Mares corredores: Trail i maternitat

Lola Peñarrocha i Carmen Díaz, ens conten la seua experiència de Trail i maternitat 

Es pot ser mare i corredora de Trail? Clar que sí. Hi ha moltes més dones de les que ens creiem que combinen eixa doble (o triple) faceta de ser mare, cuidar dels seus fills i practicar un esport tan exigent com és el Trail

lola peñarrocha

Lola Peñarrocha

Especial mèrit tenen aquelles que acostumen a lluitar pels pòdiums, i que han fet un paró a la seua fase de corredores per a ser mares per a després tornar. Canvia la vida, canvien les percepcions, canvien les prioritats. Però es manté la passió per la muntanya. La passió pel Trail.

Al número 2 de la Revista Sense Límits Aventura ens conten la seua experiència Lola Peñarrocha i Carmen Díaz.

«És dur tornar, però més mentalment que físicament»

Lola Peñarrocha (Team HG-AML Sport) ha sigut i és una de les dones amb més èxit de la nostra comunitat en el món delTrail. I una corredora reconeguda a nivell nacional. Ara continua fent-ho després d’un paró forçat per a tindre a Lledó que ara té 2 anys i mig. A més, la corredora de Castelló entrena altres esportistes i continua transmeten es força i energia possitiva que sempre l’ha caracteritzat.

¿Es dur tornar al ritme de competició?

  • Es més dur mentalment que físicament. Si fisicament t’has mantés bé, pel tema de les hormones, el descans que li has donat al cos… et poses ràpid en el lloc. Però la mentalitat competitiva en el meu cas, al menys, és el que mésm’ha costat i continua costant-me

¿Com dus el ser mare i esportista?

  • Ser mare i a la vegada esportista es pot compaginar sempre i quan (…)

«Sóc corredora popular, i mare les 24 hores al dia»

carmen diaz

Carmen Díaz

Fa 8 anys després de naixer el seu primer fill, Carmen Díaz combinava la natació amb les llargues caminates per la muntanya. Després arribaria el Trail i hui en dia esta corredora de Corremón Trail ha aconseguit pujar en quasi totes les proves. La seua intenció és equilibrar la banaça entre ser esportista i ser mare.

Mentre estaves embarassada deixares de fer esport?

  • Al llarg dels embarassos principalment practicava natació, però a una intensitat suau, i també caminava molt.

Com es pot compaginar ser mare i a la vegada esportista?

  • La resposta és senzilla. Vaig corrent d’un costat a un altre, i sense parar, tot el dia. Quan naixqueren els xiquetsvaig demanar una reducció de jornada laboral i ara tinc les vesprades lliures i l’esport vaig encaixant-lo en els llocs que queden lliures. Intente fer 4 entrenaments setmanals, aprofite quan els xiquets estan en alguna activitat extraescolar i el capde setmana és quan aprofite per a eixir a la muntanya

revista expositorHi ha mares que dubten si fan bé en fer esport i llevar-li hores de dedeicació als fills. Què opines d’això?

  • Jo no pensé que li reste hores a la dedicació dels meus fills, intente i crec que aconsegueix estar sempre que em necessiten. A més, en el meu cas (…)

Si vols llegir el reportage sencer el trobes al nº 2 de la Revista de Sense Límits Aventura. Per a consultar continguts i punts de venda:

Compartir aquesta notícia a

Trackbacks/Pingbacks

  1. Dia de la Dona… aventura | Sense Límits Aventura - […] Mares corredores: Trail i maternitat […]

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »