L’armada valenciana a Vistabella

Adell, Queral, Bernad, Ferrer lluitaran amb Ortiz, Roldan, Zaid a la Cursa de Muntanya de Vistabella, prova puntuable per a la Copa d’Espanya FEDME, Gran Premi Buff Salomon

Podium2014

La Copa d’Espanya FEDME fa parada este diumenge a Vistabella, que este cap de setmana es converteix en l’epicentre del Trail nacional amb la disputa diumenge 2 d’agost de la IX edició de la Cursa per Muntanya de Vistabella, 28 km 1500+ pel cor del Parc Natural del Penyagolosa.

Cartell de luxe amb la presència d’alguns dels millors corredors del moment que apuren les seues opcions de acabar guanyar una Copa d’Espanya FEDME, Gran Premi Buff Salomon que a Vistabella entra a la seua recta final. La de diumenge a esta localitat de l’Alcalaten serà la penultima cita de la Copa abans de la cita final a Ricote (Múrica) pròxim octubre i això fa que entre els 650 corredors hi haja bona part del més destacat del Trail a nivell nacional. Enfront però tindràn una bona representació de «l’armada» valenciana.

Ortiz, Roldán i Zaid

Els principals favorits són l’andalús Iván Ortiz i el balear Toni Roldán, que arriben ben posicionats a la classificació per la Copa. Enfront tindran Zaid Ait Malek, guanyador de l’any passat a Vistabella que arriba amb ganes de reeditar el títol, tot i que no arriba en el mateix estat de forma que al 2014 li va permetre establir el rècord de la prova.

Adell, Queral i Bernad

La nòmina de corredors de la terra també presenta grans noms com ara els de Cristóbal Adell, Remi Queral o Víctor Bernad, que arriben a més després de aconseguir diverses victòries i pòdiums al llarg d’esta temporada.

Els 28 km de distància, en tot cas, ens fan pensar en un bon paper d’Adell una vegada el d’Albocàsser s’ha retrobat en este 2015 en el seu punt de forma amb les victòries a la Marató de Borriol i a l’autonòmic.

Queral i Bernad també arriben després d’estar fent una gran temporada, però més centrats en proves d’Ultra Trail. Una bona mostra han estat es diversos pòdiums que han aconseguit a les proves de la Spain Ultra Cup, en especial el primer i segon lloc a la CSP Castelló-Penyagolosa.

Dels nostres destaca també la presència de Víctor Serrano, John Roglà, o Albert Ferrer, un dels destacats de la Lliga Castelló Nord 2015 que encapçala Carlos Medina o els corredors de Terol però molt habituals per les terres de Castelló Mario Bonavista i Javier Robres.

Armada valenciana femenina

En categoria femenina també hi haurà una bona nómina de corredores destacades. Les grans favorites son Gemma Arenas, actual Campiona d’Espanya d’Ultra Trail i la madrilenya Paula Cabrerizo, lluitant les dos per la victòria final a la Copa d’Espanya FEDME. Les corredores locals Lola Peñarrocha, Laia Cañes i Silvia Miralles tractaran de demostrar també la seua valua i el coneiximent del terreny.

Destaca també la presència de Sonia Escuriola, la corredora de Cabanes que acaba de guanyar la Spain Ultra Cup, i de Melissa Galí, la corredora de Gilet que ja no té opcions de puntuar per a la classificació de la Copa d’Espanya després del gran gest que va protagonitzar a la passada prova a Chandrea.

La resolució, diumenge 2 d’agost a partir de les 08:00 h amb eixida des de la Plaça del Dau de Vistabella del Maestrat que tornarà a volcar-se amb la prova que organitza el Club de Muntanya Vistabella i l’ajuntament de la localitat.

RECORREGUT AMB FANG?

La IX Cursa de Muntanya de Vistabella estrena enguany recorregut en què s’ha volgut aconseguir un circuit més complet, amb trams inicials més rodadors i altres més tècnics. En total 28 km i 1500+ que dura als 650 participants –que esgotaren de forma ràpida les inscripcions-, a rodar pels paratges del Parc Natural del Penyagolosa, passant també per la Serra Batalla i una última zona complicada al Mas de l’Albagues.

Hi haurà que vore també qui s’adapte millor a les condicions meteorològiques previstes per a diumenge. Després d’un mes de juliol molt calorós, fins i tot a les zones de l’interior, diumenge s’espera una temperatura màxima de 23 graus, un temperatura perfecta per a córrer. I en teoria no plourà, però si ho faràdijous, divendres i dissabte amb certa intensitat, amb la qual cosa queda per vore si alguns trams del recorregut presenten fang i estaran més pesats.

SPORT HG KIDS

A més de la prova de diumenge, dissabte, tindrà lloc la Sport HG Kids, carrera no competitiva on els protagonistes seran prop d’un centenar de xiquets i xiquetes, amb l’objectiu de promoure i divulgar les carreres de muntanya entre els més xicotets de la casa.

Compartir aquesta notícia a

Trackbacks/Pingbacks

  1. Vistabella es posa en marxa | SLA - […] L’armada valenciana a Vistabella […]

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Uso de cookies

Esta web utilitza cookies perquè fa que tingues una millor experiència de navegació. En continuar navegant entenem que dones el teu consentiment per acceptar la política de cookies, Punxa l'enllaç per a més informació. Agraïts! ;) " plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Translate »