Kilòmetres per a pedalejar!!!

La Diputacio de València senyalitzarà tots els ports ciclistes de la província abans que acabe 2015 

La Diputació de Castelló obri la carretera cicloturista del Desert de les Palmes

 

oronet diputaion ok

A pedalejar amb tota la informació possible. Amb els kilómetres que resten, percentatges, desnivells mitjans i màxims, i sense eixir de la província de València. La Diputació de València ha anunciat que abans que acabe 2015 hi haurà completat la senyalització de tots els ports de muntanya que formen part de la xarxa provincial de carreteres.

oronet 2200 km, 20 ports de muntanya

El projecte ja es va posar en marxa passat abril amb la senyalització d’alguns dels llocs més emblemàtics i amb més trànsit com ara els ports de l’Oronet, el Garbí i Barx, però ara des de la Diputació s’ha informat que al setembre conclouran els treballs preliminar que permetran que abans de 2015 estiguen tots els ports senyalitzats. En total vora 200 km, i uns 20 ports de muntanya segona va informar el diputat de carreteres Isidro Pietro.

Més seguretat

La iniciativa permetrà els cicloturistes de la Comunitat Valenciana tindre les dades exactes dels punts per on transiten, quant a la distància, kilometratge, altitud, desnivell, percetatge… a l’estil del que es fa a França, Andorra o alguns port dels Pirineu aragonés.

Esta senyalització suposa un especial atractiu des del punt de vista turístic, pensant en que puga ser reclam per a cicloturistes d’altres regions, com també des del punt de vista de la seguretat, ja que fa més present la figura del ciclista per a la resta de vehicles.

“El fet que el conductor vaja veient que este itinerari estiga reconegut com a itinerari cicloturista fa que incremente l’atenció i la precaució a la carretera», explica José Manuel Campoy, del Col.legi d’Ingeniers de Camis i Ports i integrant de la Penya Ciclista de la Universitat Politècnica de València.

desert de les palmesA Castelló, la carretera del Desert

També a la província de Castelló, a poc a poc la gran afluència de cicloturistes va tenint reflexe en les iniciatives de la Diputació de Castelló que recentment ha obert al trànsit la carretera CV-147 que atravesa el Desert de les Palmes i transcorre pels termes de Castelló i Benicàssim.

Este port de muntanya també s’ha senyalitzat des de l’inici fins el cim indicant a cada punt kilomètric el perfil, desnivell i la distància fins el cim. La idea que traslladen des de la Diputació de Castelló és que volen anar ampliant esta ruta cicloturista perquè puga acabar connectant amb la via verda d’Orpesa.

Més dades:

Fotos: Diputació de València / Diputació de Castelló

Compartir aquesta notícia a

2 Comentaris

  1. Una idea genial, un 10 para quien sea el creador del proyecto

    Escriu una resposta

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »