«Zaid té totes les paperetes de fer el rècord de la MiM»

Parlem amb Vicente Calvo, vigent rècordman de la Marató i Mitja

«Enguany hi ha un planter espectacular que pot fer que la prova siga molt ràpida»

«La motivació es una part fonamental perquè quan toca patir és el que fa la diferència»

vicentge calvo 0

 

Passen els anys, passen els corredors, però no baixa el crono. La marca de 05h13’47» que va fixar Vicente Calvo (GR-33) a 2011 continua vigent i continua sent la referència per a tots aquells que volen arrebatar-li eixe honor al corredor de la Vall d’Uixó. El premi uns bons dinerets, i inscriure el nom en lletres d’or a una de les proves de referència a nivell nacional com és la MiM de Penyagolosa Trails Sport HG.

Zaid, Iván, Santi, Marcos…vicente calvo 2

Enguany podria ser de la mà de Zaid Ait Malek (Buff Pro Team). «Zaid té totes les paperetes per a fer el rècord» explica Vicente Calvo a Sense Límits Aventuralta calor la segon part de la MiM pesa molt».«És molt corredor, i tot i que no sé exactament el moment de forma en que arriba, sempre és dels que està davant. Després influeix molt la climatologia. Si fa molta calor las segona part es pot fer molt pesada».

Influeix també la resta de companys i la competència ben forta que hi ha enguany. «Enguany ve un planter espectacular a la MiM que torna a ser un el gran referent. Hi ha un grup de 7 ó 8 corredors que són molts bons: Zaid, Santi García, Iván Ortiz, Marcos Hortelano, Miguel Angel Sánchez Cebrián, a qui admire molt i m’alegre que haja tornat al nivell al que està… Això pot fer que la prova siga molt ràpida i pot ajudar a batre el rècord o igual ho paguen després. La carrera dirà».

Una distància enganyosa

I la MiM dirà perquè amb els seus 63 km 3045+ és una distància que pot enganyar. «És una distància que no és ni un ultra ni un marató, enganyadora i has de coneixer molt bé la carrera perquè la segona part se pot fer un poc llarga. Has de conéixer ben bé la prova i Zaid sé que ha estat fent algun entrenament per la zona». A més, Zaid l’any passat va ser el campió de la Cursa de Muntanya per Vistabella.

«És una distància que no és ni un ultra ni un marató, enganyadora i has de coneixer molt bé la carrera perquè la segona part se pot fer un poc llarga. Has de conéixer ben bé la prova»

«Anar en busca d’un rècord es complicat perquè sense voler vas mirant parcials i si vas ajustat t’apretes més del conters… és complicat perquè has de tindre experiència en eixa carrera, i conèixer-te be fins saber on pots apretar o no»

També coneix ben be la prova Santi Garcia (Cuenca Dolomia) guanyador de l’any passat, pòdium a altres dos edicions de la MiM i amic personal de Vicente Calvo, que estarà ajudant-li als avituallaments. Per a d’ell són els millors consells i els secrets de Vicent, que en tot cas ens dóna un altre: no hi ha que obsessionar-se en les referències.

No obssessionar-se amb les referències

«El meu any de rècord vaig passar per Useres amb 8 minuts per darrere del record de Remigio i la segon part vaig recuperar eixe temps i en vaig traure més. Anar en busca d’un record es complicat perquè sense voler vas mirant parcials i si vas ajustat t’apretes més del conters… és complicat perquè has de tindre experiència en eixa carrera, i conèixer-te be fins saber on pots apretar o no».

A més, les referències no són exactes ja que el recorregut de la prova és ara de poc més d’un kilómetre més que al 2011, fet que ho fa doblement complicat.  Així li va passar per exemple a Cristóbal Adell que al 2013 anava en temps de rècord i en meta acaba superant finalment en 7 minuts el temps de Calvo.

La motivació

Per damunt del temps, dels km, i dels rivals altre factor determinant: la motivació. «Eixa és la clau de veritat. En el meu cas, l’any anterior tenia la MiM preparada molt bé i una setmana anterior vaig patir una peritonitis que va fer que no puguera córrer. Això va fer que a 2011 isquera amb molta ràbia i amb una motivació extra. La motivació es una part fonamental perquè quan toca patir és el que fa la diferència». 

Dissabte Vicente Calvo estarà de nou a la MiM. De moment com a espectador i formant part de l’equip d’assistència de Santi García. Una punyetera lesió al tendó li ha deixat 3 anys sense poder competir. Ara, després de molt de treball i de patiment ja veu la llum, i ja ha tornat a posar-se dorsal, encara que de moment per a fer Duatlons. Però acabarà tornant. Que la muntanya tira i molt. Però esta és altra història que vos hem de contar amb més calma.

 

Compartir aquesta notícia a

Trackbacks/Pingbacks

  1. Cita d’estrel.les al Penyagolosa | SLA - […] la lluita per la victoria i per tractat de superar el rècord de 05h13’47” que encara ostenta Vicente Calvo des…

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »