«Kilòmetres que salven vides»

Dissabte arriba una nova edició de la Trailwalker, 100 km en menys de 32 hores per equips 

L’equip «BS Xe que bó» de València serà un dels representants de la Comunitat Valenciana

TW SABADELL

 

Córrer per a sentir-se bé, per a fer esport i guanyar en qualitat de vida. Córrer per superar-se personalment, i dur el cos al límit. Córrer per a viure experiències i travessar per paratges indescriptibles. Córrer per què sí, ximplemente. I córrer també per ajudar, per a recaptar diners i fer un crit de solidaritat.

Això és el que van a fer els milers de corredors que en representació de més de 350 equips van a participar este cap de setmana del 18 i 19 d’abril a la Trailwalker, la prova solidària que organitza Oxfan Intermon a la província de Girona amb eixe lema «Kilómetres que canvien vides».

100 km en 32 hores

Entre eixos 356 equips de 4 persones que han de recòrrer junts 100 km en menys de 32 hores hi haurà una bona representació de la Comunitat Valenciana. Com els integrants de l’equip «BS Xé que bó», Manel Plans, Rafa Naya, José Cola i David Gómez de València que afronten la seua primera experiència a esta prova. «Crec que la frase ‘Kilómetros que salven vides’ ho resumeix tot» ens explica Manel Plans. «Som gent que ens agrada l’esport en general i correr per muntanya en particular, al temps que tractem de ser solidaris en tots els àmbits de la nostra vida». Esport i solidaritat de la mà. «Hem decidit actuar per fer que le coses passen, però no en solitari sinó en equip» afegeix David Gómez.

En equip hauran de recòrrer 100 km des d’Olot fins a San Feliu de Guíxols seguint la via verda de Pirineu Costa Brava, en un recorregut que no presenta massa dificultat tècniques ni físiques. Això sí, amb la dificultat d’haver de fer els 4 junts, a un mateix ritme tenint cada un una preparació i unes experiències diferents.

L’esport com a forma de vida

TW SABADELL 2Als quatre, a Manel, Rafa, José i David, els uneix l’esport i acumulen anys de pràctica en un grup, que en tot cas, és heterogeni. Manel Plans, du més de 15 anys corrent per muntanya amb experiències a Aneto Xtrem, Andorra Ultra Trail o la MiM. A la MiM també ha estat Rafa Naya, que a més és finisher de l’IM de Niza i ha fet diverses vegades la Quebratahuesos. José Cola ha sigut campió del món de Karate de Katas en 2007 a la modalitat de Kuykushinkai i per últim David Gómez és triple finisher de la Behobia. Els 4 saben els que és disfrutar i patir amb l’esport, i hauran de donar-se suport els uns als altres en els moments de debilitat, on també contaran amb l’ajuda del seu equip d’assistència conformat per José Bono i Cristóbal Peña.

Companys de treball

Els uneix l’esport però també la faena ja que els 4 són treballadors del Banc Sabadell, a una de les modalitats que des de la Oxfan Intermon Trailwalker està promoguent-se perquè les empreses també s’impliquen en estos reptes esportius solidaris. «Plantetjar-se un repte que uneix les dos coses és una forta motivació per la prova en sí, que 100 km són molts, i per tot el que suposa implicar-se en l’ajuda a Intermón a la lluita contra la pobrea i la fam».

El repte esportiu l’afronten a partir de dissabte. El repte solidari l’han complit amb la recaptació de més de 1500 euros i la difusió que li han donat al seu repte, gràcies també als patrocinadors que han tingut com, per exemple, el Grupo Forus. Els de dissabte no seran uns kilòmetres més en els seus anys d’experiència fent esport. Seran kilòmetres especials, kilòmetres que salven vides.

intermon TW

Compartir aquesta notícia a

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »