltim justa darrere de Carlos Pascual, i ha fet un esforç inicial que ja li ha donat mig títol. «He anat bé perquè d’eixida he apretat molt, i en els 100 primer metres de desnivell ja he pogut agafar a Carlos Pascual. L’he agarrat ben prompte i l’he pogut aguantar i anant quasi junts ja savia que el duia el mig minut».

A més de l’avantatge en temps, el colp anímic, en possitiu per a Cardona per tindre la prova controlada, i en negatiu per a Pascual en saber que no tenia res a fer si Cardona aguantava. I ha aguantat «havia de fer-ho com fora perquè en la zona de caminar jo savia que ell era més ràpid».

callosa 2Amb el de 2015 es confirma com al gran dominador dels Campionats Verticals ja que suma el seu quart títol després dels aconseguits al 2014 a la Vall d’Uixó, el 2013 a Serra i el 2011 a Crevillent.

En dones, domini d’Aper Alcoi

En categoria femenina la victòria ha estat per a la corredora d’Alcoi  Raquel Jordà (Aper Alcoi) que amb 27:07 ha tret també un avantatge ample a Mari Tamarit (Like Sport Lurbel). La corredora d’Ontinyent ha fet segona amb 27:58, per davant de Jessica Mataix (Aper Alcoi) que amb un temps de 28:46 demostra que també es defensa bé en proves explossives i de distància curta, més enllà de les proves d’ultra trail.

 

Compartir aquesta notícia a

Trackbacks/Pingbacks

  1. A la neu sense raquetes | SLA - […] en poc més de 15 dies el Campionat de Lliga de Carrera per Muntanya de la FEMECV a Onil i…
  2. L’autonòmic més “bestial” | SLA - […] els títols oficials de la FEMECV després d’haver guanyat enguany la Lliga i també el Campionat de Carrera Vertical,…
  3. Un Mar de favorits | SLA - […] ho ha fet en individual i ara ho va a intentar en equips mixtes”. Un equip insuperable el conformat…
  4. 5 voltes Cardona | SLA - […] Cardona fa el poker de velocitat […]

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »