Una crono de 24 hores

Vora 200 participants pròxim cap de setmana a les 24 h Cyclo Circuit al Circuit Ricardo Tormo de Xest

cyclo 2

Un circuit de 4005 metres, 24 hores i moltes pedalades per davant. I a vore qui pot més, bé en solitari bé en equip. Són les 24 h Cyclo Circuit que arriben este cap de setmana per a posar a prova la resistència dels vora 200 participants arribats de tota la geografia espanyola  que van a reunir-se al Circuit Ricardo Tormo de Cheste i per a viure una experiència ben diferent que està cridada a convertir-se a tot un referent.

Entre eixos 200 participants estaran alguns dels millors ultrafondistes del món en bicicleta com el navarrés Julián Sanz o el francés Sebastièn Bertholet, 3 voltes guanyador de les 24 h de Lemans

L’eixida dissabte a les 15 h

Dissabte 1 d’agost es donarà l’eixida a les 15 h i a partir d’eixe moment no es deixarà de donar pedals fins les 15:00 de diumenge 2 d’agost. L’eixida, per cert, serà un dels moments més espectaculars ja que es donara a l’estil Lemans, es a dir, amb els ciclistes a una banda del circuit i les bicicletes a l’altre de manera que hauran d’anar corrent uns metres per damunt de l’asfalt.

Els corredors repartits en diverses categories -individual, 2, 4, 6 o 8- hauran de tractar de recòrrer el màxim possible de kilòmetres en les 24 hores en què està en marxa la prova, sabent dossificar esforços i temps de descans, i fent servir també l’estratègia.

L’oratge, aliat inesperat

De cara al cap de setmana, els ciclistes van a trobar-se a un aliat inesperat: l’oratge. al llarg d’este mes de juliol tan colorós on pràcticament no hem baixat dels 35 graus, molts dels participants dubtaven de com respondria el cos si la calor apretava tan de valent, i més encara amb el calor afegit que es genera a l’asfalt d’un circuit de motociclisme. La sort ha volgut fer que la previsió per a dissabte siga la més benévola de tot l’estiu: màxima de 25 graus i fins i tot alguna possibilitat de pluja.

Històries personals

Cada un dels participants guarda la seua història personal de passió per la bicicleta i de superació. I unes quantes barbaritats a les esquenes. És el cas per exemple de Carles Nebot, de Sueca, que integrant d’un equip de 4 on de ben segur els seus companys s’aprofitaran de les seues cames. Passat mes de juny va estavlir a Sagunt el el rècord del món de 24 h en solitari en majors de 50 anys fent un total de 681 km.

També de rècord és la trajectòria de Eloy Porroche. Es un dels pocs «bojos» que pensa afrontar les 24 hores pedalejant en solitari, sense marge per al descans físic i mental. I tot això amb més de 70 anys!!

També en solitari afrontarà les 24 hores Cyclo Circuit el valencià Salva Marrahí. El ciclista d’Albaida afronta este repte com una preparació per al que per al 2016 és el seu somni: la Paris-Brest-Paris, 1200 km en la prova de referència per als ciclistes d’ultrafons. Arriba en forma després d’haver guanyar les 12 h de Melilla i després d’estar entrenant per les nit per poder fer les tirades més llargues i fugir de la calor.

Una passió

Des de fora pot ser alguna persona no les entenga. Estar 24 hores pedalejant sense parar amb el càstic que això suposa per al cos. Des de dins la visió és altra. Qui pensa que estan mal del cap és perquè no ho ha tastat.

  • Més dades: http://www.24hcyclocircuit.com/
  • Fotos: Comunicació 24 h Cyclo Circuit

LLEGENDES VALENCIANES

Entre els participants hi haurà alguns noms destacats amb alguns dels millors ex ciclistes professionals que ha donat la Comunitat Valenciana als últims anys. Homes com ara Quique Gutiérrez o Angel Casero, guanyador d’una Vuelta a España, formaran equip amb l’italià afincat a València Stefano Garzelli, guanyador d’un Giro d’Itàlia.

Altres noms coneguts són els dels ex futbolistes del València Fernando Giner i Paco Camarasa, grans aficionats a la bicicleta, en especial este últim, que de fet va estar recentment participant també a la Quebrantahuesos.

UNA FESTA DE TOTS

A més de la prova estrel.la de resistència les 24 h Cyclo Circuit han dissenyat un cap de setmana ple d’activitats per a competidors i acompanyats, amb altres reptes més «humans».

Així dissabte de mati tindrà lloc una marxa de 60 km rodant pel circuit, divendres a la nit hi haurà una carrera a peu de 8 km pel circuit amb més de 400 inscrits i hi ha també preparades diverses gymkanes, discomòvil i exposicions de bicicletes curioses per animar la festa.

Compartir aquesta notícia a

Trackbacks/Pingbacks

  1. Un passeig a la llum de la lluna | SLA - […] setmana els protagonistes són els ciclistes i els corredors. Dissabte i diumenge se celebren les 24 hores ciclistes però…
  2. 24 horas más | SLA - […] http://senselimitsaventura.com/2015/07/29/una-crono-de-24-hores/ […]

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »