Dani Amat repeteix a l’Aneto

El corredor d’Elda aconsegueix la victòria al Gran Trail de l’Aneto i reedita la de l’any anterior 

«Tenia la pressió d’haver guanyat l’any passat però a la fí només pensava en córrer i disfrutar»

amat meta 2

 

Doble mèrit i doble reconeiximent per a Dani Amat (Running Cid Petrer). El corredor alacantí ho ha tornat ha fer i este cap de setmana ha sumat una altra gran victòria de prestigi al seu currículum sent el més ràpid al Gran Trail de l’Aneto reeditant la victòria que ja va aconseguir al 2014.

El corredor d’Elda ha sabut sobreposar-se al 109 km 7000+ d’esta gran prova amb eixida a Benasque i recorregut per alguns dels punts més destacats i emblemàtics del pirineu aragonés al Parc Natural de Posets-Maladeta amb pasos per Salenques, Cerler o Forqueta. I ha sabut sobreposar-se també a la pressió de saber que totes les mirades estaven centrades en ell després de la victòria de la passada edició.

La pressió del favorit

«Anava amb la pressió d’haver guanyat al 2014» ens reconeix Amat a Sense Límits Aventura. «A més, a un Ultra no saps mai que pot passar, perquè que isca tot bé i poder guanyar és molt complicat». La fòrmula per a llevar-se eixa pressió extra era molt més senzilla: «A la fi, amb tant d’ambient corredor i la presència dels amics, només pensava en eixir a córrer i disfrutar… la posició en què terminara en donava un poc igual».

I això que no tenia clar si córreramat

Eixe fermesa psicològica li ha ajudat per a repetir victòria i ser de nou el més ràpid a la meta de Benasque i això que per moments va dubtar en eixir a fer la prova.

«Duia una setmana pensant si córrer o no perquè havia fet recentment la Travesera Integral de Picos de Europa i el GT Peñalara i fer 3 ultres en dos mesos era massa, però quan es va acostar el dia de la prova, amb tot l’ambient que es viu i estant ací a la meua segona casa…».

La temptació va ser massa gran i a la fi les cames respongueren donant-li la victòria a Amat amb un temps de 17h 48′ 04″,  lleugerament superior al temps invertit l’any passat de 17h 32′. «Ha estat més dur perquè no hi havia neu als cims i serrals i en haver més pedra és passa més lent. Això sí, l’oratge va acompanyar i no va fer tant de calor com l’any passat».

«Duia una setmana pensant si córrer o no perquè havia fet recentment la Travesera i el GT Peñalara i fer 3 ultres en dos mesos era massa, però quan es va acostar el dia de la prova…»

«Ha estat més dur perquè no hi havia neu als cims i serrals i en haver més pedra és passa més lent.

Carrera en solitari

Al 2014 l’alegria va ser doble perquè va compartir pòdium amb el seu amic Sebas Sánchez, engunay li ha tocat afrontar la prova quasi tot el temps en solitari a partir del del primer punt de pas al refugi de la Renclusa on anava en companyia d’Oscar Barriuso. A partir d’eixe punt tot el temps en solitari corrent i disfrutant d’uns muntanyes que són també les seues ja que Dani treballa a esta zona del pirineu aragonés.

«Vaig eixir a córrer amb molt bones sensacions i ganes de recórrer el Pirineu, la vuelta a l’Aneto que és la zona més dura i més tècnica de tot el recorregut la vaig passar molt bé i vaig disfrutar molt, i la Vuelta a Posets a la fi se’m va fer dura i les forces ja fallaven, però vaig acabar molt bé».

Tan bé com per a repetir victòria de forma clara traent vora un hora al segon classificat Oscar Barriuso (Club Montaña k2) 18h43’12» i hora i mitja al tercer Javier Puit (Fisiobisaura) 19h 12’07».

Ara toca descansar i recuperar-se que en un mes arriba el darrer gran objectiu de l’any per a Dani Amat: l’UTMB. Serà el punt i final a una temporada exigent que va començar de forma exitosa al gener amb la victòria al GR10Xtrem.

La resta de valencians

De la resta dels corredors de la Comunitat Valenciana cal destacar el bon paper d’altres corredors que han acabat al top 50 del Gran Trail del Aneto, com ara Albert Capellino Moll (Sutrail) en la posició 30 amb 23 h 31 minuts, Julio Morant Bataller (CA Rotova) a la posició 33 amb un temps de 23h 51′, Miguel Angel Conejero Martínez (Trail Umbria-La Plana), a la posició 44 amb un temps de 25h 41′, Vicent Ferrer González (Sutrail) a la posició 46 amb 26h 05′, Jordi Campos Jordan (Trail Morverdre) a la posició 50 amb 26h13′ o Fernando Català Ramírez (CA Xàtiva) amb 26h14″


 

Compartir aquesta notícia a

Trackbacks/Pingbacks

  1. Valencians al UTMB | SLA - […] prova i així va començar la meua aventura amb els ultres”. El corredor d’Elda arriba en forma després de…
  2. Un ‘veterano’ en el UTMB | SLA - […] lleva un buen 2015 en el que ganó en enero el GR10Xtrem -96 km 3800+ de Puçol a Andilla–…
  3. Amat se’n du la cabra de Montanejos | SLA - […] Comunitat Valenciana. Esta veagada no volia errar. Els rivals eren també de pes i de nivell però Dani Amat…
  4. Amat se’n du el duel de Montanejos | SLA - […] Comunitat Valenciana. Esta veagada no volia errar. Els rivals eren també de pes i de nivell però Dani Amat…
  5. De la platja a la neu | SLA - […] (Running Cid Petrer) que va aconseguir la segona posició al II Snow Trail and Heaven a Benasque. El corredor…
  6. Doble victòria de prestigi | SLA - […] Trail de Sobrarbe a Osca, sent el més ràpid en els 71 km 4077+ del recorregut d’este Trail pel…

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »