Pòdium valencià a la neu de Benasque

Dani Amat guanya a la Snow Trail2Heaven i Miguel Expósito acaba en segona posició

«Ha estat molt especial córrer per este paradís», explica Miguel Expósito

exposito neu 1

 

Dos dels nostres en el més alt del pòdium corrent sobre la neu. Dani Amat (Running Cid Petrer) i Miguel Expósito (Corremón Trail) aconseguiren la priemra i la segona plaça passat cap de setmana a la Snow Trail 2 Heaven que va tindre lloc a l’estació d’esquí nòrdic de Los Llanos del Hospital de Benasque, a Osca, en el cor del pirineu aragonés.

exposito neu 2Dani Amat va ser el més ràpid dels 100 corredors en fer els 10 km 180+ que presentava el recorregut amb eixida des de Los Llanos del Hospital a 1750 metres d’altitud i amb el Pla de l’Estan a 1860 metres com a punt més elevat, ubicat en l’equador de la prova que tenia un primer tram ascendent i un segon clarament descendent fins arribar de nou a Los Llanos.

Amat continua amb el seu idili particular amb els Pirineus que ja va encetar passat estiu amb la victòria al Gran Trail Aneto Posets, i passat diumenge va ser el més ràpid en recòrrer els 10 km 160+ que presentava la prova sobre la neu de Benasque. El corredor d’Elda va fer un temps de 00:41:21, i va aconseguir altra victòria més en este 2015 que ja va encetar dominant la GR10 Xtrem.

Miguel Expósito segon

Per darrere de Dani Amat arriba altre dels nostres corredors com és Miguel Expósito (Corremon Trail) que feia un temps de 00:44:21 i també es pujava al pòdium fent una gran carrera i demostrant que manté el bon nivell que ja havia demostrat sobre la neu de Javalambre aconseguit el quart lloc a la versió curta de la VII Perimetral de Javalambre. «Per a mi ha sigut una carrera especial» ens explica Miguel Expósito. «No només pel resultat i per haver correguts uns kilòmetres amb Dani Amat, sinó també per com d’especial és córrer per un paradís dels Pirineus com és Benasque». El corredor de Corremón trail es va trobar molt cómode a una superficie com és la neu que no tenim habitualment a la Comunitat Valenciana, i amb una organització que va mimar tots els detalls. «Ha sigut una primera edició en què es va notar el carinyo i la il.lusió dels organitzadors».

Domini valencià en la neu

Queda demostrat que la neu també es territori de corredors valencians. Curiosament este passat cap de setmana també aconseguiem altres 3 pòdiums sobre la neu, en este cas al Campionat d’Espanya de Raquetes de Neu que va tindre lloc a Fuente De (Cantabria), amb la victòria de la corredora d’Ontinyent Mari Tamarit i els segons llocs dels corredors de Xàbia Aine Sentous i Ignasi Cardona.

Cat. Masculina

1º Daniel Amat 41:41 (Running Cid Petrer)
2º Miguel Expósito 44:21 (Corremon Trail)
3º Nacho Chamón 46:14 (elCorredorpopular.com)

Cat. Femenina

1ª Natalia Pendas 56:16
2ª Amaia Pico 56:47 (Atletismo Taraska)
3ª Gema Martínez 01:00:00
Foto: Miguel Exposito
Compartir aquesta notícia a

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »