Un finisher de veritat

El Penyo continua a la Titan Desert tot i que ja no podrà optar a aparèixer a la classificació final per una avaria 

«És una meta personal que vull aconseguir. Si ho faig em sentiré com un finisher, tot i que no em duga el maillot»

titan desert 2

 

4 mesos de preparació perquè una avaria i llance tot per terra. Això és el que degué pensar Juanjo López «El Penyo», este triatleta de Puçol en vore com una avaria tirava per terra les seues opcions de ser finisher oficial a la Titan Desert, una de les proves per etapes més dures del mon de la BTT. 600 km en 6 dies pel Marroc. Una avaria en el km 85 de la primera etapa que en trencar la rosca de la roda trasera li van obligar des de l’organització a abandonaren una primera etpaa que va ser molt dura per a tots. De fet, hagueren d’ampliar en més d’un hora el temps límit per poder finalitzar els 120 km inicials per la Cordillera de l’Atlas al Marroc.

Una avaria inoportuna

«Em vaig sentir molt mal per la meua família, pels meus amics, el meu equip, amb Enrique Castelló, i el nostre patrocinador, Laboratorios Sederma, però no hi hagué altra possibilitat» explica el mateix Penyo al blog que té al diari Superdeporte per a relatar esta experiència. No li feia mal la cama que li falta, ni les ferides que pensava podia provocar-li la calor i els kilòmetres. Li feia mal el cor.

penyoUna avaria però no anava a impedir que el Penyo poguera acabar la Titan Desert. Els mecànics pogueren posar a punt la bicicleta vora les 23:30 de la nit i a l’endemà podria eixir. Ja no apareixeria a la classificació final, ja no seria un finisher oficial, però el Penyo volia demostrar que per damunt del que diguen els papers pot ser un finisher de la Titan Desert.

Pedalejant entre llàgrimes

A l’endemà va agafra la bicicleta i entre llàgrimes va continuar endavant. «No vaig poder evitar començar l’etapa plorant. Pràcticament els 40 km de muntanya fins que arribaren a la part plana de l’etapa» conta el triatleta de Puçol. «No volia regodejar-me en la idea que 4 mesos d’entrenament no havien servit per a res i amb més força que mai volia demostrar la meua fortalesa com atleta en les 5 etapes que restaven».

«No vaig poder evitar començar l’etapa plorant. Pràcticament els 40 km de muntanya fins que arribaren a la part plana»

«No volia regodejar-me en la idea que 4 mesos d’entrenament no havien servit per a res i amb més força que mai volia demostrar la meua fortalesa com atleta en les 5 etapes que restaven»

Així ho va començar a fer i en eixe segona etapa de passat dimarts ja va poder disfrutar de l’experiència de la BTT en el desert. Amb forces renovades va fer un sprint fins colocar-se en la part intermija del grup. «No sé si això de ser finisher és el més important, però en eixa recta, amb Enrique, tirant d’un grup de 50 persones totes darrere en cua, jo em sentia com un guanyador».

Finisher per damunt de tot

Ara resta només 3 dies. 3 etapes per a ser un finisher per molt que la classificacio no ho diga. Etapes dures maratón on els participants han de ser autònoms i autosuficients, lluitant contra la calor, els kilòmetres i el vent, com el que ahir dimecres els va tocar patir. «El vent calent del Sahara és qui marca el temps de la travesia. Segons com arriba l’aire a favor o en contra avancesmés o menys». Això també provoca molt de cansament psicològic. Ara bé, el Penyo està decidit a acabar. «Ho faig per mi i per la meua gent. Tinc a tot el poble de Puçol pendent. Si ho aconsegueix em sentiré com un finisher, tot i que no em duga el maillot final».

Una «avaria» en la seua cama no li ha impedit al Penyo fer tot allò que s’haja proposat en la vidafent trail, triatló i qualsevol esport que s’ha plantetjat. Una avaria en la bicicleta no li va a impedir poder dir que ell va fer la Titan Desert.

 

Compartir aquesta notícia a

Trackbacks/Pingbacks

  1. La Transvulcania de Juanma i Penyo | Sense Límits Aventura - […] Un finisher de veritat […]

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »