La CSP més espectacular es queda a casa

Victor Bernad s’imposa per davant de Remi Queral i Josep Cebrià

Sonia Escuriola guanya el mà a mà a Alicia Chaveli amb Xari Adriàn tercera

Escuriola i Bernad es coloquen líders de la Spain Ultra Cup

CSP Bernad

 

Quan una prova de 118 km es definiex per uns pocs minuts. Quan una prova amb 5439+ té tantes alternatives amb avançaments, canvis de lider i estratègia. Quan una prova de nivell internacional acaba sent dominada pels corredors locals parlamolt bé de la qualitat del Trail que tenim a les nostres terres.

I ahir ho demostraren tots i cada un dels finishers de la IV CSP 118 km 5439+, i en especial els 6 integrants del pòdium Víctor Bernad, Remi Queral, Josep Cebrià, Sonia Escuriola, Alicia Chaveli i Xari Adrián. 6 corredors de la terra que oferiren un gran espectacle al llarg de les més de 16 hores que estigueren corrent patint la forta calor que els va acompanyar durant tot el dia, en un  mes de maig que ha estat el més calorós dels darreres 100 anys. Un infern i una caldera córrer en eixes condicions.

Escuriola vs Chaveli

CSP Escuriola16 h 15′ 02″ exactament que va ser el temps de Sonia Escuriola (CM GR-33) en la meta de San Joan de Penyagolosa. La corredora de Cabanes va mantindre durant tota la prova un gran duel amb Alicia Chaveli (Team HG – AMLSport), sempre amb una difereència entre elles que no sobrepassava els 5 minuts.

La lluita va ser intensa, plena d’emoció i d’intercanvi de posicions al llarg del 118 km sempre amb la incertessa de saber si alguna de les dos acabaria pagant l’esforç. Ho va acabar pagant Chaveli que a falta de 18 km li treia en Xodos 6 minuts a Escuriola, i acabà cedint en meta poc més de 20 minuts amb la de Cabanes.

«Mai havia patit una lluita com la d’ahir» reconeix Sonia Escuriola que mostrava la seua admiració per la seua rival d’Alzira. «Eres lluitadora, constant, admirable, desde el minut 1 sabie que anaves a donarlo tot i aixina va ser!! Enorabona Alicia Chaveli!! Per a mi eres tan guanyadora com jo!» li indicava al Facebook de Penyagolosa Trails

«Mai havia patit una lluita com la d’ahir. Eres lluitadora, constant, admirable, desde el minut 1 sabie que anaves a donarlo tot i aixina va ser!! Enorabona Alicia Chaveli!! Per a mi eres tan guanyadora com jo!»

L’objectiu, la victòria de la CSP, però en el rerefons també la lluita per la Spain Ultra Cup, circuit nacional d’Ultres que l’any passat va vèncer Alicia Chaveli, i que enguany domina amb puny de ferro Escuriola després de les victòries a la Advanced TransGrancanaria i la CSP i el pòdium a Ultra Mallorca. Resta encara molt, però Escuriola amplia la seua avantatge a la classificació general, això sí, sabent que Chaveli està de tornada. La CSP era el seu primer gran ultra de la temporada, després d’una lesió que no l’ha deixat córrer com toca, i ha demostrat que recupera el punt de forma que va tindre a 2014.

Més enllà d’Escuriola i Chaveli, Xari Adrián Team HG – AMLSport, que completava un pòdium amb ple de dones de la casa. Va començar ben forta, liderant la prova pràcticament fins l’equador, però a partir del pas pel punt de control de Benafigos va cedir el seu domini. Li va tocar observar des d’un segon plànol la lluita per la primera plaça entre Escuriola i Chaveli, però Adrián, guanyadora de la CSP 2013, va demostrar el seu gran amor propi fins acabar arribant a meta en tercera posició vora la mitja nit, a hora i mitja de Sonia Escuriola.

Cal destacar també dins del top 10 la bona actuació de Carmen María Pérez, Gloria Company (Penya el Coyote), Luisa Abril (GAMTE) i Lorena Rena (Amics de la Volta al Terme de Fondeguilla).

CSP Bernad 2 copiaBernad vs Queralt

En categoria masculina el duel va ser també dels que queden per a la memòria. Victor Bernad (Team HG – AMLSport) i Remigio Queral (Team Land Race) feren pràcticament junts i al mateix segón la primera part de la prova, els primers 43 km fins arribar a Torrocelles. Guardant forces per al que estava per vindre, mirant-se de reull entre d’ells i també a un Josep Cebrià (Trail Serra Vernissa) que agafava uns metres per davant en eixa primera marató.

A partir de Torrocelles tot va ser diferent. Bernad va incrementar el seu ritme al temps que Cebrià pagava l’esforç. Queral es mantenia relativament a prop esperant el seu moment. Però es trobaria amb un Bernad que no va cedir. El corredor de Borriol va anar incrementant paulatinament la seua distància kilòmetre a kilòmetre, control a control i al pas per Xodos ja quedava clara la seua victòria en traure-li 22 minuts al seu rival de Benlloch. Això li va permetre relaxar tensions i disfrutar les kilòmetres finals.

En meta, Bernad acabà fent 13h26’09, pels 13h43’09 de Remi Queral que tornaren a oferir un gran duel com el que fa 15 dies els va dur a fer pòdium a l’Ultra Mallorca. Amb eixos punts i amb els d’ahir Bernad es coloca també liderant la Spain Ultra Cup. Tercer arribava a meta Josep Cebrià, a la fi el corredor de l’Enova cedia vora 50 minuts però continua donant pasos endavant en la seua progressió als Ultres.

Dins del top 10 també acabaren David Hungria (Cxm Valencia), Paco Saez (Team HG – AMLSport), el nostre col.laborador Darío Sanmiguel (Corremón Trail) i Juan Carlos Maset (Papelo). 

 

Compartir aquesta notícia a

2 Comentaris

Trackbacks/Pingbacks

 1. Resultats del cap de setmana: Trail | SLA - […] http://senselimitsaventura.com/2015/05/10/la-csp-mes-espectacular-es-queda-a-casa/ […]
 2. Adell ataca de nou Zegama | SLA - […] Una ullada ràpida entre 450 corredors inscrits ens desvetlem noms com ara Josep Cebrià, recent pòdium de la CSP,…
 3. L’armada valenciana a Vistabella | SLA - […] Queral i Bernad també arriben després d’estar fent una gran temporada, però més centrats en proves d’Ultra Trail. Una…
 4. La MiM torna als orígens | SLA - […] S’agrairà, en tot cas, que no faça tanta calor com a l’edició d’enguany, una edició que va tindre quant…
 5. Valencians al UTMB | SLA - […] Vernissa), el de l’Ènova és altre habitual dels pódiums dels ultres de les nostres terres i altres dels integrants del…
 6. Guara parla valencià | SLA - […] http://senselimitsaventura.com/2015/05/10/la-csp-mes-espectacular-es-queda-a-casa/ […]
 7. Vilafamés entra en escena | SLA - […] http://senselimitsaventura.com/2015/05/10/la-csp-mes-espectacular-es-queda-a-casa/ […]
 8. De l’altar al pòdium | SLA - […] http://senselimitsaventura.com/2015/05/10/la-csp-mes-espectacular-es-queda-a-casa/ […]
 9. Penyagolosa Trails obri preinscripcions | SLA - […] http://senselimitsaventura.com/2015/05/10/la-csp-mes-espectacular-es-queda-a-casa/ […]
 10. La sort de la MiM | SLA - […] La CSP més espectacular es queda a casa […]
 11. Valencians a la TransGrancanaria | SLA - […] La CSP més espectacular es queda a casa […]
 12. Una meta más acogedora | SLA - […] La CSP més espectacular es queda a casa […]
 13. Cita d’estrel.les al Penyagolosa | SLA - […] CSP el del està servir entre dos grans corredors castellonencs: Víctor Bernad i Remi Queralt, primer i segon respectivament…
 14. Sebas i Zaid, grans favorits per a la CSP i la MiM | SLA - […] enquesta superant amb claredat la resta de candidats que vos proposavem, entre d’altres Víctor Bernad, guanyador de la passada…
 15. Consells de Campions | SLA - […] La CSP més espectacular es queda a casa […]
 16. MiM i CSP, més enllà del Mundial de Trail | Sense Límits Aventura - […] La CSP més espectacular es queda a casa […]

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »