Torna la màquina d’Albocàsser

Amb la victòria a la MABO Cristóbal Adell deixa enrere la mononucleosis que li va impedir rendir al 2014

«Vaig arribar a pensar que ja no podria rendir com a corredor de muntanya com ho feia abans»

adell mabo 1

 

La victòria de Cristóbal Adell (Team La Sportiva) passat diumenge a la Marató de Borriol (42km 2550+) és més que una victòria. És un senyal. I una advertència de que ha tornat. Ha tornat aquell que durant algunes temporades va ser uns dels dominadors del trail valencià amb més de 20 victòries i altres tants pòdiums. Per la forma, davall la pluja i a prop de trencar el rècord de Borriol, i per la contundència és una punyà damunt la taula del corredor d’Albocàsser.

Després d’un 2014 en què les coses no rodaren excessivament bé este 2015 comença deforma immillorable. «Esperem que siga el principì d’una temporada bona», dessitja un Cristóbal Adell que amb la victòria a la MABO s’ha llevat un pes de damunt. tornaa xafar pòdium, el més alt, i torna a sentir-se corredor de muntanya després d’un 2014 quasi en blanc, que, amb la pressió afegida del canvi d’equip, havia desconcertat a més d’un. Ara torna i a més recuperat plenament del que li va impedir rendir com tocava.

Els dubtes i l’explicació

«L’any passat el cos no em responia. Ho intentava, entrenava, però les cames no anaven. Tenia un dia bo i quatre roins. I a més no recuperava bé» detalla Cristóbal, recordant uns mesos en què els dubtes i els núvols negres ompliren el seu horitzó. No va ser fins setembre quan arriba l’explicació: mononucleosis.

«És un virus que et deixa sense forces. Jo em trobava malament però no ho tenia diagnosticat. L’única manera de curar-lo és que el cos cree anticuerpos per a poder combatre i poder pujar les defenses. És com una grip, però molt més llarg. Les sensacions que et deixa és com si tingueres una malalatia rara, una cansament i una fatiga que no és normal».

«És un virus que et deixa sense forces. Jo em trobava malament però no ho tenia diagnosticat. Les sensacions que et deixa és com si tingueres una malalatia rara, una cansament i una fatiga que no és normal»

«Eixia a entrenar i anava morint-me, a més de 6 minuts elkilòmetre. I pensava ‘com pot ser això?». Té un component psicològic perquè arribes a pensar que igual ja no pots rendir mai més com abans»

adell mabo 2No era normal en un corredor acostumat a entrenar dur i compaginar-lo amb el treball diari i a qui l’any passat qualsevol cosa se li feia un món. «Alçar-me del llit i anar a treballar ja em costava. Eixia a entrenar i anava morint-me, a més de 6 minuts elkilòmetre. I pensava ‘com pot ser això?’. Té un component psicològic perquè arribes a pensar que igual ja no pots rendir mai més com abans. No savia el que em passava i no tenia humor per a res», reconeix Cristóbal.

Ara ha recuperat el somriure. Però el primer pas va ser trobar l’orige d’eixa fatiga. «Un dels jefes de La Sportiva va patir una mononucleosis quan feia bicicleta de carretera i en explicar-li com em trobava va ser ell qui em va dir que em fera uns anàlisi. En eixir la malaltia em va dir que estiguera tranquil que d’això em recuperava sense problemes. Els he d’agraïr que enguany han volgut confiar de nou en mi i a la primera que he pogut els he tornat la confiança».

La victòria en la MABO, amb opcions d’haver fet el rècord de no haver estat el terreny tan perillós per la pluja, és la primera d’un 2015 que Cristobal Adell confia en què siga brillant i que de forma immediata té altres dos cites. «Ara a l’abril faré el Campionat Autonòmic a la Vall d’Uixó i després del Nacional a Màlaga». Per a maig queda Zegama, allà on va tocar la glòria al 2013 aconseguint una destacada cinquena posició. I a finals de junt una novetat per a les seues cames. «Faré l’Ultra Trail de Peñalara, que enguany és Campionat d’Espanya d’Ultra 110km. És la primera vegada que faré un ultra d’eixa distància. L’any passat havia d’haver fet Ultra Pirineu i no vaig poder per la malaltia».

Una malaltia que ja és passat i a la que Cristóbal Adell ha derrotat. Com a tantes altres coses. Ha tornat la màquina d’Albocàsser.

 • Fotos: Andres Nuñez – Last Race
Compartir aquesta notícia a

Trackbacks/Pingbacks

 1. L’autonòmic més “bestial” | SLA - […] manera- la Marató de Borriol passat mes de març, fent un colp d’autoritat i demostrant que torna a estar al…
 2. Els valencians a pel Campionat d’Espanya | SLA - […] per un segon per Cristóbal Adell, un Cristóbal Adell que anirà a Màlaga després de recuperar bones sensacions guanyant…
 3. Adell ataca de nou Zegama | SLA - […] acumulat) estarà enguany de nou Cristóbal Adell (La Sportiva). El corredor d’Albocàsser arriba fort física i anímincament després de les…
 4. L’armada valenciana a Vistabella | SLA - […] en tot cas, ens fan pensar en un bon paper d’Adell una vegada el d’Albocàsser s’ha retrobat en este…
 5. Adell se passa a l’Ultra | SLA - […] http://senselimitsaventura.com/2015/03/25/torna-la-maquina-d-albocasser/ […]
 6. Un debut “Top” | SLA - […] http://senselimitsaventura.com/2015/03/25/torna-la-maquina-d-albocasser/ […]
 7. La MABO abre la Copa de España | SLA - […] Torna la màquina d’Albocàsser […]
 8. “La clave es la constancia” | SLA - […] Torna la màquina d’Albocàsser […]
 9. Els valencians de la MABO | SLA - […] Torna la màquina d’Albocàsser […]
 10. Adell torna a la MiM | SLA - […] arribar a pensar que ja no podria rendir com a corredor de muntanya com ho feia abans” reconeixia després…

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »