«Falten dones que practiquen Orientació»

Entrevista amb Violeta Feliciano (Colivenc), per José Barberà 

Violeta Feliciano te 22 anys, viu a Onil amb els seus pares i la seua germana menuda. Estudia Traduccio i Interpretació d’Alemany a la Universitat d’Alacant i, a més, enguany ha començat un Grau Superior d’Informàtica. El poquet temps que li resta, el dedica a fer orientació i a entrenar al Club Esportiu Colivenc d’Onil, entre 01:30 i 3 hores al dia. I de tant en tant fer experiments de reposteria a sa casa.

Com i quan vas iniciarte a l’orientació?

  • Era molt menuda quan vaig començar a fer orientació, tindria uns 8 anys i va ser durant classes de preesport que teníem després de l’escola. En realitat, fins que no vaig tenir uns 13 anys no em vaig decantar per l’orientació, ja que també feia atletisme, bàsket i futbol. Més tard, em vaig adonar que l’esport que més m’agradava era l’orientació: tot eren viatges, fer amics per tota Espanya… que més podia demanar? (…)

Has participat en Campionats del món i Europeus junior i senior. Com ha sigut l’experiència?

  • He estat a Europeus juvenils, Mundials Júnior i en Mundials Universitaris, però encara no he corregut mai un Mundial absolut. Personalment els he gaudit tots molt, però sempre m’he posat massa pressió i no he sabut dur-ho bé, i per tant no he pogut mai fer molts bons resultats. Però tot han sigut bones experiències.

Quina és la dificultat més gran que troves per a fer orientación com a dona?

  • Crec que l’Orientació és un dels esports que més igualtat tenim pel que fa al reconeiximent. El problema és el de sempre: falten dones que practiquen orientació i això fa que es note al nivell. per això actualment hi ha més nivell en homes que en dones, tan sols cal mirar el rànquing nacional. És una llàstima però gràcies a programes com el de «Mujer y Deporte» moltes més dones s’animen a fer orientación i el nivell està augmentant (…) Des d’ací anime totes les dones de totes les edats que proven aquest esport. (…)

Tens alguna bona anècdota per compartir amb les lectors de Sense Límits Aventura?

  • Moltes, però potser la més recent va ser quan tornàvem de la prova de la lliga nacional a Palència. Quan ja estàvem a poc més d’una hora d’arribar a casa la furgo ens va deixar tirats a un poble d’Albacete i vam haver d’esperar la grua més del que tocava perquè el conductor estava veient (…)

Si vols llegir l’entrevista sencera amb Violeta Feliciano la trobes al número 3 de la Revista Sense Límits Aventura:

Pots consultar ací continguts, punts de venda i suscripció:

 JOSE BARBERA JOSE BARBERA 

20 anys fent orientació, bé com a practicant, com a organitzador, tècnic i directiu de la Federació on ha estat molts anys president de la FEDOCV. L’orientació l’ha dut a conéixer món i a conéixer vida. Ara ens ajuda a donar a la resta conéixer este esport tan complet

Compartir aquesta notícia a

Trackbacks/Pingbacks

  1. Dia de la Dona… aventurera | Sense Límits Aventura - […] “Falten dones que practiquen Orientació” […]

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »