Èpica valenciana en el Trail

Sebas Sánchez guanya la Buff Epic Run amb Josep Cebrià i Edgar Coso al top 10

«La veritat és que m’ha eixit tot genial. En tot moment he anat entre els 10 primers i he pogut anar remuntant fins arribar a meta el primer»

 sebas epic

 

Sebas ho va tornar a fer. El corredor de Petrer va tornar a demostrar perquè és un dels corredors d’ultres més fiables de tota Espanya, especialment quan les proves tenen lloc als Pirineus. La seua victòria este cap de setmna a la Buff Epic Trail és una mostra més.

Arribava Sebas Sánchez (Marathon Crevillent) en bona forma, però també amb els dubtes del patiment recent al Gran Trail de Peñalara on no havia finalitzat la prova amb les millors sensacions. El cap i la perseverància, però, l’ajudaren de nou a demostrar el seu gran nivell a la Buff Epic Trail. El cap i la perseverància per a mantindre vives les seus opcions de victòria al llarg dels 105 km 7300+ a esta prova que fa una volta espectacular al Parc Natural d’Aigüestortes a la Vall de Boí del Pirineu català envoltats d’estanys i de cims de més de 3000 metres.

«Ha sigut una prova de menys a més» ens explica a Sense Límits Aventura Sebas Sánchez. «En realitat han sigut com dos carreres, la primera part fins el control de vida km 68 que la idea era anar regulant el ritme i dur cura amb les baixades per a no carregar massa les cames… i la segona part on si arribava bé, la idea era incrementar la marxa fins arribar a la meta».

«Ha sigut una prova de menys a més. En realitat han sigut com dos carreres, la primera part fins el control de vida km 68 que la idea era anar regulant el ritme i dur cura amb les baixades per a no carregar massa les cames… i la segona part on si arribava bé, la idea era incrementar la marxa fins arribar a la meta»

«La veritat és que m’ha eixit tot genial. En tot moment he anat entre els 10 primers i he pogut anar remuntant fins arribar a meta el primer. Crec que gràcies a este resultat encara van a arribar altres molt bons»

sebas epic 2L’estratègia li va eixir perfecta. La prova va començar amb un ritme infernal amb Pau Bartolo i Gerard Morales de líders, seguits pel mexicà David Vicente i Jordi Casella. Sebas es mantenia sempre a prop fidel a la seua planificació. Una caiguda deixava a Pau Bartolo fora de la carrera i a Gerard Morales liderant la prova en solitari, però amb Sebas retallant diferències kilòmetre a kilòmetre.

Al pas pel km 78 Sebas estava ja a només 4 minuts del líder i al km 83, a l’estany de Gento ja era líder en solitari, i així ho mantindria el corredor de Petrer fins arribar a meta amb un temps de 13 h 38′ 6″, traent en meta nou minuts a Gerard Morales i quasi una hora al tercer classificat el català Robert Masó.

«La veritat és que m’ha eixit tot genial. En tot moment he anat entre els 10 primers i he pogut anar remuntant fins arribar a meta el primer» comenta un Sebas Sánchez que encara no ho ha asimilat del tot. «Mentalment encara no he assumit del tot. Crec que gràcies a este resultatencara van a arribar altres molt bons». El següent objectiu són paraules majors: la TDS a Chamonix

Josep Cebrià, molt a prop del pòdium

La bona actuació dels corredors valencians no acabava amb la victòria de Sebas Sánchez, ja que molt a prop del pòdium va estar Josep Cebrià (Trail Serra Vernissa). El corredor de l’Enova va finalitzar en quarta posició amb un temps de 14h 59’19» a poc més de 20 minuts de la tercera plaça, i va donar un pas més en el seu excel.lent currículum de proves de gran recorregut, sempre molt a prop de pujar al pòdium.

«Un quart lloc està superbé. A més, arribava amb un esguinç i al km m’he tornat a girar el peu.Sebas és un supercrack»

«Savia que era molt complicat pujar al pòdium veient el nivell que hi havia de corredors i com de tècnica era la prova. A més, arribava amb un esguinça mig curar i al km 10 m’he tornat a girar el turmell» conta Cebrià a Sense Límits Aventura.

«Poc a poc m’he anat recuperant i vaig posar un bon ritme, fort en les pujades i molt atent en les baixades. Del km 45 al 55 vaig passar el que fa 6 i en trobar-me fort vaig seguir el ritme. A l’última pujada tenia referència visual del tercer, i vaig tirar per agarrar-lo però ja no vaig poder. Però un quart lloc està superbé» explica el corredor d’Enova que tenia també paraules per a Sebas. «És un supercrack. Només he coincidit amb ell al principi quan m’he girat el turmell iha sigut ell qui m’ha dit que probara a córrer que se’m passaria».

Edgar Coso, al top 10

També cal destacar el carreró que es va marcar Edgar Coso (UMMA). El corredor de Carcaixent va finalitzar dins del top 10 en fer un temps de 17 h 23’15» i demostrà també el seu potencial a les proves d’ultra distància que va combinant amb altra sèrie de reptes personals amb són pare Juan Salvador que també va participar a este Buff Epi Trail i va acabar a una molt meritòria 21 posició amb un temps de 20h 31’24»

De l’actuació dels corredors de la nostra terra cal destacar també la posició  13 de Jorge Miguel Mañez (Trail Villena) amb un temps de 17h 43’37» i la posició 18 de Guillaume Taillebresse (Evasion Running Castellon). El corredor castellonenc d’orige francés va fer un temps de 19h 57′ 11″


  • Més dades: https://drive.google.com/file/d/0B5P3w5v0AQs9Ymp5dXRhdXR4MFk/view
  • Fotos: Facebook Buff Epic run / http://www.naciodigital.cat/naciomuntanya
Compartir aquesta notícia a

Trackbacks/Pingbacks

  1. El cavaller de l’Ènova | SLA - […] d’ultra trail més sòlids tot i que només du 3 anys fent muntanya. Sempre al top 10 i sempre…
  2. Lanzado a por la Spain Ultra Cup | SLA - […] con la selección nacional por el subcampeonato de Ultras y los últimos buenos resultados”. El año pasado ya ganó…

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »