Woman Trail: les dones al capdavant

Diumenge se celebra a la Vall d’Uixó la primera edició d’este trail dirigit a la dona amb gran acollida

ddw

Recorregut accessible

10 quilòmetres i un grup d’atletes format íntegrament per dones. Eixe és el repte organitzat pel BCS Trail d’Uixó que viurà este cap de setmana la seua primera edició. El recorregut és d’una dificultat assumible per a corredores que no siguen expertes;  està plantejat com un trail d’iniciació: seran 10 quilòmetres, el 90% sobre senda i la resta per pista forestal. L’objectiu és encoratjar el major nombre de dones possible per prendre part en esta activitat.

El tret d’eixida es dispararà a les 8:00 des del Paratge de Sant Josep, i la cursa discorrerà per les sendes que pugen i baixen a la Font del Garrut. En eixe punt està la pujada més llarga, d’un quilòmetre aproximadament, i des d’eixe punt ja s’inicia la tirada final cap a meta de 3 quilòmetres cap avall.

Èxit de participació

Segons expliquen des de l’organització, el que busquen es donar una empenta a totes aquelles dones que s’ho pensen, que li peguen voltes però no s’han decidit encara a participar en un trail. La iniciativa aplega en un moment d’auge quant a la participació femenina en les curses de muntanya; sense anar més lluny, quan el mateix BCS Trail d’Uixó va organitzar el I Júnior Trail Coves de Sant Josep fa uns mesos, quasi la meitat dels inscrits eren dones.

L’afició ja cala entre les més joves i açò és garantia de què en el futur la xifra de dones en les carreres de muntanya augmentarà. De moment, i per al I Woman Trail, la resposta ha sigut magnífica. La xifra d’inscrites supera les 300 i segons Héctor Cumba, el president del club, “s’han millorat totes les previsions més optimistes. Sobretot tractant-se d’una primera edició”. La satisfacció en el si del club és màxima.

Convidada d’excepció

woman xica

Leire Abete en acció

Entre els noms que figuren en la llista d’inscrites destaca el de la guipuscoana Leire Abete. És una de les grans promeses del trail  que ha sigut campiona d’Espanya, d’Europa i el món en categoria júnior. Este mateix any s’ha proclamat campiona de la mitja marató de la Transvulcania en categoria absoluta i de la Zegama Aizkorri en categoria júnior.

Activitats paral·leles

Com que l’ocasió ho mereix, a banda de la prova esportiva s’han organitzat tot un seguit d’activitats per al cap de setmana. Així, dissabte tindrà lloc una taula redona on 4 dones explicaran les seues experiències en el món del trail. Són Silvia Miralles del club Mur I Castell; Paqui Chacón, de C.A Calambres; Xari Nebot, del C.A. La Vall i Mar Arzo, del BCS Trail d’Uixó. Totes elles prendran l’eixida diumenge.

Durant tota la jornada de dissabte tindrà lloc la “I Fira Dona i Esport”. Hi haurà tallers i activitats sobre nutrició, entrenament, medi ambient i material per a l’esport. S’aprofitarà l’esdeveniment per a presentar l’Escola de Trail, dirigida a xiquets i joves d’entre 4 i 18 anys.

La fira estarà instal·lada en la pista del paratge de Sant Josep. Per a diumenge, desprès de la carrera i l’entrega de trofeus, hi ha previstes també activitats d’Aquagym i d’iniciació al busseig a la piscina de Sant Josep. També hi haurà castells inflables per als xiquets.

Iniciativa solidària

La prova també té un important component solidari: l’organització destinarà una part de les inscripcions per a la junta local de la Vall d’Uixó de l’Associació Espanyola Contra el Càncer.

Més Trail per al cap de setmana

El calendari de Trail per al cap de setmana es completa amb:

  • II Tarugo Trail Costur-Castelló
  • IV Carrera per Muntanya Villa de Ludiente

 

Autor: Josep Rodríguez

Compartir aquesta notícia a

Trackbacks/Pingbacks

  1. BCS School, la teua escola de Trail | SLA - […] Woman Trail: les dones al capdavant […]
  2. La Festa del Trail femení | Sense Límits Aventura - […] Woman Trail: les dones al capdavant […]

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »