La importància de l’alimentació i la hidratació al trail

Un estudi de la Universitat de Vic conclou que la majoria d’atletes ni menja ni beu correctament en curses de llarga durada

penyagolosa trails 2

 

Les carreres de llarga distància impliquen un grau d’esforç físic descomunal, per això és necessari tindre molta cura amb què mengem i bevem durant les hores d’activitat intensa. Sembla que la majoria d’atletes no ho fan bé. Almenys això es desprén d’un estudi desenvolupat per la Universitat de Vic.  La investigació l’han duta a terme professors del grau de Dietètica i Nutrició Humana d’esta universitat catalana.

Seguiment a l’Ultra Pirineus

Per a fer esta investigació, els professors Ramón Milà i Martí Noguera van seguir a 20 atletes durant l’Ultra Pirineus (110 quilòmetres) disputat el passat mes de setembre. Durant la prova constataren que el menjar i begudes que consumeixen els atletes afecta les pulsacions, la pressió arterial, el pols, la temperatura corporal i per tant el rendiment de cada esportista.

Problemes musculars i gastrointestinals

DCF 1.0

Hidratar-se bé és fonamental

Així mateix, els professors conclouen que la majoria dels atletes tampoc planifiquen adequadament l’alimentació dels dies previs a la cursa. L’estudi revela que els atletes mengen menys hidrats dels que deurien i consumeixen massa greixos.  Tot açò facilita l’aparició de molèsties musculars, rampes i mals de cap durant la competició. Quant als líquids, segons l’estudi els atletes no en consumeixen la quantitat necessària i la pèrdua de pes durant la cursa va ser el doble de la prevista. La xifra més contundent té relació amb els problemes gastrointestinals. Segons l’estudi, un 93% dels atletes en pateix durant la carrera o en les hores posteriors. La combinació d’una mala alimentació i la falta de líquids n’és la causa.

La investigació també va mostrar que hi ha corredors que ingereixen productes durant la cursa dels quals desconeixen els seus efectes. Segons els professors al capdavant de la investigació, cal evitar esta pràctica.

Segona fase de l’estudi

La Universitat de Vic realitzarà enguany una segona fase d’esta investigació, centrada en esta ocasió en analitzar l’impacte de l’alimentació en el rendiment cognitiu dels esportistes i determinar també com afecta la cafeïna en la percepció de la fatiga.

L’estudi tindrà lloc els dies 19 i 20 de setembre durant l’edició 2015 de l’Ultra Pirineus. Dotze estudiants del Grau de Nutrició se situaran en 3 punts diferent d’avituallament on faran test ràpids als atletes amb tablets i ordinadors. Avaluaran els seus reflexos o la memòria immediata, entre d’altres coses. EFE

 

Autor: Josep Rodríguez

Compartir aquesta notícia a

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »