Escuriola pren avantatge a la Spain Ultra Cup

La corredora de Cabanes dobla en punts a les seues perseguidores el circuit d’Ultres més llarg d’Espanya

«Estic molt contenta pel rendiment que estic traent, però encara falta molt. Ací ningú regala res»

escuriola 3

 

Dos proves i dos pódiums. Sonia Escuriola (Land GR33 Tot Trail) ha començat molt forta la temporada d’Ultres i ja domina amb claredat la Spain Ultra Cup després de la victòria que va aconseguir a la Advanced Transgrancanaria i el segon lloc del passat cap de setmana a Ultra Mallorca.

«La veritat és que estic molt contenta del rendiment que estic traent» reconeix la corredora de Cabanes que ara amb estos bons resultats reforçael seu liderat a la classificació d’este circuit d’Ultres que queda ja fixat com el seu gran objectiu de la temporada. «Mos tocarà anar i avant, clar» explica. «La meua idea era fer 3 proves de la Spain, i també la Copa d’Espanya d’Ultres, però parlatn amb David (Mundina) quedarem en anar a per un dels circuits perquè no es pot abarcar tant, que el cos tampoc ho aguanta».

El cos, de moment, li respon a les mil meravelles a Sonia Escuriola que a Ultra Mallorca (112 km 4500+) va refermar el bon rendiment mostrat a la TransGrancanaria. «En eixir de nit vaig eixir mol tranquila. Això sí em vaig perdre unes 3 o 4 vegades com la majoria dels que anàvem davant perquè les cintes eren molt xicotetes. Intentàvem anar en companyia però tot i això també ens perderem. Fins al km 65 anava quarta o quinta, però a partir d’eixe punt vaig començar a tindre bones sensacions, i a la pujada del Barranc de Biniaraix vaig trobar-me molt bé i vaig poder anar retallant fins acabar segona».

escuriola 2Lider de la classificació

Eixa segona posició li atorna 467 punts amb els 450 de la Transgrancanaria li donen un total de 917’5, pràcticament doblant les seues perseguidores Andre Huser (495), la suïsa guanyadora a Ultra Mallorca, i Angels Llobera (440), tercera a Ultra Mallorca. Amb eixos dos pódiums, Escuriola dóna un pas molt important per poder guanyar la Spain Ultra Cup, però tot i això no es refia. «Encara resten molts proves i poden passar moltes coses». La Spain Ultra Cup està composada per 8 proves de les que puntuen per a la classificació els 3 millors resultats. «Això farà que fins el final no es vaja a saber segur qui pot guanyar».

A l’espera d’Alicia Chaveli

S’han disputat només dos deles 8 proves i encara resten factor per entrar en joc.  «Per exemple Alicia Chaveli encara no ha corregut» recorda Sonia, fent referència a la corredora d’Alzira que l’any passat va vencer la Spain Ultra Cup i enguany també aposta per esta competició. «Hauré d’estar molt pendent del que vaja fent ella, perquè és una rival molt forta».

En principi Alicia i Sonia es trobaran a la CSP de Penyagolosa Trails pròxim 9 de maig. Una victòria de Sonia Escuriola la deixaria molt tranquila per a poder afrontar altres reptes a l’espera de vore que fan les seues rivals a la resta de proves de la SUC. Una victòria d’Alicia Chaveli deixaria les portes obertes a un gran duel que, en tot cas, demostra el gran nivell de l’ultra trail valencià.

Per davant mesos de competició, lluita i entrenament. «Ací ningú regala res» adverteix Sonia Escuriola. «Hi ha dies que no tens ganes i costa entrenar però hi ha que fer molt de sacrifici per a poder estar ahí».

escuriola 4

Calendari Spain Ultra Cup 2015

 

  • 6-8 de marzo: The North Face ® Transgrancanaria ® Advanced 82 km
  • 18-19 de abril: Ultra Mallorca Serra de Tramuntana 112 km
  • 9 de mayo: Penyagolosa Trails Sport HG CSP 115
  • 6-14 de junio: Volta Cerdanya Ultrafons Sport HG VCUR 122 km
  • 26-28 de junio: Gran Trail de Peñalara GTP 115
  • 18-19 de julio: Ultra Sierra Nevada 83 km
  • 15 de agosto: Haría Extreme Ultra 80 km
  • 3-4 de octubre: Ultra Trail Guara Somontano Sport HG 102 km

 

 

 

Compartir aquesta notícia a

Trackbacks/Pingbacks

  1. Els millors a l’assalt del Penyagolosa | SLA - […] Ultra Cup, Alicia Chaveli (Team HG – AMLSport), i la principal aspirant d’enguany i líder provissional de la classificació…
  2. Guara parla valencià | SLA - […] http://senselimitsaventura.com/2015/04/21/escuriola-pren-avantatge-a-la-spain-ultra-cup/ […]

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »