Orientereer Valencia, orientació urbana

Dijous arriba la segona edició de la Orienteer Valencia organitzada per la FEDOCV, informació de José Barberà

orienteer valenciaEl próxim dijous estrenem mes festiu a la ciutat del Turia fent una prova molt especial anomenada Orienteer Valencia. És un esdeveniment esportiu promocional per atraure als curiosos i la gent que encara no ha fet orientació a este món d’una forma divertida. Està organitzat per la FEDOCV (Federació d’Esport d’Orientació de la Comunitat Valenciana) en col·laboració amb l’alumne de la universitat de Boulder Colorado Nicholas Ortiz Casserley.

Què és açò del Orienteer Valencia?

És una carrera d’Orientació en balises? És una prova que es pot fer individual o per equips. Si tens un mapa i també pots portar una bruixola. Será pels parcs de la ciutat i el casc antic. No tenim balises però si controls. Com identifiquem un control? És fàcil, només teniu que trobar l’element de control que pot ser una font, un monument, un arbre especial o inclús un grafiti.

Habilitat física i… mental

He de córrer per fer el controls el més ràpid possible?. Depèn, perquè quan arrives al control hauràs de contestar una resposta de cultura, de observació relacionat en el lloc on te trobes i encertar la resposta de les possibles opcions. Pot anar corrent per fer més controls però hauràs d’encertar les respostes per a guanyar.

En cas d’empat, guanya aquell que haja fet el recorregut (que és del tipus lliure i score). Què vol dir score? que si encertes la pregunta tindrá una puntuació diferent. Si el control és el nº 52 serán 5 punts i nº83 serán 8 punts el número del control que indica les decenes será la puntuació.

Estratègia

Haureu de fer una estratègia per sumar la major puntuació per guanyar en un màxim de 2 hores de diversió per tots. Aneu amb compte perquè si no torneu en més de dos hores per cada minut o fracció resteu un punt.

Ja tenim un grapat d’equips inscrits però si t’agrada una eixida d’amics o familiar o per diversió és l’ocasió per gaudir de l’orientació en la ciutat abans de les vacances d’estiu.


Més info:

 

 JOSE BARBERA JOSE BARBERA 

20 anys fent orientació, bé com a practicant, com a organitzador, tècnic i directiu de la Federació on ha estat molts anys president de la FEDOCV. L’orientació l’ha dut a conéixer món i a conéixer vida. Ara ens ajuda a donar a la resta conéixer este esport tan complet

Compartir aquesta notícia a

Trackbacks/Pingbacks

  1. Una aventura a la Ciutat | SLA - […] Orientereer Valencia, orientació urbana […]

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »