l’Ironman sendentari, a Alacant

Es presenta el vídeo documental del jove Jordi Díaz, de Xàtiva que en poc de temps va perdre 35 kilos i va ser capaç d’acabar un Ironman

L’estrena del vídeo entra dins de la campanya «Apadrina un sedentario» que du endavant Octavio Pérez

Captura de pantalla 2015-05-15 a la(s) 00.10.52La de Jordi Díaz és una de les primeres històries que vos contaren a Sense límits Aventura. Va ser allà per setembre de l’any passat -quan esta web duia només uns dies en funcionament- quan tinguèrem oportunitat de relatar-vos les vivències de Jordi Díaz, un cuiner de Xàtiva que en dos anys havia canviat radicalment la seua vida.

De no fer esport i pesar vora 120 kilos, va passar a començar a fer activitat física, de forma progressiva, primer amb el Trail i després amb el Triatló fins acabar fent l’Ironman de Mallorca, a més en un temps més que digne per a un debutant: 12h34 minuts.

Vídeo doumental

Ara, eixa vivència de Jordi Díaz s’ha convertit en un vídeo documental, que forma part del projecte «Apadrina un sendetario» que du endavant l’entrenador de Xàtiva Octàvio Pérez. Este divendres 15 de maig es fa l’estrena del documental a la Universitat d’Alacant, amb motiu del II Simposium Internacional Activitat Física i Esport amb valors.

La projecció és a les 18:30 h i en ella es mostra l’evolució de Jordi en la veu dels seus familiars i dels seus amics i companys. Relaten el seu esforç, el seu patiment, el seu sacrifici i la seua voluntat de canviar la seua vida amb l’esport com a ferramenta. «Com a entrenador no hi ha repte mes fascinant que vore com una persona estancada en la inactivitat canvia la seua vida amb l’activitat física» explica Octavio Pérez.

Un món sense sedentarisme?

Amb l’exemple de Jordi Díaz, d’este ironman sedentari -tal i com batejarem a Sense Límits Aventura- Octavio Pérez preten posar damunt de la taula una pregunta: «Com seria este món si totes les persones tingueren la motivació i ajuda suficient per a dur una vida sana, saludable, un món on no existira el sedentarisme?». No tenim una resposta però ens la podem imaginar, pensant que ara el sedentarisme afecta al 44% de la població espanyola i de forma indirecta va provocar la mort 676.000 persones a 2014 a tota Europa, segons dades de The American Journal of Clinical Nutrition.

«Estem obrint una finestra per a l’esperança de salut», explica Octavio Pérez, el director del projecte. «Mostrem estes històries de superacio i coratge, que poden ser font d’inspiració. A la web apadrinaunsedentario.com conectem als padrins amb les persones sedentaries que les necessiten i es comprometen a rebre ajuda”.

Més dades:

 

Compartir aquesta notícia a

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »