L’autonòmic més «bestial»

Vall d’Uixò acull el Campionat Autonòmic Individual i per Clubs de Carrera per Muntanya FEMECV

Cartell de luxe amb Cristóbal Adell, Mario Bonavista, Ignasi Cardona, Jonathan Rotglà…

autonòmic

 

«El nivell és bestial». Ésla primera frase que ens fa arribar Ezequiel Cuesta quan li qüestionem al respecte del Campionat Autonòmic Individiual i per Clubs que pròxim diumenge es disputa a la Vall d’Uixó, organitzat pel Club Muntanyisme Penya Mur i Castell Tuga del que Ezequiel és el coordinador.

campionat femecvEl cartell de noms ja és permet fer-nos una idea. Cristóbal Adell, Mario Bonavista, Ignasi Cardona, Julio Martínez Tecles, Jonatahn Rotglà… bona part dels millors corredors de muntanya que tenim a la Comunitat Valenciana es donaran cita pròxim diumenge a la Vall, amb l’alicient afegit que bona part d’ells arriben en un gran moment.

Cristóbal Adell, que actuarà en representació de Mur i Castell, ve de guanyar -i de quina manera- la Marató de Borriol passat mes de març, fent un colp d’autoritat i demostrant que torna a estar al seu millor nivell competitiva. «La veritat és que està treballant molt bé i molt motivat de cara també a Zegama i el campionat d’Espanya» reconeix Ezequiel.

Però la resta no són coixos. Ignasi Cardona busca completar els títols oficials de la FEMECV després d’haver guanyat enguany la Lliga i també el Campionat de Carrera Vertical, i Mario Bonavista ja recuperat del seu esguinç de turmell va fer recentment pòdium al Trails Nogueruelas, a una distància molt pareguda a la que tindrem pròxim diumenge a la Vall, o Jonathan Rotglà que arriba després d’haver guanyat la Pujada a Pipa…

25 km 1100+ 

25 km 1100+seran els que dictaran sentència. «Es un recorregut duret, molt trencacames» ens comenta Ezequiel. «Es el mateix circuit que va ser prova de la Copa d’Espanya al 2010, i que també va ser Campionat Autonòmic en aquell any. El va guanyar Vicent Calvo, per davant de Raúl García, Remigio Queral i Ramón Recatalà» recorda.

Enguany la lluita serà forta i tàctica en un recorregut 70% de senda i 30% de pista forestal que transcorre per Sumet, Penya Migdia, Aigualit, La Font de La Nogueret, Castell, la Hereta, les antenes, Aigualit i meta i que té practicament els últims 5 km de descens continuat.

Captura de pantalla 2015-04-09 a la(s) 08.46.52

La lluita serà individual, pero també per clubs, on enguany hi ha també més competència. A la tradicional lluita entre Mur i Castell-Tuga i Maraton de Crevillent, enguany s’afegeix el Like Sport Lurbel amb una bona representació de corredors per a tractar de trencar l’hegemonia dels últims anys del club de la Vall.

En homes estarà disputat el campionat de clubes, en categoria femenina, el favoritisme de Mur i Castell-Tuga és més clar amb la presència de Melissa Galí, Raquel Martínez, Silvia Miralles que són també les principals favorites en categoria individual amb Laia Cañes de l’Atmósfera Running Castelló.

Aspecte a millorar

En total seran vora 200 corredors els que es donaran cita diumenge a la Vall, una xifra que -a l’espera de tancar inscripcions este dijous a les 20:00- no és massa alta. «Crec que influeix que hi ha altres proves en el calendari que també són atractives per als corredors, com el Calar Rio Mundo que se’n du a molts corredors especialment de la provincia d’Alacant» explica Ezequiel.

A més hi ha altre factor a tindre en compter: les competicions oficials són només per a corredors amb llicència federativa i això limita la participació. «S’ha de posar en marxa de forma mes àgil la llicència de dia perquè la gent no tinga problemes en participar» afegeix Ezequiel. Seran pocs, però bons i de gran qualitat. Per davant 25 km 1100+, amb una versió curta de 11km per a categoria cadet i juniors.

Altres proves del cap de setmana:

 


 

Compartir aquesta notícia a

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »