El Circuit BTT mes autèntic

Diumenge comença a Villar el IX Circuito Serranía BTT

Enguany el Circuito compta amb 9 proves amb recorreguts encara més atractius

BTT VILLAR 2

 

Comença La Serranía, comença la BTT de veritat de a la Comunitat Valenciana. Diumenge es disputa la XI Montes de la Serrania a Villar del Arzobispo, prova que dóna al tret d’eixida a la IX edició del Circuito Serranía BTT, que enguanya estarà composat per 9 proves: Villar del Arzobispo, Alpuente, Chulilla, Higueruelas, Losa del Obispo, Sot de Chera, Chelva, Titaguas i Chera, des del mes d’abril al mes d’octubre, amb distàncies entre 35 i 40 km i desnivells de 1100+ de mitjana.

Una identitat pròpia

BTT villar 1El de la Serranía és un dels circuits més especials a les nostres terres. «El circuit el caracteritza el terreny:La Serrania, l’Alt Túria» ens conta José Luis Largo, un dels organizadors, que ens detalla també que des que començaren al 2007 han tingut moltes peticions per ampliar fronteres. «Preferim mantindre la nostra esència i no ampliar a pobles que no formen part de la Serranía. És la nostra senya d’identitat amb un paisatge i un entorn molt característic».

El paisatge, marca diferencial i marca de la casa, arriba acompanyat de l’experiència acumulada que tenen els clubs organitzadors. «Els clubs i les Penyes que organitzen cada una de les proves són totes molt veteranes, duen molts anys i saben perfectamente qué han de fer i com ho han de fer. Per exemple Higueruelas que enguany celebra la seua edició número 18, i les que no tenen tanta s’ajuden en les que sí que ho tenen».

«El circuit el caracteritza el terreny:La Serrania, l’Alt Túria. Preferim mantindre la nostra esència i no ampliar a pobles que no formen part de la Serranía. És la nostra senya d’identitat amb un paisatge i un entorn molt característic»

«Sense perdre la senya d’identitat que és un Circuit molt tècnic, ho hem rebaixat un poc perquè siga apte per a tots els públics. Mantenim sendes i trialeres, però hem eliminat qualsevol zona de perill»

Villar, el tret d’eixida

btt villarDesprés de molts mesos esperant i d’un hivern que s’ha fet molt llarg, diumenge 12 d’abril a les 09:00 començaran a donar pedals a Villar del Arzobispo, a una prova que presenta un nou recorregut. «Es molt atractiu» ens conta José Luis sense desvetlar-nos més detalls d’unes variacions que pogueren comprovar passat cap de setmana un grup de privilegiats que feren un entrenament.

Es manté el kilòmetratge d’uns 44 km però s’han incrementat el nombre de sendes, 100% ràpides i ciclables i amb poc risc. S’ha eliminat la pujada al tallafocs perquè tots els participants puguen completar la marxa en la bici.

Eixe és una de les variacions d’enguany en què s’ha volgut mantindre els recorreguts tècnics, però obrint la mà a bikers no tan habilidosos. «Sense perdre la senya d’identitat que és un Circuit molt tècnic, ho hem rebaixat un poc perquè siga apte per a tots els públics. Mantenim sendes i trialeres, però hem eliminat qualsevol zona de perill».

Lliga de Clubes

Altra de les novetats enguanya és la voluntat de potenciar la presència de clubs, amb premis -un pernil- per aquells que tinguen més de 15 inscrits. També s’ha potenciat la presència de clubs dels patrocinadors i les tendes. «Moltes tendes i patrocinadors tenen el seu propi club i hem fet una lliga especial per a d’ells amb una classificació específica».

Per a poder optar a la classificació individual i tractar de succeir a Kiko del Rincón i Ana Aranda com a guanyadors individuals hi ha que participar en un mínim de 6 de les 9 proves. I per a poder optar al regal final, en un mínim de 4 proves. En algunes de les proves hi haurà a més una classificació per parelles, en equips masculí i femení. És altra de les novetats d’enguany.

La millor demostració de les ganes que hi ha de que arribe el Circuito Serranía BTT és el gran nombre de bikers que es congregaran diumenge a Villar. «Seran vora 600». Les inscripcions estan obertes fins divendres 10 d’abrila la 13:00 h. Serà segurament la prova més nombrosa d’un Circuito Serranía BTT que tindrà una mitjana de 400/450 bikers per prova. «És la xifra ideal per a evitar tapons i aglomeracions».

Conservació del medi ambient

I també per a poder preservar el medi natural que és altre dels compromisos que es te des del Circuito Serranía BTT. «Estem molt sensibilitzats en el manteniment del medi ambient. Sempre incidim molt en què els participats no llancen els envoltoris dels gels i barretes. De fet és motiu de desqualificació».

Mantindre la muntanya neta, mantindre el paisatge net per on transcorre este Circuito Serranía BTT. La seua senya d’identitat. Un Circuito diferent. Un Circuito autèntic.

Calendari 2015 Circuito Serranía BTT 

 • 12/04/2015   XI Marcha BTT Montes de la Serranía VILLAR DEL ARZOBISPO
 • 10/05/2015   IX Marcha BTT ALPUENTE
 • 17/05/2015    VIII Marcha BTT Montes de la Baronía CHULILLA
 • 24/05/2015   XVIII Marcha BTT HIGUERUELAS
 • 20/09/2015   V Marcha BTT LOSA DEL OBISPO
 • 04/10/2015   XII Marcha BTT SOT DE Chera
 • 18/10/2015    VI Marcha BTT CHELVA
 • 01/11/2015    IV Marcha BTT TITAGUAS
 • 15/11/2015    VII Marcha BTT CHERA
 • 29/11/2015   Gala de entrega de premios 

BTT VILLAR 3

 


 

Compartir aquesta notícia a

Trackbacks/Pingbacks

 1. Una marxa per a disfrutar | SLA - […] “El que nosaltres desitgem és que la gent vinga al nostre poble a disfrutar, a passar-s-ho bé”. Tota una…
 2. El Parc Juràsic de la BTT | SLA - […] i La Yesa tindrà lloc este pròxim diumenge 10 de maig la IX Marxa BTT Alpuente, segona prova del…
 3. Losa pedalea por Andreu | SLA - […] http://senselimitsaventura.com/2015/04/07/el-circuit-btt-mes-autentic/ […]
 4. Losa vive su prueba BTT más emotiva | SLA - […] http://senselimitsaventura.com/2015/04/07/el-circuit-btt-mes-autentic/ […]
 5. Sot afronta la cuesta larga más mítica | SLA - […] http://senselimitsaventura.com/2015/04/07/el-circuit-btt-mes-autentic/ […]
 6. La Cuesta larga dicta sentencia | SLA - […] http://senselimitsaventura.com/2015/04/07/el-circuit-btt-mes-autentic/ […]
 7. Diversión garantizada en Chelva | SLA - […] http://senselimitsaventura.com/2015/04/07/el-circuit-btt-mes-autentic/ […]
 8. Aguilar sentencia en Chelva | SLA - […] http://senselimitsaventura.com/2015/04/07/el-circuit-btt-mes-autentic/ […]
 9. Titaguas empieza el final | SLA - […] http://senselimitsaventura.com/2015/04/07/el-circuit-btt-mes-autentic/ […]
 10. Titaguas confirma a Aguilar | SLA - […] http://senselimitsaventura.com/2015/04/07/el-circuit-btt-mes-autentic/ […]
 11. Chera cierra la Serranía BTT | SLA - […] http://senselimitsaventura.com/2015/04/07/el-circuit-btt-mes-autentic/ […]
 12. Fin de fiesta en Villar | SLA - […] http://senselimitsaventura.com/2015/04/07/el-circuit-btt-mes-autentic/ […]

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »