Tour Ibèric Non Stop

Unir els 1.000 quilòmetres que separen Lisboa i València en bicicleta i sense parar. És el nou repte solidari de Mario Bou

mario

Mario Bou

«Serà com una lluita contra la soledat, contra la meua, però sobretot contra la dels xiquets i adults que sofreixen  malalties rares«

Just en la setmana en què comença el Tour de França, el ciclista de Guadassuar Mario Bou  afronta un repte que té poc a envejar a la gran competició francesa. Mario unirà els extrems est i oest de la península ibèrica, des de Lisboa a València, en bicicleta i sense parar. La Coast to Coast. Hispania Extrem, com l’ha batejada, és un repte majúscul de 1.000 quilòmetres de distància i que du una iniciativa solidària darrere.

De l’Atlàntic a la Mediterrània… i en solitari

DSC_0019bo

La màgia de Lisboa

El repte no necessita moltes més complicacions afegides, però Mario no en té prou en recórrer tota esta distància en bicicleta: ho farà a soles. Passar-se tantes hores damunt la bici sense més companyia que tu mateix acaba per suposar un gran esforç psicològic també.

El temps total damunt de la bicicleta estarà al voltant de les 50 hores, més de dos dies sencers. Mario preveu una ruta duríssima. «Les sensacions seran extremes, ja que es multiplicaran i les hauré de gestionar jo sols», apunta. «No podré dir-li a ningú que estic sofrint i que em fa mal tot, i tampoc podré compartir la il·lusió i satisfacció de fer una cosa així»

Recordant l’herència romana

El trajecte que unirà València i Lisboa, la Mediterrània i l’Atlàntic, es farà seguint les antigues rutes romanes en l’època en què la península ibèrica estava sota el seu control.

Les Olissipo i Valentia d’aleshores s’han convertit en les modernes Lisboa i València i, com si de quàdrigues es tractara, Mario refaran esta antiga via comercial de l’època romana a colp de pedal.

Rerefons solidari

Com en ocasions anteriors, l’objectiu de Mario no és solament trencar barreres físiques: hi ha una causa solidària. Amb el repte vol prestar la seua col·laboració i donar a conéixer la tasca d’ACTAYS (Acción y Cura para Tay-Sachs). Es tracta d’una organització sense ànim de lucre que es dedica a la lluita contra malalties de les denominades rares com Sandhoff i Tay-Sachs. La seua feina consisteix a captar fons per donar suport a la investigació científica per a estes malalties, així com fer costat a les famílies dels qui les pateixen. Els xiquets malalts són totalment dependents del seus pares i tenen una esperança de vida de prop de 5 anys. Tota ajuda és poca. Es pot col·laborar amb esta associació a través d’esta pàgina web migranodearena.org o del següent enllaç.

Una de les víctimes d’esta malaltia és la xiqueta Àfrica, que és la que ha motivat este repte de Mario Bou. De fet, farà una parada al seu poble, Algemesí, abans d’entrar a València per a culminar la travessia. Segons explica Mario, el repte representa «una lluita contra la soledat», no sols la seua sinó també «la de les persones que pateixen esta malaltia rara. Famílies que estan desemparades per la falta d’ajuda de les administracions i per la gent, que malauradament sempre miren cap a un altre costat, sense pensar que un dia poden ser els nostres fills».

No és la primera ni segurament serà l’última

El d’este cap de setmana és només l’últim repte solidari que se’ls ocorre. En el mes d’abril, Mario va dur a terme la CV Extrem unint la Comunitat Valenciana de punta a punta: de Vinaròs a Pilar de la Foradada en un sol dia i sense parar. En total, 450 quilòmetres en el si de la campanya solidària Una Sonrisa para Vega.

Altre repte va ser recórrer sencera la Via Verde de Ojos Negros, un total de 320 quilòmetres. Ho va fer l’agost passat per recaptar fons per a la Fundació Carpio-Pérez. També en suport d’esta mateixa organització, el 9 d’octubre va realitzar el KM0 NON STOP MADRID-VALENCIA. 400 quilòmetres sense parar per unir la capital d’Espanya i la valenciana des de la Puerta del Sol fins la Ciutat de les Arts.  L’objectiu, recaptar fons per aconseguir cabres per a les dones massai de Tanzània.

Amb vista al futur, el seu repte més immediat serà el naixement del seu tercer fill, en el mes d’octubre. Quant a l’esport, Mario té com a objectiu la realització d’un Ultraman.

D’una manera o d’altra, Mario Bou i el seu equip aconsegueixen amb estes iniciatives satisfer la seua passió per la bicicleta i ajudar als qui més ho necessiten. Segur que tornarem a tindre notícies d’ells.


Més informació:

Autor: Josep Rodríguez

Compartir aquesta notícia a

Trackbacks/Pingbacks

  1. Lisboa-València: prova superada | SLA - […] desafiament era ambiciós i els objectius nobles -donar suport a l‘associació ACTAYS que lluita contra […]

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »