Rescatat un corredor de muntanya a Alzira

L’home de 46 anys es va desorientar corrent per la serra de la Murta  

murta 2Desorientat, amb hipotèrmia i banyat per la intensa pluja que la vesprada de dissabte va caure a la Comunitat Valenciana. Així van trobar els bombers d’Alzira a un home de 46 anys que passat dissabte 13 de juny hagué de ser rescatat en helicòpter.

L’home havia eixit a còrrer a soles per la muntanya, per la serra de la Murta, al terme municipal d’Alzira a la comarca de la Ribera, i en un moment del recorregut es va perdre, segons informava el compter de Twitter oficial del Consorsi Provincial de Bombers.

El Centre de Coordinació de Emergències va rebre l’avís al voltant de les 17:00 de la vesprada i de seguida foren mobilitzats diverses unitats del Consorci Provincial de Bombers del parc d’Alzira i un helicòpter de la Generalitat.

La pluja… i el color roig

Les condicions meterològiques amb la tempesta que ahir va omplir tota la Comunitat Valenciana complicaren en un primer moment el poder trobar al corredor de muntanya que finalment sigué localitzat a una zona perillosa de dificil accés gràcies a que duia una camiseta de color roig. L’home es trobava amb símptomes d’hipotèrmia. Finalment va ser rescatat amb un arnés i traslladat a un centre sanitari.

Es el segon incident d’este tipus als darrers dies, després que recentment hagueren de ser rescatats 5 senderistes al Barranc de l’Infern a Corbera. Afortunadament en els dos casos sense haver de lamentar cap tipus de conseqüència major.

En tot cas, inssitim en què cal extremar les precaucions a l’hora d’eixir a la muntanya a practicar esport. Al respecte algunes recomanacions:

  • A ser possible sempre millor en companyia que no anar a soles
  • Dur sempre damunt un telèfon mòbil (per molt que pese, si)
  • Consultar la previsió meteorològica abans de fer l’eixida
  • Dur el material necessari en funció del lloc, de l’activitat a practicar i de les condicions meterològiques
  • Deixar avís a tercers de la ruta que anem a practicar
  • Dur roba de color perquè siga fàcil localitzar-nos
  • Dur damunt els elements necessaris per a poder orientar-nos (mapa, GPS…)
  • Dur damunt beguda i alimentació adient a l’activitats que anem a fer

 

 

 

Compartir aquesta notícia a

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »