Fran Martínez al top 100 de Sables

El corredor de l’Alfara del Patriarca supera amb nota l’etapa reina del Marathon des Sables

Va acabar el que fa 16 amb un temps de 12 h 21′ en fer els 92 km tot i patir problemes als peus i haver perdut alguna ungla

sables 4

 

90 km, a una doble etapa marató pel desert. Això és el que li espera hui a Fran Martínez, el corredor de l’Alfara del Patriarca que forma part de la representació valenciana que participa a la XXX Marathon des Sables on està fent un gran paper.

Captura de pantalla 2015-04-08 a la(s) 08.47.17La de hui és l’etapa reina on Fran ha de confirmar el seu bon rendiment fins ara en l’arena del desert on després de les 3 etapes anteriors està en la posició número 62 de la general dels més de 1000 corredors que afronten este repte de 240 km corrent en 6 etapes, i on l’eternRachid El Morabity continua imposant la seua superioritat dominant de moment les 3 etapes ja disputades.

«Estar ahí davant és espectacular» ens conta Ximo Rel, company de club de Fran Martínez -els dos són del club TrailRunning Outdoor Natura de Montcada. Ho sap per experiència pròpia perquè va anar a Sables al 2011 acabant el que fa 151 de la general.

També sap per experiència la duresa de la doble etapa de hui ampliada a 90 km. «A mi se’m va fer molt dura perquè no tenia molta experiència en Ultres i ho vaig passar malament des del punt de vista psicològic. Afortundament vaig contar amb l’ajuda de Víctor Cerdà per poder arribar»,  un Víctor Cerdà que el va acompanyar en aquella edició de 2011. «Vaig fer 13 hores i 50 minuts per a fer els 82 km i vaig cremar 6460 calories».

SABLES 7Problemes amb els peus

Fran Martínez acumula més experiència en Ultres -ha estat dos vegades al UTMB- però comença a patir els efectes del desert. Segons informa la seua família està tenint alguns problemes als peus on ja li falta una ungla d’un peu després d’haver colpejat amb una roca, i a més se li estan trencant les sabatilles i te por que no li aguanten. Els peus -i el cap- són la peça fonamental per poder afrontar una prova tan dura com és la Marathó des Sables en una edició de 2015 on a més hi ha moltes tempestes d’arena. Fran espera fer l’etapa de hui en unes 14 hores.

Altre factor a l’hora de valorar el bon rendiment de Fran Martínez és el pes de la seua motxilla per afrontar esta prova d’autosuficiència. «Li ha passat com a mi» ens diu Ximo Rel. «Ha acabat agafant massa pes per por a que et falte alguna cosa. Dura ebn total uns 10,9 kilos entre el pes de la motxilla, els 1,5 litres d’aigua i els 600 grams de la bengala. Perquè vos feu una idea, els pros duen un pes d’uns 6 kilos». Doble mèrit. Doble marató hui pel desert per a este professor d’educació física de 43 anys d’Alfara del Patriarca.


 

 

 

Compartir aquesta notícia a

Trackbacks/Pingbacks

  1. Un valencià entre els millors del desert | SLA - […] doble mèrit de Fran es haver aconseguit eixe gran resultat tot i patir problemes als peus perquè se li…
  2. Un Sables “duríssim” | SLA - […] Fran Martínez al top 100 de Sables […]

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »