«Este quart lloc em sap a victòria»

Coneixent millor Javier Lluch, el jove de 16 anys que va fer quart a la prova de la Copa d’Europa ETU a Quarteira (Portugal)

JAVIER LLUCH 2

Té només 16 anys i un futur per conquerir, que va alimentant pas a pas amb els èxits que va aconseguint. El més recent passat cap de setmana a Quarteira (Portugal) on este xicon de València va acabar quart a una prova de la Copa d’Europa ETU de Triatló. Molt de mèrit, el de Javier Lluch (CT Huracan València) i més si tenim en compter que va competir amb xavals dos anys majors que ell. El futur és seu.

– Enhorabona, Javier

Gràcies, la veritat és que no m’ho esperava. L’any passat vaig anar també a Quarteira i vaig fer el 48. Enguany pensava fer un top 20, però mira diumenge em vaig trobar genial. No tenia moltes referències perquè era la primera competició però es va confirmar el que en els entrenaments estava eixient. Este quart lloc em sap a victòria.

– Quina va ser la clau?

Jo savia que havia de fer un bon segment de natació perquè és el meu handicap i vaig donar tot nadan per poder enganxar amb el primer grup. Vaig eixir de la natació a 20 segons del grup que encapçalava la prova. Després d’una transició ràpida i remuntar en bici fins que hi havia només 4 o 5 davant. A la fi acabaren fent un grup d’uns 30 que anaven junts, i el que vaig intentar de fer va ser posar-me davant a la última volta per estar davant en la transicío.

– Bona estratègia

Sí, va eixir bé. Vaig fer ràpida la transició i vaig eixir darrere de dos francesos i un britànic que són els que finalment feren el pòdium, i jo vaig poder aguantar la quarta plaça.

– El 4 lloc té doble mèrit perquè eres molt més jove que ells…

Sí, competia amb gent d’edat junior, fins a 18 anys i jo tinc encara edat cadet, 16 anys.

– Això parla molt bé de tu, de les teues facultats i del teu futur. Per aquell que encara no et conega, qui és  Javier Lluch i com comença en el món del triatló?

Sóc un xicon de 16 anys, i faig triatló des de fa un anys. Vaig començar fent natació, però m’aborria i un estiu vaigfer un curs de Triatló al Centre de Tecnificació de Xest i ja em vaig enganxar. Vaig fer les proves d’accés i allà vaig estar de primer a quart de la ESO, des dels 12 als 16 anys.

I ara estàs a Madrid,

Sí, a la Residència Joaquin Blume. Des de setembre passat. És paregut a quan estava a Xest, perquè allà estava intern de dilluns a divendres, però els meus pares si el duen un poc pitjor. Intente anar per València almenys una vegada al mes. Ells em donen molt de suport perquè saben que estar a Madrid m’ajuda molt en la meua carrera en el triatló.

– Una carrera que esperem siga llarga, però de moment ja has anat fent coses importants com este quart lloc a Quarteira o la medalla de l’any passat. 

Si, vaig aconseguir una medalla de bronze al Campionat d’Europa Youzth de Triatló per relleus. A més també al 2013 vaig ser campió d’Espanya de Duatló, septim a Aquatló i el que fa sis a Triatló. I al 2014 vaig ser tercer al Campionat d’Espanya de Duatló, quart en el d’Aquatló i tercer en triatló.

– Quins són els teus referents?

A nivell nacional e internacional Mario Mola, i a nivell autonòmic Roberto Sánchez i Emilio Aguayo. Amb Roberto vaig coincidir dos anys a Cheste i en alguna ocasió hem entrenat junts.

– Quin es el teu somni dins del Triatló?

M’agradaria arribar a participar a uns JJOO, i també participar a les World Series. Arribar a l’elit del Triatló.

– D’ací a allà encara resten molts passos per donar. Què tens ara de forma més immediata? 

D’aci a 3 setmanes és el Campionat d’Espanya de Duatló i el 19 d’abril hi ha altra prova de la Copa d’Europa ETU a Melilla. Eixa és puntuable i classificatòria per al Campionat d’Europa de Triatlón Junior, si reeteix el resultat de Quarteira sent top 5 i primer espanyol podria anar al Campionat d’Europa Junior.

 


 

Compartir aquesta notícia a

Trackbacks/Pingbacks

  1. Garantit el futur del triatló valencià | SLA - […] a Alberto González per només 2 segons. Javi Lluch continua amb la bona progressió que ja enguany el va…
  2. Altres pòdiums per al futur | SLA - […] “Este quart lloc em sap a victòria” […]
  3. A Cozumel passant per Lisboa | SLA - […] a terres portugueses ha obtingut alguns dels seues millors resultats internacionals com el quart lloc que l’any passat va…

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »