Tornar a la muntanya

Recuperant alguns senders tradicionals al Puig Campana 

Puigcampana 019

No tot és córrer. Ni tractar d’anar més ràpid, més alt o més lluny que ningú. No tot es vore la muntanya com a “l’estadi” on tenen lloc les nostres competicions. La muntanya és viva. La muntanya és, per damunt de les nostres voluntats i les nostres activitats. La muntanya ens aguarda silenciosa, pacient, a que anem a recórre-la i xafar-la alguns amb més coneiximent que altres. La muntanya ens dóna però també ens pateix.

Tornar el que ens dóna

“Hi ha que tornar-li a la muntanya el que ens dóna” ens manifestava fa uns dies Oscar Llorca del Centre Excursionista El Portell, entitat que organitza cada any diverses proves al voltant del Puig Campana, una de les muntanyes més mítiques i senyalades de les nostres terres.

Hi ha que tornar-li a la muntanya el que ens dóna. En este cas la forma que han triat des de El Portell és la d’encetar els tràmits per homologar el sender per on trascòrre el Kilòmetre Vertical del Puig Campana. “La puja per la pedrera del Puig Campanya és l’antic PR CV 14, que era un sender que tenia la Diputació i com que era de dificil manteniment es va quedar un poc desfet” explica Oscar.

Evitar erosió, evitar accidents

“Ara, amb el boom del KV Puig Campana s’ha produit una erosió perquè com que s’han llevat les marques la gent puja per on pot la resta del’any. Volem fer una inversió de 3000 euros per poder homologar el sender i evitar que hi haja erosió per altres punts”. Evitar erosions i evitar accidents, no només pensant en el dia de la prova sino en què cada setmana pugen unes 30 persones per eixa senda de la pedrera.

Els 3000 euros eixiran dels mateixos fons del Centre Excursionista El Portell, del que puguen guanyar organitzant la prova, ja que tenen pensat destinar un mínim 1 euro de cada inscripció per a mantindre la serra. “Es tornar-li a la muntanya el que ella ens dóna i es fa disfrutar. És el mínim que podíem fer”. 

Compartir aquesta notícia a

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »