Superman Sánchez a Nogueruelas

Sebas Sánchez guanya al Trails Nogueruelas remuntant 30 minuts després de perdre’s i fer 8 km de més

«Anava encés en flama, des del km 10 al 44 anava passat de revolucions per anar fent la remuntada»

SEBAS TRAIL

 

Que Sebas Sánchez (Maratón Crevillent) era un crack ho saviem des de feia temps. Però la demostració de força i coratge que va fer passat dissabte a Nogueruelas és de les que queda molt de temps en la retina dels que tingueren la sort de vore-ho en acció. Una de les gestes que van passat ràpidament de boca a orella.

Una equivocació col.lectiva

El de Petrer va guanyar el Ultra Maratón de Nogueruelas (61 km) fent una remuntada de més de 30 minuts, després que tant ell com bona part del grup de favorits es perdera només  començar la prova. «Es la primera vegada que em perdia en la meua vida. Mira que duc anys corrent i no m’havia passat mai» ens explica Sebas Sánchez que ens detalla com va ser la situació. «Anàvem cinc corredors davant, cinc dels favorits amb Josep Cebrià, Gorka Leal, Miguel Santamaría… amb Gabi Valero i Lucas Boix un poc més endarrerits. Jo anava darrere del grup, reservant forces per al que venia. De sobre, al km 10 pujant el primer pic han girat a dreta de forma brusca. A mi no em sonava, però al estar amb marques de carrera hem continuat endavant». Amb el temps comprovarien que les marques corresponien a la prova de recorregut curt.

«Anàvem cara avall cara a un poble i no ha sigut fins arribar que ens hem adonat que era de nou Nogueruelas. I tal i com ho he vist em vaig pegar la volta i vaig tornar ràpidament pel mateix lloc pel que haviem baixat»

«Anàvem cara avall cara a un poble i no ha sigut fins arribar que ens hem adonat que era de nou Nogueruelas. I tal i com ho he vist em vaig pegar la volta i vaig tornar ràpidament pel mateix lloc pel que haviem baixat». Reacció ràpida del corredor de Petrer, màxim favorit de la prova, que veia com se li escapava la carrera. Havien fet 8 km de més i els inesperats líders de la prova anaven amb 30 minuts d’avantatge.

nogueruelas 2

Una remuntada impossible.. o no

30 minuts sembla una remuntada impossible. No per a Sebas Sánchez que tot i els moments de dubtes va continuar endavant. «Arribant al km 20 em donaren les primeres referències. Em duen vora mitja hora. Vaig pensar en quedar-me alla i deixar de córrer perquè ja no tenia sentit. Però després vaig pensar en tota la preparació que havia fet, en tot l’esforç, en què havia canviat el torn de treball per anar a Nogueruelas, i en l’oportunitat d’estar allà una vegada s’havia ajornat la Perimetral de Benissa, i com de bé s’havia portat amb mi l’organització i vaig decidir tirar endavant».

L’esperit indomable de Sebas Sánchez tornava a donar-li força extra. Sempre a donar el màxim, com ens va contar al número 1 de la revista Sense Límits Aventura. També a Nogueruelas tot i anar 30 minuts per darrere i la victòria semblava impossible. Impossible per a altres, no per a Sebas.

«Arribant al km 20 em donaren les primeres referències. Em duen vora mitja hora. Vaig pensar en quedar-me alla i deixar de córrer perquè ja no tenia sentit. Però després vaig pensar en tota la preparació que havia fet, en tot l’esforç…»

«Anava encés en flama, passat de revolucions, a tope. Control a control, avançant corredors, parlant en uns i altres perquè em donaren referències. 25 minuts, 20 minuts anaven dient-me i això m’animava»

«Anava encés en flama, passat de revolucions, a tope. Control a control, avançant corredors, parlant en uns i altres perquè em donaren referències. 25 minuts, 20 minuts anaven dient-me i això m’animava». L’esprint infinit donava els seus fruits i poc a poc s’acostava als corredors principals. «Al km 32 vaig agafar Lucas Boix que em va dir que els tenia a 15 minuts. I a Gabi Valero el vaig poder trobar a l’avituallament del km 44. Allà em digueren que els tenia a 8 minuts i em va donar forces renovades. Se’m va anar tot el cansament que tenia damunt». Quasi sense temps a menjar res, Sebas va continuar amb la seua persecució obssesiva.

La caça es completa

Només eixir d’eixe avituallament ja va tindre contacte visual amb els dos corredors que anaven liderant la prova Javier Alvarez i José Luis Martínez. «En vore-los ja em vaig quedar tranquil. Vaig acostar-me a 100 metres i vaig deixar dosminuts per a recuperar-me. Havia anat del km 10 al 44 passat de voltes. No duia pulsómetre però m’havia donat flato dos o tres vegades de com d’accelerat com anava».

Després de recuperar l’alé, la caça estava completava. Javier i José Luis anaven tocats, especialment el segon amb calambres i Sebas no va tindre dificultat en anar-se’n ja a soles i encaminar la meta de Nogueruelas sense mirar enrere i completant una gesta per a les grans cròniques del Trail valencià. Havia remuntat 30 minuts, i havia guanyat una prova de 61 km fent 8 km més que la resta de corredors. El temps final 07:11:10, traent vora 4 minuts a Javier Alvárez (07:14:54) i dotze minuts a José Luis Martínez (07:23:58).

La neu com a aliada

Exhibició de força a les cames i exhibició de força de voluntat, tot i que el de Petrer reconeix algunes altres circunstàncies que el pogueren afavorir. «Si no hi haguera hagut tanta neu no sé si haguer apogut remuntar. Han sigut vora 20 km corrent conitnuament en zones amb un pam de neu. Crec que m’ha beneficiat perquè ha fet la prova més tècnica i ha fet que patiren els que són més rodadors».

«Si no hi haguera hagut tanta neu no sé si haguer apogut remuntar. Han sigut vora 20 km corrent conitnuament en zones amb un pam de neu. Crec que m’ha beneficiat perquè ha fet la prova més tècnica i ha fet que patiren els que són més rodadors»

I ara, a per la Copa d’Espanya d’Ultres

Sebas Sánchez tanca el més de març com el va començar: amb victòria. L’obria amb el triomf a la I Marató de la Calderona (43,6 2580+) i el tancar amb esta victòria de mèrit. Una advertencia també per als rivals que va a trobar-se pròxim 12 d’abril a l’Ultra Trail del Montseny (85 km 4800+), primera de les proves que integra la nova Copa d’Espanya d’ultres de la FEDME. «Ara vaig al Montseny amb una pujada d esensacions bestial. No sé com és el circuit de Montseny, si és ràpid o técnic, però en funció de com isca aniréa per la Copa d’Espanya o no».

Després li esperen altres grans objectius. «Al mes de juny faré el Campionat d’Espanya d’Ultres a Peñalara amb la selecció FEMECV. I despres el gran objectiu la TDS del Mont Blanc». Ha treballat per a tindre dos pics de forma, un ara i l’altre a l’agost. I quan Sebas està en forma…

Compartir aquesta notícia a

Trackbacks/Pingbacks

  1. Els valencians a pel Campionat d’Espanya | SLA - […] és un dels destacats de la selecció d’Angel Font que conta també amb Sebas Sánchez que ve de guanyar el Trail Nogueruelas…
  2. La selecció FEMECV a per Peñalara | SLA - […] ultra de la temporada el GR-10 Xtrem, el de Petrer Sebas Sánchez (Club Marathon Crevillent) ha aconseguit victòries espectaculars al…
  3. La ambición de Sebas a la TDS | SLA - […] La gestión pasa por la táctica habitual en el corredor de Petrer. “Calculo que será una prueba de entre…
  4. Top 12 de Sense Límits Aventura | SLA - […] Llegir més […]
  5. “La temporada va a ser apasionante” | SLA - […] Superman Sánchez a Nogueruelas […]
  6. Nogueruelas, triple dureza | SLA - […] Superman Sánchez a Nogueruelas […]
  7. Nogueruelas, doble valor | SLA - […] Superman Sánchez a Nogueruelas […]
  8. Regálate Nogueruelas | SLA - […] Superman Sánchez a Nogueruelas […]
  9. Nogueruelas continua parlant valencià | SLA - […] Superman Sánchez a Nogueruelas […]

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »