Woman Trail, les dones manen

Pròxim 21 de juny tindrà lloc la I Woman Trail a Vall d’Uixó, prova que organitza el club BCS Trail

woman trail I

 

Les dones manen en el Trail valencià. Ho comprovem cada cap de setmana a les nostres muntanyes on cada vegada hi ha més corredores, i ho comprovem als grans resultats que les nostres representants aconsegueixen més enllà de les nostres fronteres. El llistat podria ser infinit: Escuriola, Adrián, Chaveli, Miralles, Talens, García, Galí, Martínez, Cañes, Valiente, Tamarit, Abad, Peñarrochara, Font…

Els grans noms atrauren cada vegada més dones al Trail, però per aquelles dones que s’ho pensen i encara no s’han atrevit a donar el pas arriba ara una prova exclussiva per a d’elles: és el Woman Trail que tindrà lloc pròxim 21 de juny a la Vall d’Uixó.

woman trailI Woman Trail 21 de juny

La prova l’organització el club de carreres per muntanya BCS Trail d’Uixó i naix amb una motivació ben clara: «L’objectiu és fomentar la inclusió de la dóna en les carreres per muntanya» explica Héctor Cumba, president del club. «I fer una prova d’iniciació amb menys distància i menys desnivell per aquelles dones que s’ho pensen però encara no s’han llançat a provar a córrer per muntanya».

I en són moltes com demostren les dades. «Quan ferem el I Junior Trail Coves de Sant Josep passat novembre, quasi la meitat dels inscrits eren dónes, un percentatge molt més elevat que en adults que solestar entre un 10 i un 25%. Això és el que ens va donar peu a pensar que per què en xiquets la participació era equivalent i en adults baixava i en tractar de buscar un recorregut d’iniciació que fora apte, perque la majoria de proves de Trail que hi ha per Castelló són d’uns 18 km en avant».

10 km, 90% sendes

Serà per tant una prova d’iniciació amb un recorregut de 10 km en un 90% per sendes i un 10% per pista de terra. «Transita per les immediacions del paratge de San Josep i per un pujar i baixar de sendes que busca la Font de Garrut. Allà és on es troba la pujada més llarga d’1 km aproximadament, i des d’allà a meta resten només 3 km de baixada».

La iniciativa del club CBS San José és pionera a la Comunitat Valenciana, i de moment està rebent una molt bona resposta. «Fa uns dies eixirem a fer el recorregut i ens trobàrem tres grups de dones que estaven entrenant per a la prova. I algunes d’elles s’han interessat per a inscriure’s al nostre club».

«L’objectiu és fomentar la inclusió de la dona en les carreres per muntanya, i fer una prova d’iniciació amb menys distància i menys desnivell per aquelles dones que s’ho pensen però encara no s’han llançat a provar a córrer per muntanya»

«Fa uns dies eixirem a fer el recorregut i ens trobàrem tres grups de dones que estaven entrenant per a la prova. I algunes d’elles s’han interessat per a inscriure’s al nostre club»

La prova serà diumenge 21 de juny però prèviament, dissabte s’ha organitzat de forma paral.lela una seguida d’activitats que inclou una fira de la dona i l’esport, amb xarrades d’entrenaments, nutrició i material tot vinculat amb el Trail i les dones.

Inscripcions fins el 17 de juny

Les inscripciones estan obertes fins el pròxim 17 de juny, en un doble termini de preus. Fins el 14 de juny el preu és de 10 euros, i a partir del 15 fins el 17 puja a 12 euros, amb l’inscripció a més, es donarà entrada a la piscina municipal per acabar refrescant-se després de l’esforç. Allà a la piscina també hi haurà activitats com aqua gym, bateig de busseig i castells unflables per als més menuts.

A més, el I Woman Trail tindrà també la seua part solidària perquè des de l’organització destinaran una part de les inscripcions a la junta local de la Vall d’Uixò de la l’Associació Espanyola Contra el Càncer.  

 

woman trail II

 

Compartir aquesta notícia a

Trackbacks/Pingbacks

  1. Top 12 de Sense Límits Aventura | SLA - […] Llegir més […]
  2. El futur del Trail a la Vall | SLA - […] http://senselimitsaventura.com/2015/05/26/woman-trail-les-dones-manen/ […]
  3. El Junior Trail amplia horitzons | SLA - […] http://senselimitsaventura.com/2015/05/26/woman-trail-les-dones-manen/ […]
  4. BCS School, la teua escola de Trail | SLA - […] novedodes d’este jove club de la Vall d’Uixó, com ara esta Escola de Trail o el Woman Trail que…
  5. Zegama, hay que vivirlo!! | SLA - […] Woman Trail, les dones manen […]
  6. Woman Trail, les dones ataquen de nou | SLA - […] Woman Trail, les dones manen […]
  7. Un Trail per la igualtat | SLA - […] Woman Trail, les dones manen […]
  8. La Woman Trail més popular | Sense Límits Aventura - […] Woman Trail, les dones manen […]

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »