Pablo Ramírez reina en la calor de la Marina

Victòria a la X Marató de la Marina marcada per la forta calor

marina prova

 

La calor ha estat el principal rival de la Marató per Muntanya de la Marina Alta. La calor seca i dura tot i estar corrent relativament a prop de la mar. La calor implacable que apretava des de primer hora del mati i que advertia ja a les 08:00 del que els esperava als corredors.

La calor ha condicionat una prova en què molts corredors els ha tocat renunciar a arribar a la meta de Gata de Gorgos, punt d’eixida i arribada enguany d’esta X Marató per Muntanya de la Marina Alta, prova de 42 km 1800+ travesant bona part dels punts més emblemàtics que envolten Gata.

Victòria des del control

El més fort en el calor ha estat Pablo Ramírez Mulet (Esports Colau) amb un temps de 03:51:40. Venia amb la lliçò apresa de tot el que va patir a l’edició de 2014. Amb eixa experiència i amb la previsió del que estava per vindre ha optat per una tàctica conservadora, sabent també que els 6 km inicials picaven tots cara amunt bordejant el Tossal Aspre. «He volgut eixir a un ritme còmode per a mi» reconeixia el corredor de Pedreguer en arribar a meta. «Controlant en un primer moment i deixant-me dur en la part final de la carrera».

dani amat marina

Rampes i deshidratació

Una part final que Pablo ha fet en solitari, sent ja guanyador virtual de la Marató donat que per darrere era impossible que l’agafara Pedro Martínez González (Esports Colau). El corredor d’Ondara ha aguantat fins el meitat del recorregut pegat a roda de Pablo, però la calor li ha passat factura en forma de deshidratació i de rampes. «Des del km 27 he tingut moltes rampes, i ja tenia clar que no podia optar a més que fer pòdium». En meta 03:58:31. I un premi doble perquè els dos corredors d’Esports Colau obtenen també una inscripció debades per a la pròxima edició de la Botamarges de Forna.

Eixe pòdium el completava Simón Rama Canicova (Mur i Castell Tuga) a qui també li ha tocat patir la calor i que per moments ha pensat en retirar-se de la prova. A la fi, l’esperit de corredor li ha impulsat a finalitzar la prova i continuar amb la seua preparació per anar a Zegama, marcant en meta un temps de 04:04:43.

En categoria femenina la primera classificada ha estat Yolanda Valiente (Club Atletismo Petrer Running Cid), la corredora andaluça afincada en Sax per la que no passen els anys i continua demostrant que li queda corda per a molt de temps.

 

Compartir aquesta notícia a

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »