Un triatló d’altura

Integrants del Alcúdia de Veo Team participen este cap de setmana al Triatló de l’Alpe d’Huez 

Captura de pantalla 2015-07-29 a la(s) 00.52.54

 

Fa uns dies va ser escenari d’una de les etapes de ciclisme més mogudes i emocionats de la història recent del Tour de França. Aquella en que entre Alejandro Valverde i Nairo Quintana tractaren de llevar-li el maillot groc al britànic Chris Fromme a qui per moment les rampes i les revoltes de l’Alpe d’Huez se li atrancaren. Eixes mateixes rampes, eixes mateixes revoltes -amb els noms del grans campions i la mítica zona del holandesos entre d’altreszones- seran testimoni este cap de setmana d’una altre tipus de batalla: la que van a afrontar aquells valents que participen al Triatló de l’Alpe d’Huez.

Entre els més durs d’Europa

El Triatló de l’Alpe d’Huez és un dels triatlons més durs de tota Europa, només superat per l’Embrunman o per alguns IM de recent aparició com el Swissman Xtrem Triatló. La dificultat evident el fet de que el segment de bicicleta acaba al cim d’este colós del Alps, superant els 2000 metres d’altitud i que la carrera a peu és un Trail que transcorre integrament per damunt dels 2000 metres.

A esta prova participaran diversos integrants de l’Alcúdia de Veo Team que este dimecres 29 de juliol han encetat el seu camí per carretera fins a França per participar pròxim cap de setmana a la X edició del Triatló de l’Alpe d’Huez.

Alejandro Galindo la versió llarga

El més valent dels 4 serà Alejandro Galindo, que s’atrevirà divendres 31 de juliol amb la versió llarga del Triatló de l’Alpe d’Huez, amb distàncies superiors a un Half Ironman. Eixa prova llarga constarà de 2,2 km de natació al Lac du Verney, ubicat a 700 m d’altitud i amb unes agües d’entre 14 i 15 graus de temperatura. A continuació afrontarà els 115 km de la prova de bicicleta amb final a l’Alpe d’Huez i pas previ per altres dos cims com the Alpe du Grand Serre (1375 m) i el Col d’Ornon (1371 m) per a un total de 2500 de desnivell possitiu. Una vergada al cim, resten els 7,3 km de Trail, on Alejandro haurà de demostrar la seua resistència, com ja ha fet en altres Trails o en altres reptes més personals que ha realitzat com la cuadruple Volta al Terme de Fondeguilla.

Mario, Víctor i Iván

A l’endemà dissabte 1 d’agost arribarà el temps de competir -i gaudir- per a altres 3 integrants de l’Alcúdia de Veo Team, Mario, Víctor i Iván, que faran front a la distancia curta, amb 1,1 km de natació, 34 km de bicicleta i 7 km de carrera a peu que en tot cas els obligarà a esforçar-se perquè el ritme serà més elevat, tot i que dificilment s’acostaran als 39 minuts d’ascensió que va realitzar Nairo Quintana.

A més dels participants «anònims» hi haurà presència també d’alguns noms destacats del Triatló nacional com ara Marcel Zamora, guanyador a les 5 passades edicions de l’Embrunman o homes com Diego Paredes o Alberto Casillas. A la versió llarga hi haurà també la presència de Pakillo Fernández, Aimar Agirresarobe o el salmantí afincat a Alacant Alberto Bravo.


Més dades:

Compartir aquesta notícia a

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »