13 hores al Mont Ventoux

El valencià Javier Oliver completa 6 ascensions al colós francés a benefici de l’AECC 

IMG_5763

El paisatge llunar del Mont Ventoux

El Mont Ventoux és un dels ports mítics al món del ciclisme. Un dels clàssics del Tour. Un d’eixos gegants on es decideixen carreres. El valencià Javier Oliver va decidir explotar la seua grandiositat un poc més. El repte, aconseguir completar el desnivell vertical ascendent que té l’Everest, 8.848 metres, a base de pujades al Mont Ventoux. I ho va aconseguir. La iniciativa tenia com a objectiu col·laborar amb l‘Associació Espanyola Contra el Càncer.

Un colós multiplicat per 6

IMG_5752

Pedalades contra el càncer.

El Mont Ventoux és un port de categoria especial, amb un desnivell mitjà del 7’4%, trams superiors al 13% i de 21’5 quilòmetres. Este repte solidari pretenia recrear el desnivell de l’Everest amb ascensions continuades en bicicleta, i Javier Oliver  ho va culminar el passat 28 de juny. L’aventura partia amb una intenció solidària: per cada metre vertical l’empresa Spania GTA es va comprometre a donar un euro a AECC València, amb l’objectiu de destinar-ho a projectes d’investigació en la lluita contra el càncer.

Primeres ascensions

Fent honor al seu nom, Oliver i el seu equip es trobaren el Mont Ventoux amb fortes ratxes de vent en l’exploració que feren el dia abans de començar a pedalejar. Un avís sobre la duresa de l’empresa que s’apropava. Hi havia ambient perquè just l’endemà la marxa cicloturista “GFNY Mt.Ventoux» pujava per la cara sud. Javier va optar per fer-ho per la nord.

El dia «D» el vent havia amainat considerablement. Al voltant de les 6 del matí comença el repte. En hora i quart aproximadament Javier havia coronat i ja comptava amb 1.511 metres de desnivell acumulat. Cap avall i tornada a començar. La segona ascensió la va completar també a bon ritme, compartint asfalt amb nombroses penyes ciclistes i motocicletes. A les 9:30 ja tenia a la butxaca el segon cim.

Les cames comencen a pesar

IMG_5756

Rampes interminables

A partir de la tercera pujada Javier comença a veure el port «cada vegada més empinat«. Hi ha més bicis, cotxes i motos i el tram més dur de l’ascensió, que està en obres, es fa cada vegada més pesat. Al migdia (6 hores després de començar), corona el Ventoux per tercera vegada.

La quarta la culmina vora les 15:00 i afronta les dos últimes pujades cansat però il·lusionat per completar l’aventura. Això fa que la cinquena pujada la faça més còmode. 12 hores després d’haver començat i baix un sol abrasador torna a fer cim i enfila cap avall per rematar el repte. Comença l’última pujada a les 18:25, ja sol i sense companyia de cap altre ciclista o vehicle. Les forces tornen de sobte davant la perspectiva d’acabar el que semblava impossible sols un dia abans. Ho fa «somrient», segons explica la seua dona Carmen, com si llançara un missatge a la muntanya que estava a punt de derrotar. A les 20:18 hores corona per última vegada. L’Everest-Ventoux ja és seu.

Les xifres

El seu GPS baromètric marcava 8.969 metres , però finalment el Club Everesting, fetes les correccions pertinents, ha validat el repte amb un total de 10.639 metres de desnivell  positiu acumulat.

Prova superada

Prova superada

la foto 4

8.848 euros contra el càncer

 

Javier Oliver va recórrer un total de 231,70 quilòmetres amunt i avall del Mont Ventoux en 13 hores i 29 minuts de pedaleig incessant. Dimarts dia 7 es va fer l’acte de lliurament del xec a l’AECC per part d’Spania GTA a Riba-roja del Túria. El president d’AECC València, Tomás Trénor, va rebre un taló per valor de 8.848 euros de mans del gerent de l’empresa automobilística, Domingo Ochoa. Un Everest molt peculiar per una bona causa.

Autor: Josep Rodríguez

Compartir aquesta notícia a

Trackbacks/Pingbacks

  1. 3 dies, 12 quatre mils | SLA - […] mils.  L’última aventura d’un home que ja va protagonitzar un repte solidari al Mont Ventoux a benefici de […]
  2. Una cima per la vida | SLA - […] 2015 va fer un doble repte, d’una banda al juliol va pujar sis vegades en bicicleta el Mont Ventoux, l’equivalent a…
  3. Volcáncer, volcanes con mensaje | SLA - […] 13 hores al Mont Ventoux […]

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »