Un atleta de llarga durada

Repassem la trajectòria de Vicent Barberà, veterà atleta d’ultrafons d’Algemesí

«Tinc experiències molt gratificants en carreres llargues, tant positives com negatives. Totes les hem de viure al màxim i aprendre de la prova i d’un mateix»

barberaVicent Barberà va començar a córrer maratons i carreres populars a principis dels 80. En aquell moment segur que no imaginava que uns 30  anys després particparia en proves que fan que els 42.195 metres semblen una anècdota. Té 55 anys i este atleta d’Algemesí no para de consumir quilòmetres en Trails i Ultra Trails per tot Espanya i Europa. És un dels protagonistes del número 3 de la revista Sense Límits Aventura. 

Entrenaments al màxim…

Per poder completar estes proves cal una fortalesa mental i física excepcional. Segons explica Barberà, «jo entrene tots els dies, tant si plou com si fa fred o vent. Entrene totes les variants que puc trobar-me en una cursa. Entrene en dejú o amb molèsties, perquè en travessies tan llargues saps que passaràs per molts moments diferents i cal saber gestionar-los».

…i de qualitat

Barberà explica que tracta que les entrenaments siguen cada volta més de qualitat. Les tirades largues no són tanhabitualsi tracta de no passar de les dos hores i mitja o tres. També hi ha entrenaments específica de força i de gimnàs i fins i tot fa classe de Pilates. «La flexibilitat amb l’edat es va perdent i hi ha que cuidar-la». També fa servir la bicicleta que li permet mantindre el to muscular i físic, però sense tan de desgast en les articulacions i la musculatura.

Conquerint gegants

El «mestre», com afectuosament es refereixen a ell els membres del grup amb què entrena, ha fet ultres com els de Lavaredo o Peñalara i ha completat reptes com el Tor des Géants, 330 km Non Stop als Alps. (…) Barberà explica que el secret per aguantar tant de temps fent proves tan dures és…

 


Si vols saber més sobre Vicent Barberà, ho podràs fer en el número 3 de la revista de Sense Límits Aventura. Per a consultar continguts i punts de venda:

 


  • Fotografia: www.tordesgeants.it

 

Autor: Josep Rodríguez

Compartir aquesta notícia a

Trackbacks/Pingbacks

  1. “El Tor me vuelve loco” | SLA - […] http://senselimitsaventura.com/2015/06/23/longevo/ […]
  2. “El Tor des Geants marcarà la meua vida” | SLA - […] http://senselimitsaventura.com/2015/06/23/longevo/ […]

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »