Una errada i una explicació

Silvia Miralles explica els motius de la sanció que l’ha tingut 6 mesos sense poder córrer

«Ha sigut una errada. Assumisc la meua responsabilitat. No es pot lapidar una persona per una errada»

silvia miralles 2

 

Una errada, errada imporant però errada involuntària. Així considera SilviaMiralles (Mur i Castell-Tuga) la situació que l’ha dut a complir 6 mesos de sanció per dopatge des d’octubre de 2014 a abril de 2015. Les explicaciones les va donar la corredora de la Vall d’Uixó fa un parell de setmanes al seu Facebook, i les ampliava recentment a una entrevista a www.carrerasdemontana.com per tractar d’aclarir els detalls d’una situació que de forma indirecta l’han convertit en protagonista.

La història es remunta als dies previs a la Haria Extrem a Lanzarote, prova de la Copa d’Espanya on Silvia Miralles va aconseguir la victòria («Sang, sour i llàgrimes»). El control antidopatge a eixa prova va establir un possitiu per Terbutalina. «Vaig començar a trobar-me malament dies abans que arribara la competició, amb un refredat i molt fatiga que no era normal. Deuria d’estar baixa de defenses després d’un periode d’entrenament llarg i vaig anar al metge que em va receptar un medicament». En no mirar el prospecte, no era conscient que podia donar possitiu d’esta sustància que és una broncodilatadora inclosa dins d’un jarabe amb el nom de Terbasmin.

Comunicació de la AEPSAD

A primers de desembre va rebre una carta de la  AEPSAD (Agència Espanyola de Promoció de la Salut a l’Esport) on se li advertia del possitiu i l’opció d’un contranàlisi que Silvia va rebutjar en fer-se conscient de la seua errada. La sanció quedava fixada com una sanció lleu, 6 mesos sense llicència federativa.

«Assumisc la meua responsabilitat, la sanció i la meua errada», explica Miralles a l’entrevista. «La sanció és justa. una sanció mínima perquè la AEPSAD amb els informes mèdics que li vaig presentar va entendre que no hi havia mala intenció. Jo no ho vaig prendre per a millorar el rendiment sinó perquè tenia un problema de salut puntual. Jo els vaig reconèixer la meua errada».

«La sanció és justa. una sanció mínima perquè la AEPSAD amb els informes mèdics que li vaig presentar va entendre que no hi havia mala intenció. Jo no ho vaig prendre per a millorar el rendiment sinó perquè tenia un problema de salut puntual»

«No es pot lapidar a una persona per una errada. He volgut difondre esta història per si puguera servir d’exemple als esportistes perquè s’informen i sapiguen quins productes poden prendre quan tenen malalties puntuals»

Sanció de 6 mesos on Silvia no ha pogut competir fins passat 11 d’abril. Es va quedar sense poder fer la Lliga Autonòmica i altra sèrie de proves fins que va tornar victoriosa al Campionat Autonòmic i a la la Marató de Muntanya de València, després d’haver superat algun que altre control anti dopatge per sorpresa.

Un deute amb el Trail

«Ha sigut dur, ho he dut per dins. Vaig deixar de competir fins i tot en qualsevol prova tot i  que no necessitara llicència federativa. Hi havia dies en què anava a soles a correr a la muntanya, i no podia, em posava a plorar, o corria només 30 minuts». En saber que la sanció era fins l’11 d’abril va mantindre la motivació per poder tornar després.

I en tornar, quedaven les explicaciones que va posar de manifest al seu facebook personal i que va traslladar personalment a molts dels seus companys en el món del Trail.  «Volia dir-los de la meua pròpia veu que és el que m’havia passat. Pensava que estava en deute amb ells i havia de dir-lo a la gent que aprecie i que me té estima».

Lliçó apresa

Ara queda per davant les ganes de recuperar el temps perdut, i les ganes de demostrar la seua passió pel Trail i per ajudar a evitar casos com este. «No es pot lapidar a una persona per una errada. He volgut difondre esta història per si puguera servir d’exemple als esportistes perquè s’informen i sapiguen quins productes poden prendre quan tenen malalties puntuals».

Superat el tràngol queda ara tornar a gaudir de la muntanya i d’una passió pel Trail que combina amb la seua professió de farmacèutica. «No sóc una professional de l’esport, gràcies a les hores d’entrenament he aconseguit el que tinc: alguna podreu pensar que gràcies a la meua ocupación, puc incòrrer en alguna ilegalitat esportiva. No és cert. No vos puc demanar que canvieu d’idea. Si dir-vos que per a mí, el més important és la salut» explicava al seu facebook.

Des que va tornar a competir Silvia Miralles ha guanyat el Campionat Autonòmic Individual a la Vall d’Uixó, la MAMOVA, i va finalitar la que fa 14 al Trail Cara Los Tajos a Màlaga on la selecció femenina valenciana FEMECV va contar de nou amb ella i va ajudar a va revalidar el títol per seleccions autonòmiques. Este dissabte pren eixida a la Marató i Mitja i també en maig participarà a Zegama.

Compartir aquesta notícia a

2 Comentaris

  1. Despres de sentir aquest. Ara conta el del llop i capucheta rotja.

    Escriu una resposta

Trackbacks/Pingbacks

  1. Caballero i Miralles es reivindiquen a una MiM sense rècord | SLA - […] victòria de Miralles li serveix per a continuar reivindicant-se com a corredora després de la sanció que sis mesos…
  2. Remi Queral, possitiu en un control antidopatge a Penyagolosa Trails | Sense Límits Aventura - […] Una errada i una explicació […]
  3. Queral: “Sóc culpable, però no savia que era dopatge” | Sense Límits Aventura - […] Una errada i una explicació […]
  4. La Liga CxM FEMECV més oberta | Sense Límits Aventura - […] Una errada i una explicació […]
  5. Trail valencià i dopatge | Sense Límits Aventura - […] hagut dos casos de positiu en el Trail valencià, fa 3 anys la corredora de la Vall d’Uixó Silvia…
  6. La IAAF sanciona per dopatge dos corredors valencians | Sense Límits Aventura - […] Una errada i una explicació […]

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »