Un pont de Trail

5 curses per al llarg cap de setmana, on destaquem la Marató per la Muntanya de la Marina Alta

El calendari de trail per a aquest cap de setmana ve amb 3 dies a ple rendiment, amb curses de nord a sud de la Comunitat Valenciana. Des de la Marina a la Serranía passant per la Vall d’Albaida o la Safor, hi ha on triar i amb proves de diferent dificultat i llargària. Sembla, a més, que l’oratge acompanyarà.

La Marina, escenari imponent

marina 2

La Marina és un dels indrets més espectaculars del nostre territori, on pràcticament a tocar de mar s’alcen muntanyes escarpades que busquen furtar protagonisme a la Mediterrània. Aquest serà l’escenari de la X edició de la Marató per la Muntanya de la Marina Alta, una prova que trasllada a la serra la distància clàssica dels 42.195 metres. La cursa, organitzada pel Grup Espeleològic de Gata, tindrà lloc dissabte i el tret d’eixida es dispararà a les 8:00 al Grup Escolar de Gata de Gorgos.IMG-20150429-WA0002

És un trajecte dur que segueix un recorregut circular i que compta amb un desnivell positiu acumulat que frega els 2.000 metres. Les cotes més destacades son el Cim Serrillars, a 430 metres sobre el nivell de la mar, el Cim del Tossal del Moro, a 390 metres, i el cim Tossal Gran, a 592 metres d’altitud.

Dels 42 quilòmetres, sols 2’3 es disputen sobre asfalt o ciment, 34 sobre sendes de muntanya i els 2 quilòmetres de major dificultat transiten pel llit del riu, amb crestes i zones de pendent molt pronunciada; zones on es pràcticament impossible passar a ritme de carrera. Són 125 els inscrits i enguany, com a novetat, els dos primers classificats obtindran com a premi la inscripció gratuïta per a la Botamarges de Forna.

  • Fotos: Grup Espeleològic de Gata i Adrià Moncho Ivars
  • Més informació: Marató Marina Alta

Primera parada, a Vilallonga

La Marató de la Marina serà dissabte però abans, divendres, se celebra la IV Volta a Peu i Marxa Bonestar La Llacuna, a Vilallonga (la Safor). La prova es disputa en una doble modalitat: per a corredors però també per a caminants. Aquests últims tindran l’eixida a les 1o:30 des de l’Hotel Rural Bonestar mentre que els corredors ho faran mitja hora més tard, a partir de les 11:00.

El recorregut és de 12 quilòmetres i travessa el paratge de la Llacuna, una vall regada pel riu Serpis. La cursa comença forta i els dos primers quilòmetres són d’ascensió dura per asfalt, posteriorment es passa a una pista forestal i poc abans del quilòmetre 6 aplega un dels trams  més durs i empinats, però també dels més bonics. Es pot observar tota la línia de costa fins Cullera, al nord, i el Montgó, al sud, i en dies clars es pot veure fins i tot Eivissa. S’espera que prop de 200 atletes prenguen l’eixida.

Doble prova a l’ombra del Benicadell

benicadell

Eixida de sol sobre el Benicadell

Dissabte ens traslladem des de la Safor cap a Carrícola, a la Vall d’Albaida, on es disputen la Marató (MAMUCA) i Mitja Marató de Muntanya (MIMAMUCA).

L’eixida per a les dos proves és al Parc de l’Esport. Primer, a les 7:00, ho faran els qui s’enfronten als 42.195 metres i a les 8:30 començaran a córrer els participants en la mitja. El desnivell acumulat per a la marató és de 2.150 metres. La prova està organitzada per l’Ajuntament de Carrícola i el Club d’Atletisme el Gatell. Prendran l’eixida més de 600 corredors entre les dos proves.  Els 1.104 metres d’altitud del Benicadell els esperen

Trail també a la Serranía

Per a l’última parada del cap de setmana anem fins els Serrans on diumenge es disputa la IX Mitja Marató de Muntanya Montes de Tuéjar, integrada en la Lliga CxM Serranía. La prova té un desnivell positiu acumulat de 870 metres. Hi ha de tot, des de pista fins tallafocs i sendes tècniques. Els dos punts més durs del recorregut estan al voltant del quilòmetre 5, amb una pujada sostinguda per senda, i sobretot al quilòmetre 14, amb una dura ascensió pel tallafocs. També hi ha un tram de barranc de major dificultat tècnica on hi ha fins i tot una xicoteta «trepada».

A banda de la prova reina, també se celebra en paral·lel altra prova d’iniciació. Es disputa sobre un total de 12 quilòmetres amb un desnivell positiu acumulat de 353 metres. L’eixida és des del Frontó Municipal a les 9 per a la prova curta i un quart d’hora després per a la mitja marató. El trail està organitzada per MTBTuéjar en col·laboració amb l’Ajuntament.

La de Tuéjar és la tercera cursa de la Lliga CxM Serranía. Per davant en queden cinc més: el trail d’Aras de los Olmos, la Carrera per Muntanya d’Albentosa, el Trail d’Alpuente, la Marató de la Puebla-Javalambre i la pujada al Pico Chelva que clourà el circuit en el mes d’octubre.

Autor: Josep Rodríguez

Compartir aquesta notícia a

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »