Un repte no tan imposible

En marxa la Titan Desert amb la presència del valencià de Puçol  Juanjo López «Penyo»

«No hi ha referents de ningú que haja fet la Titan Desert amb una pròtesi en el cama»

titan desert 1

 

Comença la Titan Desert. La X edició de les proves de referència en el món de la BTT. 609 km en 6 etapes,una setmana recorrent els paratges tan espectaculars i diversos que presenta el Marroc. L’eixida es dóna hui a Boumalne Dades, des de la Cordillerade l’Atlas i entre els més de 600 participants, anònims i coneguts, com ara els ex jugadors de basket Iáki de Miguel, Elisa Aguilar, ex ciclistes com Oscar Pereiro o Melcior Mauri o l’ex jugador de basket Roverto Solozabal.

El Penyo

I entre eixos 600 participants alguns esportistes de la Comunitat Valenciana. El més destacat Juan López «Penyo», de Puçol, que participa amb una pròtesi a la seua cama esquerra després que la perdera en un accident de nous al carrer. «No hi ha referents que hagen fet la Titan Desert amb una pròtesi» explica el Penyo abans d’eixir a unapenyo 1 entrevista a www.yosoynoticia.com. «Sé que l’any passat hi ha hagué un xicon alq ue li faltaba una cama, però no saben el seu resultar. Anem a cecs no saben com va a responder el muñón a tantes hores de ciclisme, però anem ben preparats».

Ben preparats perquè el Penyo és un habitual de les proves d’atletisme i de Trail a la Comunitat Valenciana. I perquè a més, ha fet un entrenament específic per a aguantar les 6/8 hores diàries i els vora 100km diàries que li esperen damunt de la mountain bike. «Hauré fet uns 4000 km d’entrenament en estos 4 mesos. Jo sóc triatleta però he deixat de córrer i nadar per a fer exclusivament bicicleta de carretera i de muntanya. Entre 20 i 40 hores a la setmana».

El que no es pot preparar són les altes temperatures i la calor a la que han d’enfrontar-se, a més de la dificultat de viure una setmana en el desert.  «El pitjor creguem que seranles ferides que ensoguen eixir, i més en la cama amputada, per la temperatura i per la arena que puga entrar a la pròtesis. Però res que no ens vaja a impedir quepugam acabar-la». El Penyo anirà en companyia d’Enrique Castelló i tot i que participen a la modalitat individual aniran sempre junts.

Recorregut dur

La Titan Desert celebra enguanya el seu X aniversari i ho fa amb un recorregut amb novetats on entre altres coses hauran de passar per punts de la Cordillera de l’Atlas a més de 2300 metres d’altitud, tindrà una prova marató sense assistència mecànic, i una etapa sense cap tipus de senyalització. El gran favorit és el txec Ondrej Fojtik, que lluitarà amb Milton Ramos per aconseguir la victòria.

Més dades:

Foto: @TitanDesert /  

 

Compartir aquesta notícia a

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »