Fernández and Fernández, Societat il.limitada

Descobrint els secrets dels germans de Puçol Celestino i Mariano Fernández, dominadors del Duatlons 

fernandez 2

Són germans i residents a Puçol, com diria aquell concurs. Tenen 32 i 38 anys i comparteixen la pasió pel Duatló. Són Mariano i Celestino Fernández, del club de Triatló Laboratorio Sys: Fernández i Fernández, com els famosos bessons impossibles del còmic de Tintin. I tenen una societat il.limitada per a tractar de guanyar totes aquelles proves en què participen

Primer i segon al Duatlo d’Ondaa3f3f99030419785df32c07ab6471260

Passat cap de setmana coparen els dos primers llocs del pòdium al III Duatló d’Onda. Mariano primer i Celestino darrere, separats apenes per uns segons en línea de meta. La tàctica va donar el seu fruit. «Mariano corre un poc menys que jo» ens explica Celestino. «Però va molt més en bici perquè va molts anys va arribar a ser professional en Portugal. Aleshores, la resta de competidors sempre tracta d’apretar molt en el primer segment a peu per deixar enrere Mariano. Però jo m’enganxe a d’ells i en la bici els obligue a forçar fins que Mariano pot agafar-nos. I quan ja estan reventats Mariano ataca i se’n va a soles».

La tàctica

La tàctica va funcionar a les mil meravelles passat cap de setmana a Onda, i en altres moltes ocassions però tambe a l’inrevés, buscant beneficiar a Celestino. «Hi ha voltes en què Mariano no agafa tanta distància en la bici i és ell qui em fa a mi la faena perquè després puga jo entrar a rematar en el segon segment de carrera a peu».

«La resta de competidors sempre tracta d’apretar molt en el primer segment a peu per deixar enrere Mariano. Però jo m’enganxe a d’ells i en la bici els obligue a forçar fins que Mariano pot agafar-nos. I quan ja estan reventats els ataca i se’n va a soles»

«Hi ha voltes en què Mariano no agafa tanta distància en la bici i és ell qui em fa a mi la faena perquè després puga jo entrar a rematar en el segon segment de carrera a peu»

Així es van repartint entre els dos bona part dels pòdiums del Duatló a la Comunitat Valenciana i a la resta d’Espanya. «Duc quasi dos anys sense baixar del pòdium» ens reconeix Celestino que du un 2015 per a emmarcar. «A Almenara ferem segons per equips, a Benifaió que puntuava per al rankig ferem jo primer i Mariano quart, a Vila-Real, vaig fer primer i Mariano tercer, a la Vall d’Uixó vig fer tercer, a Montcada que era Autonòmc Sprint vaig fer segon, a Almassora primer i Mariano el que fa sis i a Guadassuar vaig fer tercer». Celestino, de moment, acumula més victòries que Mariano, a qui el seu treball en ocassions li obliga a no dormir i descansar tot el que seria convenient abans d’una prova.

La societat ilimitada funciona a les mil meravelles. I això que no du molt anys en funcionament. «Començàrem al 2013» recorda Celestino. «Anàrem quasi sense entrenar al Duatló d’Almenara que ens apuntarem perquè ens agafava a prop de casa. Ens va agradar i ens varem federar. Ferem 5 ó 6 duatlons i anàrem al Campionat d’Espanya a Casar i allà va guanyar Mariano i jo vaig fer segon. I després a l’Autonòmic a Benicarló també el guanyàrem i ferem primer i segon».

«Començarem al 2013, que anàrem quasi sense entrenar al Duatló d’Almenara que ens apuntarem perquè ens agafava a prop de casa. Ens va agradar i ens varem federar»

a18692bdc2c79f92888575744831d785De club en club en parella

Les victòries els dugueren primer al Tragaleguas.org, i esta temporada a CTLaboratorio Sys. «Anem com un pack, sempre ens fitxen junts» somriu Celestino. I junts continuen evolucionant en uns resultats que no deixen de sorprendre si pensem que fa 5 anys pràcticament no feien esport. «Abans si feiem molta bici, i Mariano arriba a ser professional a Portugal, però feia 10 anys que no la tocàvem. Al 2010 començàrem a fer algunes proves d’asfalt perquè el meu germà havia agafat molt de pes i estava en 135 kilos». Ningú ho diria veient-los hui en dia.

Entre els dos germans armonia total «no tenim cap tipus de pique, al contrari ens ajudem sempre». Tenen també l’avantatge de competir en diferents grups d’edat, en especial, a les proves que fan a nivell nacional i internaiconal, que ara són el següent objectiu. A l’abril van a Soria, el 12 d’abril, al Campionat d’Espanya de Duatló, i a finals de mes a Alcobendas que és Campionat d’Europa on esperem aconseguir també bons resultats, com ja feren l’any passat a Pontevedra. «L’any passat al Mundial Mariano va fer quart al seu grup d’edat i jo quint al meu».

I ara.. el triatló?

El Duatló és el seu coto, en bona lluita amb altres grans competidors com Fernando López de Sagredo, Rafa Zapata, Diego Robles o Emilio Aguayo.  En breu amenacen en ampliar terreny i pegar el bot al Traitló. «He començat ara fa uns mesos a fer també natació, però és uns emgnet on necessites tindre una tècnica molt depurada. Ara quan passe l’europeu de Duatlo ens posarem més en serio». Celestino i Mariano volen ampliar fronteres. Fernández i Fernádez, una societat il.limitada de victòries i pòdiums.

  • Fotos: cedides per Celestino Fernández

 

Compartir aquesta notícia a

2 Comentaris

Trackbacks/Pingbacks

  1. Valencians a l’europeu de Duatló | SLA - […] Entre d’ells destaca la presència dels germans Celestino i Mariano Fernández (CT Laboratorio Sys) que, tot i no haber…
  2. Cap de setmana de muntanya i triatló | SLA - […] Es presenta una batalla interessant per vore si Víctor Martínez (A Corre Cuita) revalida el títol aconseguit la passada…
  3. El Ducross més obert | SLA - […] http://senselimitsaventura.com/2015/03/26/fernandez-and-fernandez-societat-ilimitada/ […]
  4. El Ducross Extremme més obert | SLA - […] http://senselimitsaventura.com/2015/03/26/fernandez-and-fernandez-societat-ilimitada/ […]
  5. Cerdanyola espera els millors valencians | SLA - […] Fernández and Fernández, Societat il.limitada […]
  6. ADN Duatló | SLA - […] Fernández and Fernández, Societat il.limitada […]
  7. Valencians al Campionat d’Europa de Duatló | SLA - […] Fernández and Fernández, Societat il.limitada […]

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »